Smoczek, kiedy wymiana na nowy?

A tak w sumie to ja nawet nie próbowałam dopasowywać, bo jakoś z góry założyłam, że nie będzie pasować. Aż z ciekawości jutro sprawdzę, czy da się podłączyć aspirator pod odkurzacz pionowy.

Jeżeli ma zwykłą rurę jak każdy odkurzacz to pewnie się da i nie potrzeba przejściówek 

U nas wiecznie latarki,więc bardzo szybko próbowałam czy pasuje. W zasadzie nawet szukając odkurzacza na to zwracałam uwagę 

Lea i Leo jak tylko kochana sprawdzisz daj znać bo ja również mam odkurzacz pionowy i też kiedyś się nad tym zastanawiałam właśnie czy kupić w razie czego żeby mieć taką końcówkę w domu pod odkurzacz ale z góry Założyłam że właśnie do takiej rury Nie będzie ona pasowała też zastanawiało mnie czy byłyby potrzebne wtedy jakieś przejściówki Ja ogólnie na co dzień z moimi maluchami używam aspiratorów elektrycznych ale daj znać bo dobrze wiedzieć

Z mojego doświadczenia. Odkurzaczy pionowy 'Samsung Jet coś tam coś tam'  . Przy podłączeniu Katarek sygnalizuje że jej zatkana rura. Wydaje cztery przerywane ssania i się wyłącza. Jestem na etapie przerzucenia się na  odkurzacz mniejszy domowy, gdyż zaczyna irytować ten pionowy.

Wiem, że mój przypadek jest jak na razie ewenementem. Znajomi mają Bosh pionowy i zachwalają. 

Dobrze się rozejrzeć. Przy zakupie popróbować np.z ręką zatkaną do rury, czy nie będzie wariować 

Ogólnie ja też patrzę na zużycie smoczkami dany smoczek jest przeznaczony na dany wiek. Ja często myje, wyrażam smoczki żeby zawsze były czyste. 

Ja też myję i sterylizuję, ale po czasie robią się takie matowe, albo teraz przy RD pomarańczowe od marchewki, więc muszę częściej wymieniać.

Niemal po każdym użyciu i odłożeniu smoczka na mebel czy pościel wyparzam. Łatwo o bakterie , można szybko dzieciątko narazić na pleśniawki , jeśli się w porę nie wychwyci

Do dziś wyparzam butelki, smoczki,  czasem łyżeczki i misesczki,bidonik.

Do Katarka   babeczki na stoisku  promocyjnym mówiły, że mają wypuszczać na rynek adapter do odkurzaczy pionowych , a to było końcem maja  jak o tym mówiły więc powinien już być dostępny. 

Wypazalam po odłożeniu smoczka, ale później o tak tego nie ogarniam. Co mogłam zrobić przy jednym dziecku już trudniejsze jest przy dwójce a przy trójce to już w ogóle. Ale pomimo tego nie wypazania itp co smoczek był odłożony to moje córki nie miały żadnych pleśniawek itp. A prawda też jest taka, że paluszki też wszędzie lądowały i na wszystkim później nie wiadomo kiedy brały je do buzi. Więc jakby tak się chciało to trzeba stworzyć ochronkę za dzieckiem i chodzić i myć i czyścić.

Ja ogólnie po kilku wizytach w szpitalu mam lekką obsesję na temat wyparzania, ale teraz moja córka i tak bierze wszystko do buźki, nie da się tego uniknąć. Smoczek też potrafi wyciągnąć, pomachać nim po wszystkim dookoła i ekspresowo z powortem włożyć do buzi. I tyle z mojej sterylizacji;)).

Ze mnie się teraz śmieją w rodzinie, że do pierwszego dziecka wszystko sterylne, smoczek tylko dotknął podłogi to już wyparzanie. A przy trzecim to juz inna bajka :D 

co do wymiany smoczka to zależy ile jest używany. Jesli non stop, dzień w dzień to szybciej bym wymieniła. Nasz jest okazjonalnie i już mamy 3 miesiące go. Co jakiś czas go przeleje gorącą wodą  

My też używamy smoczka sporadycznie, dlatego wymieniamy tak co 2-2,5 miesiąca. Zużycia po nim wtedy totalnie nie widać, ale że względów higienicznych wolę już wziąć nowy wtedy.

U nas smoczek tylko do spania i w sytuacjach kryzysowych ale żadko się to zdarza na spacery nawet go ze sobą nie biorę więc teraz wymieniam co 1,5-2 mies

A u nas smoczek non stop i to naprawdę od razu widać, że wypada go wymienić;). Także myślę, ze tutaj własna intuicja, bo właśnie też zależy jak często jest używany.

Hahah oj dokładnie 

Nasz synek to już tak się odzwyczaił od dydusia, że gdy mu go dajemy to traktuje go jak zabawkę. Przygryza sobie dziąsłami, obraca w rączkach, próbuje włożyć do buzi tarczę. Jedynie jak dam mu go na śpiocha to większa szansa, że zacznie ciumkać.

Moja zmieniła smoki na nieco większe i widzę teraz ,że jak omyłkowo damy jej mniejsze 0-2 to wypluwa . A te większe ladnie sobie ssie

U nas dalej problem i tylko 0-2 chce. Na szczescie tylko do zasypiania daje, ona go prędko wypluwa więc raczej szkody sobie nie zrobi 

Ehhh nie mam  córki cumlowej wiec nawet nie wiem co  to znaczy wymiana smoczkow  Ani co jest płacz za cumlem:)