Smoczek dla noworodka

Dla mnie nie do wyobrażenia żeby w smoczku była pleśń...ja co miesiąc kupuje nowe smoczki dla obu maluchów nie są na tyle drogie żeby musieć jakoś przetrzymywać dłużej. 

Lepiej zmieniać częściej niż rzadziej, bo pleśń jest toksyczna i lepiej nie doprowadzać smoczka do takiego stanu 

Dokładnie tak !

nigdy w życiu nie widziałam pleśni na smoczku.. masakra

Aż z ciekawości przetnę tego smoczka i zobaczę co w nim jest, jutro albo w poniedziałek przyjdą nam nowe więc zrobię eksperyment 

może długo używany, a może słabo myty nie wiem , ale wyglądało to okropnie 

Dzisiaj przyszły nowe smoczki ze starego jeden przecielam i nie było tam nic. Drugi zostawię na jakiś tydzień i też przetnę zobaczymy czy się coś rozwinie 

Kurcze ale smoczek jest co chwilę myty i wyparzany, poza tym używa się max kilka tygodni i wymienia na nowy.. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego, ble:(

Pleśń w sprzyjających warunkach potrafi się rozwinąć bardzo szybko, w kilka dni. Ale wystarczy regularnie wyparzać smoczek, żeby temperatura zabiła wszelkie zarodki pleśni i drobnoustroje.

Dziewczyny, jakie polecacie smoczki na pierwszy smoczek? Jest tego dużo a moje dzieci nie chciały ssać smoczków, wypluwały je. Może teraz są jakieś lepsze? Nie jestem na bieżąco. Polećcie coś co u was sie sprawdzilo.

Nie nede oryginalna, ale u nas tylko Lovi. Te klasyczne i Prime również, jak dla mnie najlepsze🙂

Przy córce też sprawdził się nam Lovi. Był to nasz pierwszy smoczek i od razu trafiony :slightly_smiling_face: Obecnie jestem w drugiej ciąży i zobaczymy jak drugie maleństwo zareaguje na Lovi.

U nas na samym początku sprawdziły się te canpol 0-2 mies bo tarczkę mają bardzo malutka. Mniejszą niż 0-3.

1 polubienie

Z Lovi jest bardzo duży wybór smoczków, które są bardzo dobre. Tylko wydaje mi się, że trzeba metodą prób i błędów, bo nie każdy smoczek każdemu maluchowi podpasuje.

Ja polecam z lovi i canpol

Jest bardzo duży wybór

U nas maluch lolubil sie od poczatku z lovi :blush: sa swietne w koncu smoczek nie wchodzj w policzki malucha :slight_smile:

1 polubienie

O tak tarczki mają super

Przeszłam przez kilka smoczków min Avent, Lovi, LUU, Canpol i u nas córka akceptuje tylko Bibs. Nic innego nie wchodzi w grę. Próbowałam nawet zamiast kulkowego bibsa podać jej bibs supreme, bardziej płaski, bo myślałam, że może po prostu przyzwyczaiła się do samego materiału, czyli kauczuku, ale to nie to.
Może jak będzie troszkę starsza, to sama zechcę spróbować inny smoczek.
Teraz póki co kupuję Bibs i po prostu zmieniam częściej niż zaleca producent, żeby nie dopuścić do tego, że ta „kulka” bardziej spuchnie od ciumkania

Ja jestem przed wyborem pierwszego smoczka i jestem przerażona
Wybór jest ogromny a moje poprzednie dzieci nie zaakceptowaly żadnego smoczka chociaż miałam ich kilka. Teraz też pewnie kupię przynajmniej 3.