Ja tez bym wybrała plener jak będzie ładna pogoda
nie trzeba się szkolic. w internecie jest wiele „prompt ‚ów” już gotowych, wystarczy skopiować i wkleić i ma się zdjęcie jak z sesji za 10k ![]()
![]()
A jak ktoś z was robił sesję brzuszkowa to w którym tygodniu/ miesiącu robiliście ?
Ja zrobiłam miesiąc przed porodem ![]()
I robiłam plenerową, akurat była piękna pogoda, piękne widoki ![]()
Ogólnie moja pani fotograf mówiła że najlepiej zrobić tak 28-32 tydz. ciąży, bo wtedy brzuszek jest fajnie widoczny i mama ma jeszcze w miarę sił, ale to oczywiście zależy jak się kto czuje
nam się troszkę przesunęła ta sesja bo właśnie pogoda na ten pierwszy termin nie dopisała i przesuwaliśmy
ale zdążyliśmy ![]()
Jeju , ja tak codziennie co innego myślę , bo zawsze podobała mi się w studio a plener to znowu też takie inne ładne te zdjęcia ![]()
![]()
Wiesz co. Wszystko zależy od brzucha. Bo wiele fotografek sugeruje żeby to zrobić między 204 maksymalnie do 30 tygodnia ciąży bo potem już może być gorszy samochód poczucie i tym podobne.
Ja w pierwszej ciąży umówiłam się w 24 tygodniu ciąży to jak kazała mi pani fotograf usiąść to nie było widać w ogóle brzucha. A później wygrałam sesję którą zrobiliśmy na cztery tygodnie przed porodem i była super.
W drugiej ciąży robiłam zdjęcia pod koniec czerwca, a termin miałam na wrzesień i wyszło super
W pierwszej ciąży miałam studio ale za to że też rodziłam w grudniu więc wiadomo.
Zaś drugiej ciąży miałam plener i było super. Wiesz zależy też jaką ma się koncepcję na te zdjęcia.
Zależy też od twoich upodobań. Czy lubisz styl baśńniowo-księżniczkowy wtedy plener jest naprawdę super.
He widzę , że mamy podobnie problem ze słownikiem
nie jestem sama , że wszystko mi zmienia .
he gorszy samochód
muszę się chyba z tym dobrze przespać , ale dziękuję za fajne objaśnienie ![]()
![]()
ja to najlepiej poszłabym na dwie sesje , ale no niestety dużo kosztuje taka sesja
też bym robiła miesiąc przed porodem i w plenerze
akurat maj czerwiec bedzie pięknie zielono
Jeju, ta moja fotograf ma takie śliczne sesje w studio i jeszcze te piękne sukienki ![]()
Jeśli bardziej do Ciebie przemawia studio to wybierz tę opcję, którą podpowiada Ci serce! ![]()
![]()
Ja tak zawsze mam, że muszę wybrać tak jak podpowiada mi wewnętrzny głos bo wtedy nie jestem do końca zadowolona ze swojego wyboru ![]()
![]()
Mi się bardzo podobają sesje w studiu jak dziewczyny nakładają swoje jeansy sprzed ciąży. Wiadomo są rozpięte i jakąś bluzkę koszulową zapiętą na dwa trzy guziki i fajnie tak się rozchodzi pokazując ten brzuch. Bardzo to lubię.
A wiadomo plener ma całkiem inną dynamikę. Też fotograf który może ci robić piękne zdjęcia w studiu nie do końca będzie się odnajdywał w plenerze i te zdjęcia nie wyjdą aż takie wow.
Jeśli mogę coś doradzić. To warto w swojej okolicy polubić i poprzeglądać oferty wielu fotografów. Nie raz jest sytuacja taka, że bardziej prestiżowi fotografowie czasami nawet robią darmowe sesje oczywiście podpisujesz zgodę na udostępnienie wizerunku. Co to zapisy na warsztaty fotograficzne gdzie bardziej doświadczeni fotografowie szkolą młodych fotografów. Ja tak trafiłam do mojej pani fotograf do której chodzę już 6 lat
U mnie w mieście jest za mało fotografów i nie ma wyborów
jest tylko jeden do mi się bardzo podoba
kiedyś kuzynce znalazłam na fb na jakiejś grupie ktoś szukał do darmowej sesji a teraz tego nie widzę. @SzczesliwaMami i masz racje zrobie tak , bo później tylko będę zła że zrobiłam tak a nie mam tak ![]()
Ja robiłam jakoś na początku 3 trymestru. Bo już widać było brzuszek a jeszcze się dobrze czułam. Ważne żebyś się dobrze czuła i nie czuła jakoś ociężała ![]()
@Anetteso_gmail.com mnie się podobają te takie co dziewczyny stoją bokiem i mają obcisłą tunikę czarna i są na ciemnym ale kontrastowym tle …. pięknie brzuszek widać
Ooo właśnie coś takiegoż mi się widzi , a znowu w plenerze to nie ma takich zdjęć
A ja właśnie w tej tunice czułam się tak niekomfortowo.
No i właśnie o to chodzi że każdemu podoba się co innego dlatego warto wybierać rzeczy dla siebie i zgodnie ze swoimi preferencjami
@MamaMadzi tez prawda, teraz to faktycznie można samemu , bez kosztów, wykombinować coś fajnego
ale my się chyba skusimy na sesję rodzinną u fotografa ![]()
Cudny maluszek i piękne ubranka
Przecudne foteczki ![]()
![]()
![]()
Piękne zdjęcie ![]()