Słoiczki dla niemowląt

mmh dziewczyny pyszności muszę chyba zaserwować takie cuda mojej córeczce.

Zdrowo i pysznie :slight_smile: Mojej córce bardzo smakuje brokuł :slight_smile:

My dzisiaj biały serek z kanapeczką na śniadanie- wprowadzilismy biały serek półtłusty i snakował bardzo:)

Gerber kruliczek z jarzynami

U mnie najbardziej sprawdził się Gerber. Ulubione smaki to kurczak z kremem z jasnych warzyw, królik, rybka i cielęcina. Najlepsze jest to, że czasem zdarza się, że są te smaki innych firm, ale malemu nie smakują. 

Syn tez uwielbia owoce z bobovita, zwlaszcza te z jogurtem Jogomi.

Nie sprawdziły się zupełnie słoiczki z babydemream (rossman) i to praktycznie żaden smak. Hipp tez niestety nie smakował. 

Gerber Organic tez jest fajną serią. 

Wiadomo, że każde dziecko ma inne smaki i może każdemu co innego smakować. Moja rada, to taka, żeby nie zbroic się w wielką ilość słoiczków, bo jest np promocja i warto rozpocząć od małych gramatur. 80, 90,125g

U nas nie ma różnicy jakiej firmy wszystko lubi tylko z wołowiną jej nie pasuje zbytnio. Jednak już nie pamiętam kiedy ostatnio jej podałam słoiczek. Sama jej gotuje

Ja podawałam różne słoiczki - ale u nas najbardziej sprawdziły się słoiczki z Gerbera, później Hipp i Bobovita :)

MagicznyPazur, to widzę, że podobnie. Z tym, że u nas w kolejności Gerber, Bobovita, Hipp. 

A tak z ciekawości ktoś podawał słoiczek Babydream? 

Ja próbowałam chyba 4 smaków, ale nie jestem w stanie napisać dokładnie jakich, ponieważ nie pamiętam i żaden nie smakował:-( 

Ja słoiczki najbardziej lubię z Gerbera. Szymek jak był mniejszy najbardziej lubił króliczek z warzywami.  Natomiast tubki najlepsze ma BoboVita

aneczkaa006 ja od czasu do czasu podawałam, ale nie mieli jakiegoś super wyboru, więc dawałam rzadko. Generalnie słoiczki okej, oprócz tych z dynią. Okropnie smakowały.

Rozumiem. Ja to podawałam z Bibovity sloiczki. I tak bardzo rzadko i tylko na początku. Więc nie szukałam innych. 

A gdzie najczęściej kupujecie/kupowsliscie słoiczki? 

Ja kupowałam w Biedronce Bibovity ale tak jak pisałam na początku tylko kupowałam. Teraz naprawdę musi się coś stać żebym nie ugotowała i musiała słoiczek podać

to_ja_Aga_K ja najczęściej kupowałam po prostu w markecie, typu Intermarche, czy Biedronka, albo w Rossmannie :)

W odpowiedzi na poniższy komentarz odnośnie słoiczków Babydream- ja miałam bo od kogoś dostałam...na pytanie czy dobre czy nie to nie odpowiem gdyż ogólnie rzecz biorąc mi te słoiczki nie smakowały i swoim dzieciom ich nie podawałam...dostałam na początku od kogoś przy jednej I przy drugiej, listownie też dostałam od bobovity bodajże- ale moje dziewczynki pluly nimi więc ich nie meczylam...A swojej roboty jedzonko wcinaly ino tak ;)

Ewcia to Ty najpierw próbowałaś słoiczek i decydowałaś czy podasz dla dziecka? 

Ja w ogóle słoiczków dziecku nie dawałam, tylko gotowałam sama. To chwila moment dla takiego malucha ugotować. 

Mega Naczelny Papuśny Bobas zgodzę się.. Choć ja trochę słoiczków podałam dla córeczki ale na początku