Ja również zaczęłam z małym spacerować codziennie, jednak kilka dni odpuściliśmy ze względu na smog. Nawet dostałam SMS z alertem odnoście złego stanu powietrza.
MI jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby dostać sms-a z alertem o dużym smogu więc może nie jest u nas aż tak źle Ale ostatnim czasem gdy pojawiło się trochę śniegu zrezygnowaliśmy ze spacerów bo fakt ubrudzonych w śniegu kół i pchania wózka po chodniku który nie zawsze jest odpowiednio odświeżony i bezpieczny do takich spacerów bo przecież zima jak zwykle zaskakuje drogowców zrezygnowaliśmy ze spacerów tego typu a przerzuciliśmy się na wypady na sanki mały był bardzo zadowolone ponieważ jeszcze nigdy na sankach nie był była to dla niego pewnego rodzaju nowość miał ogromną frajdę i za każdym razem fajnie przewietrzyl się przed popołudniową drzemkę Później tylko chodziliśmy do domu rozbieraliśmy się i praktycznie od razu przytulał się do podusi
Jak nie ma dużego mrozu to staram się codziennie, chyba w pada deszcz lub bardzo śnieży wtedy odpuszczam. Dziecko ubieram w kombinezonik z materiału, wkładam w ocieplany i gruby śpiworek. Na głowę czapeczka i ewentualnie jak wieje przykrywam zasłonę od gondoli tetrą i uwaga mam dobry patent - przypinam spinaczami od bielizny, żeby nie odleciała �
O to naprawdę świetny patent
Zasłonę od gondoli? Czyli daszek?
Klaudia.sz pewnie chodzi o to co zapinasz i zakrywa cała gondole gdzie dziecko ma nóżki
Też tak myślę. Osłona. My mamy i jest bardzo przydatna tylko ze do spacerówki do gondoli mieliśmy troszkę inna
ja wychodze codziennie, w mroz deszcz nawet na chwile ale codziennie
Mamą być no niestety u mnie często jest smog i dostaje takie smsy- taki urok mieszkania w górach.:(
Tez dostałam takie smsy. Jednak wychodzę z dzieckiem codziennie :)
A kiedy pierwszy raz w zimie z noworodkiem?
A nie wychodzisz Wogole?
Warto iść chociaż na chwilę 15 minutowy spacer na początek wystarczy żeby się dziecko dotlenilo i troszke zahartowalo.
Monia, na razie jedynie na badania, ale maluszek dopiero skończył tydzień..
U nas to ciągle dostajemy sms-y odnośnie tego że będzie duży wiatr ale na temat smogu jeszcze mi się nie zdarzyło
u mnie tez tylko smsy o wietrze, cale szczescie u nas smogu nie ma :)
Ja dzisiaj właśnie dostałam alert o smogu. I rzeczywiście, wyszłam na chwilę z psem i powietrze śmierdziało od smogu i jakby się osadzało na gardle. Dzisiaj sobie odpuściliśmy spacer.
Fajerka u mnie nie ma takich SMS jedynie o silnym wietrze , moze dlatego że mieszkam w malym mieście
U mnie dziś przyszedł alert żeby uważać na wściekliznę
Marluu serio? O takim czymś jeszcze nie słyszałam 😂😂😂
Dziś pierwszy raz przyszło