Tez tam popatrzę
olx i vinted;) czasami z vinted wystawiają na olx a jak są wysyłki z 1zł w innych kategoriach to tez sie zdaża ze tam wystawiają jak sie napiszę;)
Moim zdaniem warto ;)
Mieliśmy garnuszek na klocuszek Fisher Price, mamy też domek chyba Dumel jak dobrze pamiętam ;)
My ten garnuszek chyba też za 30 zł kupiliśmy na Vinted. Wygląda jak nowy :)
O widzicie, dobra rada. Zapewne poszukałabym jakiegoś innego sortera na allegro, a faktycznie można ten garnuszek używany kupić.
Tak z doświadczenia powiem, że fajnie gdy np. sorter prócz dopasowania kształtów ma kolorowe klocuszki i obwód otworu gdzie powinno się wrzucić klocuszek też jest w danym kolorze. Można przy tym uczyć kolorów, zawsze to dodatkowo rozwija dziecko.
Mam ogromne szczęście, bo mieszkam na osiedlu, gdzie nie brakuje młodych rodziców z dziećmi. Mamy fejsbukową grupę, gdzie można wstawiać ogłoszenia typu oddam/sprzedam/kupię. Mnóstwo rzeczy tam niektórzy oddają albo sprzedają za grosze. Już sporo razy złapałam naprawdę fajne okazje, sorter też udało mi się zdobyć, właśnie garnuszek z Fisher Price.
Zdecydowanie warto kupić taki sorter aby pobudzać dziecko do rozwoju. Ja już go dawałam malej jak siedziała. Na początku razem się bawiłyśmy a potem szybko załapała o co chodzi i sortowała już sama. Fajnie jak te zabawki się jeszcze dodatkowo świecą czy grają to dodatkowo pobudza nasze dziecko. Jest bardziej zaciekawione i chętniej się bawi. Ja zawsze staram się wybrać takie zabawki, które uczą i bawią bo to najlepszy sposób na rozwój naszego maluszka.
Fajerka
ja dla Syna pamiętam kupowałam nowy 9 lat temu... praktycznie wszystkie zabawki brałam nowe.
Dla córki dużo mam z Vinted, Olx - wyglądające jak nowe! Nowe też oczywiście kupujemy ;)
myszka, oczywiście, my tak samo robimy, część dziecko ma zabawek używanych, zazwyczaj po kuzynach, ale nowe też kupujemy :)
ja przy drugiej córce miałam stawiac na minimalizm w zabawkach ale widze sama po sobie że już poległam;) bo co fajnego zobacze to zaraz mnie korci zeby jej zamówić;(
tyle z epók co wygrzebuje perełki jak dla mnie ;) bo każdy szuka czegoś innego własnie na olx ;)
Ja już też znalazłam na olx za parę gorszy więc niedługo będzie u nas i będzie się bawić mała:D
Córka ma tyle zabawek teraz mamy synka i martwię się gdzie ny to będziemy wszystko trzymac
Córka ma tyle zabawek, że miałam już jej nie kupować ale czasem nie mogę się powstrzymać jak trafi się coś w fajnej cenie.
Bardzo dobre rozwiązanie to sprzedaż starych zabawek i zakup nowych. My ja czegoś nie potrzebujemy to siup na olx ;)
nowe zawsze jest super ale na chwile :) ale dobrze kupować czasami nowe zabawki bo to pobudza kreatywność dziecka i rozwija jego zdolności ;)
Ja tez niedługo zacznę wystawiać na olx jak tylko znajdę czas bo dużo nam już zalega
Najlepiej to chować zabawki (część) i wyjmować za jakiś dłuższy czas, zapewniam że zabawa będzie jakby w życiu tych zabawek nie widzięli.
Nie trzeba nowych kupować ;)
Ja teraz wyjmuje zabawki dla maluszka to mój średniak przez tydzień musi się nimi pobawić (a są to dopiero zwykłe piszczałki itd.) dopiero potem je przekazuje maluszkowi.
zgadzam się z mamaKKD. Ja tak zawsze robię , w innym wypadku nie miałabym jak się ruszyć w domu.
to prawda ciężko by było z tymi zabawkami jakbyśmy co chwile dokupywali
u nas to sporo zawsze ktoś coś da małemu
Ja u nas jak ktoś przychodzi to tez coś przynosi zwykle słodycze