a ja stosuje olej kokosowy, czasem jak masz chwilę dla siebie to nakładam baaardzo dużą warstwę i rękawiczki, żeby dobrze wszystko się wchłonęło - polecam!
Ja na suche dłonie uzywam krem do rak z koziego mleka z ziaji i jestem bardzo zadowolona.
Do tej pory stosowałam czerwony krem z Rossmanna, był skuteczny, ale od pewnego czasu piecze mnie po nim skóra. Wybrała się do dermatologa, otrzymałam receptę na maść z mocznikiem. Rewelacja.
Ja po każdym umyciu rąk muszę dobrze ja nakremować. Bardzo lubię krem Neutrogena. Chyba mój nr 1 ![]()
Ja natomiast polecę maść z witaminą a. W aptece można ją kupić za ok 5zl, ja jak ma problem ze skórą,a często mami z dłońmi i z twarzą, zawsze używam twj maści. Na dzień smaruję cieniutkaą warstwę, ponieważ jest bardzo tlusta. Staram się też na dlonie po każdym myciu, chociaż wiadomo, że nie zawsze to wychodzi. Na noc za to nakładam grubszą warstwę na twarz,zwlaszcza na usta i na dłonie. Efekty u mnie widać zawsze po 2=3 dniach stosowania. No inajleosze co można poradzić to chyba jednakto, żeby pić dużo wody i pilnować tego, bo skóra wtedy wyglada znacznie lepiej.
W zimie zawsze mam problem z dłońmi. Poza kremami, bardzo mi się spodobał peeling Mineralium z Morza martwego z olejkami. Z kremów używam ziaję do skóry atopowej, latopic też mi się fajnie sprawdził.
Warto też raz na jakiś czas zadbać o porządne złuszczenie martwego naskórka. Dlatego minimum raz na miesiąc najlepiej stosować rękawiczki złuszczające Epiltouch byOlie. Bliżej z nimi zapoznacie się w internecie. Sama używam i jestem bardzo zadowolona - warto wypróbować.
Bardzo fajny kremik do rąk ma Bielenda w serii Japan Beauty z wiśnią i jedwabiem, bardzo dobrze pielęgnuje dłonie i jest bardzo wygodny w użyciu :)
Mi pomagał peeling dłoni(raz na 2 tyg), na to gruba warstwa kremu Mediderm i takie materiałowe rękawiczki z rossmana na całą noc. Mało to wygodne ale pomagało. Teraz przy dziecku tego nie praktykuję, a pewnie od niedoczynności tarczycy mam bardzo suche dłonie.... A i obok mydła w toalecie zawsze balsam na dłonie. Po każdym umyciu obowiązkowo smarowanie :)
A ja polecam maść z vit.A z apteki tylko są różne , więc trzeba wybrać taką tłustą a nie lekki krem. Dobrze się też sprawdza alantan plus maść taki zielony.
Gruba warstwa na noc tak przez 3 dni i będzie super.
Koleżanka opowiadala mi też o moczeniu dłoni w miseczce z oliwą. Też się sprawdza jak ktoś ma czas bo to trzeba pół godziny moczyć.
Super krem koncetrat ma oillan różnica już po pierwszym zastosowaniu. Super się wchłania niesamowicie przy tym nawilżając
Mnie pomaga bardzo krem do rąk z Neutrogeny z maliną nordycką. Jest świetny. Super nawilża i pięknie pachnie.
Matildi właśnie słyszałam , że neutrogena taka dobra i się skusiłam na krem do rąk i takie masło w słoiku.
Niestety mi nie podpasowalo. Krem do rąk zostawia jakby silikonową warstwę która mnie drażni a masło bardzo słabo się wchłania. Nie mogę go wykończyc.
Też mam ten problem od jesieni do wiosny praktycznie non stop... mi bardzo pomaga Cetaphil PS, jedyny który nie szczypie i nie podrażnia drobnych ranek, które powstają
Na łapki to niezmiennie Japan Beauty od Bielendy z jaśminem i sake. Bardzo dobry krem, który dobrze się wchłania, ładnie pachnie i jest mega praktyczny w użyciu :)
Jak dla mnie najlepsza jest maść z vit. a z apteki. Całkiem dobry jest też alantan plus zielony. Ma jednak wadę- tłusty i bardzo słabo się wchłania.
Zuzka2 to spróbuj w formie kremu ten żółty alantan plus
Wczoraj rozmawiałam że zzwagierka. Kupiła parafiniarke i 2litry patafiny na start. Uzywa jej do rąk i mówi że są mega miękkie i nawilżone . Sama nie próbowałam ale zaciekawiła mnie
Parafinka rzeczywiście fajna. Warto też po każdym umyciu rąk je nawilżać.
Paulina właśnie nie próbowałam nigdy innego alantanu- zawsze zielony.
Następnym razem kupię ten żółty i zobaczę jak działa.
Może się okazać, że jest tak dobry jak zielony a szybciej się wchłania.