Sposoby EKO na higienę intymną

O eko tamponach nie słyszałam. Ale pewnie i cena wysoka.

O matko co to jest eko tampony? Chyba nie wielokrotnego użytku bo to by było obrzydliwe. 

Też pierwsze słyszę o eko tamponach podejrzewam że są zrobione z jakiś produktów eko ale nie wiem o co dokładnie z nimi chodzi.

Wielokrotnego użytku o.O. Ha ha ha! Chyba nie chciałabym nawet sobie tego wyobrazić...

MNPB po kubeczku menstruacyjnym nic mnie już nie zdziwi :) 

Heh. Życie nas jeszcze nie raz zaskoczy. Ja niezmiennie używam płynu do higieny z rossmana facelle aloesowego. Małe pieniądze, uczucie świeżości, dobry skład. 

Aga a mi pasuje płyn z biedronki :) 

Eko tampony... wielorazowe? to brzmi wręcz niebezpiecznie...

Pokażcie mi to cudo na internecie :F

Te eko tampony są jednorazowe :p bez przesady żeby było wielokrotnego użytku. Co z tego że umyjemy skoro w powietrzu tyle zarazków i póki wyschnie to namnożyło by się ich

Wielorazowe są kubki menstruacyjne 

MamaMalejMajki ja nie wyobrażam sobie jak tego używać. Jak to w ogóle w bezpieczny sposób wyjąć i wyczyścić poza domem? Fuj. 

Też nie wyobrażam sobie tego używać

Mnie też przerażają te kubeczki. Obrzydza mnie wyciąganie zużytego tampona więc nie wyobrażam sobie wyciągnąć cały kubeczek :O

Kverve w ogóle to bałabym się, że podczas siedzenia coś z niego wyleci. To nie dla mnie. Wolę normalne tampony. 

O matko jeszcze jakby wylecial to już w ogóle. Ja jednak preferuję klasyczne podpaski. 

Ja podpasek nie bardzo. Najbardziej pasują mi tampony, lepiej się czuje niż w podpasce. Zwłaszcza, że miałam zawsze obfite miesiączki i przy podpasce bywało ciężko. 

Dla mnie kubeczki menstruacyjne to dziwny wynalazek... po co zatrzymywać w środku coś, co powinno się jak najszybciej stamtąd wydostać... zapach i widok takiego pełnego zbiorniczka musi być okropny, nie wspominając o całym bałaganie, który się nagle tworzy przy jego opróżnianiu... dla mnie to nie byłoby ułatwienie tylko wręcz utrudnienie 

Ja nie wyobrażam sobie chodzić bez tampona. Balabym się że podpaska się przesunie i wycieknie

Paulinek właśnie. Zresztą w pracy jak to wyjąć i umyć? To obrzydliwe. Najlepsze są standardowe rozwiązania. Widziałam też podpaski wielokrotnego użytku :/