Podpaski wielokrotnego użytku jakoś dziwnie mnie w ogóle nie przemawiaja.Ja zawsze w te dni używam tamponów i podpasek w zależności od obfitości.
Doczytałam gdzieś, że z kubeczka się wylewa zawartość po 6-12h... dla mnie to szok... czasem po godzinie czy dwóch już bym chętnie zmieniała podpaskę, a po takim czasie to musi być bagno... fuj
Paulinek na samą myśl od razu odechciewa się stosowac
Paulinek a do tego przecież ile bakterii pozostaje w środku, później na pewno łatwo o infekcje. Wiele kobiet chwali te kubeczki dla mnie to jest okropne.
Karolina wiele kobiet chwali ? Ja nie słyszałam pozytywnych opinii o nich
Aneczka kiedyś wyświetliła mi się na fb jakaś tam reklama strony, na której można kupić te kubeczki i pod tym postem było bardzo dużo pozytywnych komentarzy.
Karolinach pamiętaj że komentarze można sobie wykupić :)
U nas one chyba nie są tak popularne jak w Stanach. Tam dużo osób używa.
Kubeczki niby nie podrażniają błony jak tampony. Sama jednak nie jestem przekonana do szukania kubka żeby go wyciągnąć i jeszcze myć podczas miesiączki
Powiem Wam, że ja już przez te 6msc zapomniałam że można mieć okres :D
Kverve ja przez 8 też :) i wcale za nim nie tęsknię ale pewnie niedługo się pojawi, jak przestanę karmić :/
Ja po pierwszym porodzie okresu dostalam po pol roku, a po drugim porodzie okres dostalam po dwoch miesiacach wiec szybko.
Ale ogolnie po pierwszym porodzie wydawalo mi sie, ze dlugo nie mam okresu, a pozniej jak zaczelam czytac to wyszlo, ze jest to normalne.
Kverve ja 11 miesięcy tylko nie miałam okresu ;( więc szybko przypomniałam sobie jak to jest go miec
Ja nie moglam sie doczekac za okresem. Jak tyle czasu go nie mialam.
Zdecydowanie też nie tęsknię za okresem :)
Nie wiem czy jest kobieta która za okresem mogłaby tęsknić :)
Ja żałowałam że tak szybko wrócił
Oj ja za nim też nie tęsknię... aż jak myślę że ma wrócić, to...
To mamy oddzielne zdania na ten temat. Ale u mnie zawsze miesiaczki sa ciezki bo mam tylozgecie.
Ja miałam bardzo bolesne, obfite miesiączki. Ból przy nich z kręgosłupa tak jak przy bólach porodowych. Aż mdlalam i wymiotowałam z bólu. Przy tabletkach było minimalnie może lepiej ale i tak bolało jak cholera. Dlatego oby jak najdłużej okres do mnie nie wrócił :)