polecam Pharmaceris M Foliacti Krem zapobiegający Rozstępom. Dwa razy dziennie delikatnie wmasować w skórę brzucha, pośladki i piersi. Ja stosowałam tylko raz dziennie naprzemiennie z kremami nawilżającymi(Ziaja). Jak na razie nie zaobserwowałam u siebie żadnych zmian skórnych. Jeżeli chodzi o oliwki dla dzieci u osób dorosłych mogą nie działać tak dobrze ponieważ dorosły ma “grubszą” skórę i preparat tak się nie wchłania. Słyszałam, że dobrze jest krem/mleczko/oliwkę wcierać w lekko wilgotne ciało.
smarujcie się dziewczyny codziennie!Podstawą jest odpowiednia pielęgnacja! Najważniejsze to jest uelastycznianie skóry , nawilżanie, to już część sukcesu reszta to geny. Mimo genów jakie mam w rodzinie skłonności do rozstępów, oprócz dwóch na piersiach w okresie połogu które powstały nie mam ani jednego, skóra na brzuchu też się wchłonęła
Smarujcie się nawet przed i po ciąży Zawsze warto dbać o siebie. Często się zdarzają nam wahania wagi, które również mogą doprowadzić do rozstępów. Skóra nam wysycha, traci elastyczność itp. A przecież lubimy cuć się zawsze ładnie
Mi do gustu przypadła seria kremów Sexi Mama z Bielendy. Na początku bardzo cierpiałam na obrzmienia, piekła mnie skóra, ale jakoś dopiero po pewnym czasie zaczęłam się kremować i podziałało. Co prawda przede mną jeszcze kilkanaście tygodni, ale jestem dobrej myśli, skóra wydaje się być elastyczniejsza Smarujecie się raz dziennie? Wieczorem, rano?
Ja używam musteli, smaruję się od kostek po piersi codziennie wieczorem.Kiedy mam czas to i rano.
@Mama_Gratki ja obecnie przy tych mrozach smaruje się rano i wieczorem Zwłaszcza, że czuje, iż mam suchą skórę. Na noc nakładam na lekko wilgotne ciało, rano zaś na suche i nie kładę za dużo, żeby ciało nie było śliskie i nie pobrudzić ubrań. Zawsze lubiłam się kremować, jakoś ten rytuał działa na mnie odprężająco
Ja do tej pory smarowałam się tylko wieczorem, zacznę też rano, cóż mam innego do roboty żałuję, że nie smarowałam się jeszcze wcześniej
Ja używałam palmersa wieczorem. Rozstępów brak
Ja nie mogę jakoś zostać przy jednej konkretnej marce kosmetyków, zawsze zmieniam, bo mi się opatrzy:) zawsze to milo próbować coś nowego:-) chceci do smarowania wzrastają
@AgataS1990 Tak zwłaszcza, że wiele kremów tak ładnie pachnie. Przed ciążą używałam często maseł/musów do ciała, super zapachy.
Smarować się rano i wieczorem . Teraz po ciąży 4 miesiące sparuję się tylko po prysznicu , rano obowiązki wzywają i nie mam tyle czasu dla siebie ile miałam w ciąży .
Poranne smarowanie zajmuje mi nawet mniej czasu niż mycie zębów, ale jeszcze maluszek nie jest na świecie, wiec mam dużo czasu. Mam nadzieje, że będę mogła kontynuować mój rytuał, bo przecież w czasie połogu również mogą pokazać się rozstępy. A nawet wtedy trochę przyjemności nie zaszkodzi
Też planuje się nie zaniedbać i szybko wrócić do formy po porodzie, żeby na wakacje wcisnąć się w ciuszki z ubiegłego roku, ale zobaczymy jak to będzie i czy córka da mi troszkę czasu dla siebie. Chyba, że mi da tak popalić, że szybciej zrzucę dodatkowe kg bo i tak też może być
Agata, ja też liczę na niesamowitą organizację, tak abym zdążyła zadbać o siebie. Nasz nastrój wpływa na Maluszka
Racja dziewczyny. Wychowywanie dziecka to cudowna sprawa, ale nie zapominajmy o sobie. Przecież nie przestajemy być kobietami Tez mi się marzy wspaniała organizacja swojego czasu
Nie zawsze jest to możliwe mój syn mi nie dał chwili bo był taki przylepka chciał tylko u mnie być w wózku też ciężko mu było na początku leżeć długo dopiero gdy w spacerówke weszliśmy spacery były większą przyjemnościa i były dłuższe ale zawsze można w razie co ćwiczyć z dzieckiem są specjalne ćwiczenia przy których spokojnie można dziecko trzymać
Oj ćwiczenia z dzieckiem pewnie możliwe, ale nie przy każdym maleństwie.
Organizacja dnia przy maluszku to bardzo ważna i przydatna rzecz . Też wypracowanie ruty pomoże i ułatwi Nam życie jak i dziecku . A w szczególności mamą , które są same lub które pozostają same całe dnie .
Na synka noe mogę narzekać bo w wózku lubi jeździć . Kiedyś było tak , że jak już widział że będzie ubierany na spacer zasypiał od razu i nie było kłopotu z ubieraniem . Później jak ubierałam mu czapeczkę to już był sen , następnie jak już był w kombinezonie to spokój i cisza oczywiście wszystko bez płaczu . Teraz za to jest katusza żeby go ubrać , drze się w niebogłosy , dziś nawet aż do zdarcia gardła . Kiedy ładuje w wózku się uspokaja i jest ciekawy świata. Dziś u Nas ta piękna pogoda , że częściowo odkryłam mu budę, by mógł popatrzeć na drzewka i słoneczko . Co raz to bardziej jest zainteresowany światem i chwile trwa by zasnął . W samochodzie też już nie jest jak kiedyś ze spaniem . Kiedyś to jak tylko był sadzany w foteliku to Kima totalna , a teraz prawie cała trasa autem oczy otwarte , bawi się misiem zawieszonym na pałąku , patrzy w lusterko zawieszone na zagłówku do obeserwacji kierowcy , a jak ma baldachim zdjęty to przez okienko obserwuje co się dzieje . Ah te dzieci i ich nawyki się zmieniają , przy czym to my zmieniamy swój harmonogram działania .
Ja się cieszę, że urodze praktycznie na wiosnę, to dłuższe spacery i aktywne spędzanie czasu będą bardziej możliwe. Dodatkowo później sezon na świeże warzywa się rozpocznie, to może będzie łatwiej zadbać o siebie i o zdrowa dietę.
Widzę że wróciłaś Aleksandra do nas ;))))) fajnie ;))) ja ostatnio mega się opuściła he he i tęskno mi było ;)) dziś taki wolny wieczór trochę, mąż na nocce to tak nadrabiam ile mogę he he
To moja córcia ma 8miesiecy i cały czas jak tylko fotelik wyląduje w aucie a auto ruszy tak ona śpi ubierać się w kurtkę czy wczesniej kombinezon nie lubiła i nie lubi
choć przy przebieraniu też. Jak tylko trzeba trochę pogimnastykowac rączkami to krzyk. Z dupcia nie ma problemu jak się ubiera dol
gdyz pewnie myśli ze ktoś będzie uwalnial ja z pampersa - a tu lipa bo ląduje w ciepłe spodnie he he ano jest ubaw z tymi dziećmi. Ja jeszcze mam 4latke do kompletu i najlepsze gdy nie da się tacie ubrać bo ona woli mamę ; ( i wtedy radę nie rada na wyjście mam do uszykowania 3 osoby - siebie i maluchy…Ale tak jak piszecie grunt to dobra organizacja i u mnie się to sprawdza