Smoczek dla noworodka

Cześć dziewczyny :) Jaki smoczek polecacie dla noworodka ? 

Hej ;) Ja polecam smoczki dwuczęściowe bo pozwalają na wymianę samej części ssącej w razie potrzeby. U nas jakos tak się to sprawdzało.

o to chyba o takich nie słyszałam :o Ja ewidentnie polecam te od lovi, synek używa do tej pory a w wyprawce dla córeczkę też się znajdą na sto procent :) Nie polecam bibs to na pewno. 

Ja polecam smoczek twistshake był to mój pierwszy wybór dla synka i odrazu go zaakceptował, nie było problemów a i Neurologopeda powiedziała mi, że jest to  dobry smoczek i nie musimy zmieniac. 

Dużo moich znajomych używa również smoczków lovi

Wow, nie wiedziałam że są takie smoczki dwuczęściowe. A jak ich wpływ na zgryz ? 

U nas lovi, wcześniejszy Syn żadnego nie zaakceptował. Po prostu bezsmoczkowiec 😀 bardzo fajne opinie ma też smoczek marki Suavinex. I Butelki też. 

Lovi 0-2 miesiące :)

Z lovi 0-3 ;) Moi chłopcy mniejszego niechciali używać mimo , że jest mała różnica w wielkości;)

Ja również przy każdej córce lovi 0-2m. Sprawdzał się za każdym razem :) 

polecam smoczki lovi 0-2 mimo iż 0-3 mają taka samą gumkę jak w 0-2 to jednak tarczki są nieco mniejsze, warte uwagi sa również smoczki canpola gdzie sa nieco tańsze jeśli chodzi o półke cenową a równie dobrze sie sprawdzają aczkolwiek lovi uważam ze mają nieco delikatniejsza gumkę smoczka;)

Nie wiedziałam,że takie smoczki są i nie umiem nawet takiego znaleźć. Z jakiej on jest marki ? Choć ja uważam, że jak coś uniwersalne to nie do końca może być dobre. Skoro można wymieniać części to łatwo się może też taka część oderwać i problem gotowy jak dziecku zostanie w buzi i zacznie się dusić. Ja ostatnio widziałam filmik , w którym dziecko miało za mały smoczek i po prostu wleciał cały do buzi. Małe było więc się dusiło i wymiotowało, było w łóżeczku, ale mama zauważyła na kamerce co sie dzieje 

Dla noworodka tylko smoczki Lovi rozm 0-2, są one małe do buzi dziecka, a jednocześnie tarczka jest na tyle duża że dzidziuś nie weźmie go w całości do buzi.

U nas też 0-2. Byłam spokojna o to, że całego nie weźmie do buzi. Są fajne dla takiego maluszka 

To tylko moi chłopcy chcieli od razu większe:D

O z tym się chyba nie spotkałam nigdy 😂

u nas córka miała 0-3 a synek 0-2

I jest spora różnica między 0-2 a 0-3 ?

U nas niestety żaden się nie sprawdził bo malutka wypluwa każdy smoczek 

ja miałam 0-2 i  0-3 ale różnych marek i różnica minimalna, jak dla mnie żadna, ale jeden miałam z lovi drugi nie pamiętam 

Mamusia Wojtusia jesli pytasz o smoczki lovi 0-2 i 0-3 to roznia sie tylko wielkoscia tarczy niby nienwiele jednak taki smoczek 0-2 super sie sprawdza bo ta tarcza jie jest taka wielka przy malenkiej buźce u nas corcia urodzola sie wczesniej to dla nas ten 0-2 byl swietnym wyborem;) a tarcze w smoczkach sa jeszcze canpola mniejsze nizeli te standardowe lovi standardowe czyli wieksse niz 0-2;) bo 0-3 to juz tarcza taka jak np. 6-18 tylko gumka sie rozni;)

Ja uzywalam w sumie smoczkow  canpola i lovi przy mlodszym dziecku ;) 

Uwazam ze lovi ma bardziej delikatna ta gumke w smoczkach i u mnie  z poczatku bardziej mala akceptowala te smoczki;) canpol byl dobry ale na wieksze płaczki to szły lovi;) obecnie jest na canpolu i lovi bez roznicy chyba ze sobie upodoba wzor to wtedy juz jest jazda... jak gdzies go machnie a potrzebny jest na juz;D

Moja dwójka urodzona niecałe 2,5kg więc Tu może być podobnie. To 0-2 muszę chociaż jeden mieć. Przy ostatnim dziecku miałam już w szpitalu bo taki krzykacz chociaż pielęgniarki kręciły nosem.