w okresie raczkowania właśnie podłoga odkurzana u nas była minimum raz dziennie, myłam też ją parę razy w tygodniu. Teraz mam najmniejsze dziecko 2.5 roku, ale odkurzam dalej codziennie. Już z tym myciem podłóg gorzej niestety
Ja odkurzałam czasami 2 razy w ciągu dnia.. czasami odkurzacza nie chowałam.. Moi chłopcy to mali bałaganiarze;)
U nas piesek sierści nie ma bo ma włosy ale za to jak wróci z podwórka to łapki zawsze na podłodze odbijanie są. Okres pełzania to u mnie mycie podłogi dwa razy dziennie bo inaczej ciuszki aż brudne niestety
Dlatego ja polecam taki odkurzacz pionowy. My mamy 2. Jeden imprezowy jak to mówimy bo nim sprzątamy w soboty tak dokładnie to taki duży budowlany a ten pionowy mamy taki codzienny. My mamy 2 koty więc i sierść i piach z kuwety.
Też mam na szczęście odkurzacz pionowy. Dużo wygodniejszy do takiego codziennego ogarnięcia podłóg. Teraz żałuję, że nie kupiłam jednak takiego z funkcją mopowania, bo akurat by się przydał przy raczkującym dziecku. Taki "normalny" odkurzacz też jest u nas zarezerwowany na soboty.
Oj tak przy pionowym to mega wygoda
Super są też te okrągłe odkurzacze, które same sprzątają. U nas niestety za dużo progów w domu i średnio taki odkurzacz się sprawdza. Czasem puszczamy, ale trzeba go przenosić z pomieszczania do pomieszczenia a to nie o to chodzi.
Ja mam robota sprzątającego na dole nie mam nigdzie dywanów ani progów więc sprawdza się idealnie na jeszcze funkcję mopowania więc odkurza i myje jednocześnie bardziej to zwykle przetarcie niż mycie ale zawsze coś. Jeździ codziennie
my właśnie teraz będziemy mieć stojący bo nasz padł, MIeliśmy zwykły, ale chyba do takiego nie podłączę aspiratora prawda ? więc i tak będę musiała kupic zwykły z rurą bo u nas noski tak oczyszczamy
Mazia1 koleżanka ma stojący nie wiem nawet z jakiej firmy ale kupiła do niego przejściówkę do aspiratora jak ściąga z dołu szczotkę to wkłada to coś i ciągnie normalnie. Więc chyba się da ewentualnie kupując odkurzacz sprawdź czy ta przejściówka jest do danego modelu. Fachowo to się chyba nazywa adapter ssawki
a to zobaczę jak przyjdzie bo w sumie kupowaliśmy sprzęt do kuchni i pralni i akurat był w=jakby w gratisie jak się kupiło dwa sprzęty tej samej marki, ale podejrzewam, że zwykły też będę musiała kupić bo czytam opinie i ludzie piszą , że nie ogarnie mi mojego mieszkania . NIby 45 min pracy, ale widzę, że może być problem na moje duże mieszkanie , ale zobaczymy
O to ja nawet nie pomyślałam żeby poszukać tej przejściówki do odkurzacza pionowego a też by mi się przydała w sumie :D
Nie wiedziałam, że istnieją takie przejściówki a na pewno byłoby wygodniej podłączyć aspirator do stojącego odkurzacza. Naszym da radę ogarnąć cały dom o ile podłogi nie są mocno zakurzone. Ja jest już bardzo brudno to załącza się tryb turbo i wtedy po kilkunastu minutach odkurzacz pada. Zresztą i tak przy mocniejszym zabrudzeniu lepiej wziąć zwykły odkurzacz.
Nie wiem czy one są do każdego modelu ale możecie poszukać może akurat uda się dokupić.
O tak warto poszukać bonjest to genialne
warto poszukać może faktycznie jest i ułatwi pracę
Na pewno ułatwi, bo taki odkurzacz ręczny jest dużo lżejszy niż normalny. Mi nigdy się nie chce taszczyć zwykłego odkurzacza, więc odciągami jak już muszę. A ostatnio po odciąganiu mały mi zasnął i jeszcze go obudziłam chowając odkurzacz, bo rura mi spadła
Jak widzę że jest zniszczony. Ciężko określić. Sądzę że co 5-7 tygodni
Uważam tak że co miesiąc
a ja Wam powiem, że mam stojący odkurzacz i akurat mój aspirator pasuje i nie musiałam mieć przejściówek ,