Monia masz racje ja zawsze wypatruje aby chociaz na chwilę cos sypnęło;) a w tym roku było super bo akurat jak pierniki robiliśmy to zaczelo śnieżyć;) i taki sie odrazu poczuło klimat ;)
Monia wtedy wszystko Ci wraca,chcesz by była magia i wyjątkowość....ja już nie mogę się doczekac
Oby. Teraz córeczka jest mała i w wigilię będzie mieć 9 miesięcy także chodzić raczej jeszcze nie będzie
Monia różnie może być ale no małe prawdopodobieństwo że będzie już chodzić.
Nigdy nic nie wiadomo u mnie w wieku 9 miesięcy zaczela chodzić
No moja już pierwsze kroki w tedy stawiała ,ale to przy wmblach chodzila tylko także Monia różnie może być a
No właśnie różnie bywa przekonamy się. Ja zaczęłam chodzić jak miakam 12 miesięcy ale moja siostra 10 także jest różnie
ja to nie chciałam zeby za szybko chodziła ;) jak sie nasłuchałam jak to było zemną;) równiez 9 miesiecy ;) ale nie usadzisz na siłe;) i żaden chodzik czy pchacz nie wspomagał, za to pies ;) który dreptał koło niej i sie kręcił i dokuczał jak go chciała pogłaskać ze w końcu za nim poszła
Anita moja pierwsze samodzielne kroki stawiala własnie w 9 a w 11 już chodziła na całego
U nas przy kanapie to 8 miesięcy miala to wstawała i kombinowała uwazam ze bardzo szybko to jej poszlo, mogla spokojnie poczekac
Anita widocznie była już gotowa na to
Pewnie tak ja też zaczelam szybko dreptac tyle że mnie zawsze pelno wszedzie było;)
Każdy ma swój czas :)
Co do sortera to mysle, ze miedzy 2. a 3. rokiem zycia dziecko moze juz probowac :)
u nas sorter był zawsze wczesnie nie czekałam do 2 roku życia uważam że takie zabawki jak dziecko siedzi już samo to moze sobie spokojnie z nimi sie bawić wiadomo zę zawsze wie o co chodzi ale chociazby tymi klocuszkami sie pobawi pokombinuje to tez w jakim stopniu działa rozwijająco
Ja jakoś po roku córce kupiłam i ładnie się nim bawiła
Ja właśnie swojej chcę ten klocuszek na garnuszek kupić, bo jak usiądzie to na pewno będzie zainteresowana taką zabawką;p
Idziemka, u nas młody się bawi tym garnuszkiem, ale póki co to umie wkładać i wyjmować klocuszki z garnka i do garnka. Dopasowywać kształtów jeszcze nie umie, ale to i tak duży postęp, biorąc pod uwagę, że jeszcze niedawno umiał je tylko rzucać gdzie popadnie, albo brać do buzi :D
idziemka jeśli kupujesz również używane zabawki zerknij na olx ja za nasz garnek zapłaciłam coś około 20zł z wysyłka w stanie bardzo dobrym ktoś chyba sprzątał w domu ;)
Aniska no właśnie muszę tam zajrzeć:D