o kremie nie slyszalam ale Może pomoże na spuchnięte palce u stóp bo strasznie puchną jak jest ciepło na dworze
Kasztan wogole ma dobre właściwości. Na wiele dolegliwości. Warto je zbierać.
ja w ciąży uzywałam venescin żel w związku z zylakami.kasztan wpływa na napięcie żylne. Żel działa przeciwobrzękowo.moje zylaki sie wchłonęły na nogach po tym żelu
A ja tyle kasztanów nazbierałam w tamtym roku z synem i wszystkie potem wyrzuciliśmy no miały być do szkoły aa się kie przydały ...
Kremy z kasztanowca są fajne, ale lepiej działają przy obrzękach po ciąży, w ciąży mi nic nie pomagało, po prostu taki urok, ucisk na naczynia i woda się gromadzi :(
Te z kasztanem nie są szkodliwe w ciąży?
Kverve masz rację że taki urok ciąży i te obrzęki szczególnie w upały to nie rzadkość. Ale ten żel przynajmniej daje uczucie chłodzenia i jest lżej na tych nogach chociaż przez chwilę :)
klaudia mama nie są szkodliwe.
Natalia ja też za dobrze nie wspominam cesarki ale w miarę możliwości szybko do sobie doszłam . Pamiętam że też dosyć szybko myślałam o kolejnym dziecku . Kiedy macie zamiar się starać ? Lepiej odczekać minimum rok .
Gdzie kupujecie te maści ?
Weronika dzięki za odpowiedź
klaudiamama proszę.ja całą ciąże stosowałam maść z kasztanem i córeczka cudownie zdrowa.
To racja uczucie chłodzenia szczególnie w ten upał co był bywa że nieco zmniejsza dolegliwości. Nie zazdroszczę Wam byc ciąży w taka pogodę. Mi się jeszcze udało przed upałami zdążyć :p
kiedyś znalazłam inofrmacje że można spokojnie stosować. wieczorem wysamrowałam łydki i juz w czasie zabiegu poczułam ulgę :)
Takie maści najczęściej są w aptekach.
A miewacie skurcze łydek? Mnie zazwyczaj cierpną ręce strasznie.. Okropność, ale już dwa razy miałam tsk, że wyrwał mnie ze snu okropny skurcz lydki. Po prostu zeskoczyłam z łóżka i wyłam z bólu bo tak bolało. Czasami przed ciążą zdarzyły się skurcze.. Ale takiego czegoś jak teraz nie doznałam nigdy.
klaudiamama ja na szczęscie nie mam takiego czegoś...a bylaś gdzieś juz z tymi skurczami gdzieś
Klaudia ja tak miałam w ciąży jakoś po 30tc od czasu do czasu zaczeły się skórze łydek. Pamiętam że nie raz obudził mnie silny skurcz nie wspominam tego za dobrze . Na wizycie poinformowałam lekarza i kazał brać magnez ja akurat brałam 2x3 dziennie i miałam spokój do porodu . Także może wspomnij na wizycie kolejnej ;)
Ja jak chodziłam do liceum to miałam w nocy takie okropne skurcze łydek musiałam szybko wstać nie da się bólu opisać. To najpewniej brak magnezu.
Ja jak sporo kawy piję przez kilka dni to zaraz są i skurcze. Potem pobiorę większe dawki magnezu i już wszystko wraca do normy. Kawa strasznie go wypłukuje z organizmu. Odkąd zauważyłam to staram się codziennie z 1-2 tabletki profilaktycznie brać.
W ciąży też miałam ciągle skurcze lydek, ale ustapily po porodzie. Pobierz magnez przez jakiś czas, powinno być lepiej :)