Na razie nie mam na co narzekać ![]()
o drugim dziecku myślimy że na pewno chcemy mieć , ale to za 4-5 lat jak się wprowadzimy już na swoje ![]()
Dokładnie , my z mężem chcieliśmy zawsze dwójkę dzieci . A jak urodziłam i leżałam po cc to powiedziałam do męża nigdy więcej , żadnych dzieci . I jedynie tak żartobliwe „ jak już to wchodzi w grę adopcja rocznego dziecka „ . Teraz też jeszcze mi nie przeszło i jestem póki co zdania , że nie chce drugiego
.
Ja podczas porodu mówiłam, że jednak nie chce wiecej dzieci i że jedno mi wystarczy
teraz synek ma prawie 9 miesiecy a ja już marzę o kolejnej ciąży
tylko na razie zostaje w głowie dużo rzeczy, ktore mówią, żeby poczekać jeszcze trochę.
Ja też tak miałam przez pierwsze pół roku że nie chce bo byłam wykończona …. A teraz jak młody już dobrze śpi i jest taki fajny to jednak myślę że fajnie by było mieć drugie
Hahahahhaha to działaj ![]()
![]()
Ja pamiętam jak próbowałam uśpić 6 miesięczną córkę byłam padnięta ryczeć mi się chciało bo coś spać nie mogła a ja byłam padnięta i myślałam wtedy że nie wyobrażam sobie żeby znowu być w ciąży i tydzień później na tescie 2 krechy ![]()
myślałam o matko to mam przesrane ![]()
ale wtedy to jeszcze pikuś przekichane to będę mieć teraz z 3 malutkich dzieci ![]()
![]()
Ja na wizycie po połogowej odrazu poprosiłam o antykoncepcje . I dostałam tabletki , które można brać przy karmieniu piersią także póki co jestem zabezpieczona ![]()
![]()
. Bo narazie nadal podtrzymuję stanowisko, że nie chce mieć więcej dzieci .
Ja miałam założyć wkładkę ale po cc lekarz kazał odczekać , nie chcę brać tabletek skótki uboczne mnie odstraszają do tego ha nie mam systematycznosci w stosowaniu tabletek zawsze zapominam ![]()
Ja już kiedyś brałam tabletki ale dawno temu i nie jestem aż tak przyzwyczajona do systematyczności ale mam budzik i póki co pamiętam . A przez ponad 10 lat przed ciąża miałam ring więc to dla mnie był komfort bo tylko wkładałam na trzy tygodnie i z głowy .
Mi też dał tabletki lekarz zaraz po porodzie bo przy cc trzeba dla bezpieczeństwa odczekać z rok……no tak to jest ze człowiek się zniechęca na początku jak są trudy ze spaniem ale potem to wszystko mija
No każdy mówi właśnie , zobaczysz minie Ci i będziesz chciała drugie dziecko . A podobno przy drugim dziecku łatwiej . Na pewno już człowiek trochę przeszkolony i już wie co i jak .
Łatwiej nie łatwiej. W sumie masz na pokładzie drugie. I jeśli to drugie ma 2-3 lata to masz do ogarnięcia małe i jeszcze to starsze. No chyba że starsze ma już 5-6 lat no to jest to już nieco lepiej
Wtedy to już bajka hahah
Tak potwierdzam bo u mnie też jak była roznica 6 lat między dziećmi to było naprawdę komfortowo jakbym była w pierwszej ciąży , córka zajmowała się sobą starsza… a jak mała odległość od poprzedniej yo jednak jest ciężej już
No też prawda bo taki starszak już się soba zajmie i jest łatwiej . A to się ubierze i pobawi sam i zawsze to odciążenie. A przy małej różnicy wieków to racja trzeba dwójkę nadal ogarniać .
Moja siostra ma dzieciaki gdzie różnica jest niecałe 1,5roku i jest sporo pracy bo jednak każdego trzeba ogarnąć, nakarmić, ubrać i pilnować bo to takie małe czorty
No tak najgorzej jak karmisz jedno a drugie podchodzi i też woła am am i jest płacz bo obojga nie nakarmisz na raz ![]()
![]()
Ojej to taka malusieńka różnica wieku
teraz ma ciężko ale za chwile to się zatrze ta różnica
No tak to już w ogóle jest mega ![]()
@Karolinnna sa tu na forum mamy co mają jeszcze mniejszą różnicę ![]()
To je podziwiam ![]()