Dziewczyny a te soki z marvit jednodniowe to też sa złe?
Jak patrzyłam na sklad to same warzywka zero konserwantów:-) koszt 3zł takiego soku.
Kasik te jednodniowe powinny być ok.
Kasik tak Beata ma racje soki jednodniowe są jak najbardziej w porzadku. Są produkowane ze świeżo tłoczonych owoców i warzyw, co jest ważne nie są pasteryzowane przez co zachowują składniki odzywcze i sa bez dodatku cukru;-)
to po co soki robic jak mozna kupic jednodniowy…
ja nie mam sokowirówki…
patrycja a Ty wiesz, ze po dwa razy piszesz? bo juz ktorys raz:-)
Kasik ja też nie mam sokowirowki, a te jeenodniowe soczki pilam jak bylam w ciąży.
Ja mam sokowirowke ale nie chce mi sie jej myc nigdy:P
Aniu mam ten sam problem… Mycie… Zajmuje conajmniej 3 x tyle czasu ile robienie soku
No to jest najgorsze z tym myciem, dlatego ja kupuje w sklepach zwykle soki 100% i tak są zdrowsze niż napoje gazowane, a i tak częściej piłam wody mineralne niż soki.
Soki sklepowe są z zagęszczonych soków (koncentratów) no i pasteryzowane wiec osobiście ich nie piję. Tylko jednodniowe albo własnej roboty.
Cukry zawarte w owocach nie są zdrowe ani dla nas ani dla dziecka.
Gdybyśmy chcieli jeść tylko rzeczy zdrowe, to było by ich nie wiele, nie wierze ze nigdy w życiu nie pokaz sklepowego soku? Bez przesady, przeciesz nie zatrują nas, pozatyn są też tam jakieś witaminy, a z robionych też jest cukier.
No pewnie, że jest cukier nikt nie mówi, że nie ma. Napisałam, ze OSOBIŚCIE ich nie piję. Każdy ma inne preferencje.
Nie napisałam, że takie soki strują ani nic w ty stylu. Napisałam o swoich nawykach żywieniowych a nie narzucam przecież tego nikomu? Wyraziłam swoje zdanie i podałam konkretny argument, wiec nie rozumiem tego oburzenia.
Uważam się za świadomego konsumenta i wybieram produkty które uważam za bardziej wartościowe.
Ja tez wole swieze soki jedno-dwudniowe niz te w kartonach. Ale czasem takie pijamy.
My soki rzadko pijemy i te jednodniowe i te w kartonach…pijemy wodę:-)
w ciązy jak mi kazali pić sok z buraków to myślałam, że umre…aaa i raz mi mąż zrobił z marchewki, obrzydlistwo…
Koniec końców zostaliśmy przy wodzie:-)
I super Kasik, woda jest najlepsza!
Woda jest najlepsza. Ale też nie popadajmy w paranoję bo od wypicia soku z kartonu jeszcze nikt nie umarł, no chyba że się tak zakrztusił, że go nie odratowali.
Kasik wiem ze pisze po kilka razy. Mam problem z kompem i dlatego. Nic na to nie poradze.
Ja mimo wszystko sama od czasu do czasu robie sobie taki sok;-) Mam sokowirowke i tak naprawde nie zajmuje mi az tak wiele czasu. Wiadomo ze najzdrowsza do picia jest woda niegazowana ale od czasu do czasu sok tez mozna wypic wole wypic sok niz obżerać sie slodyczami;-)
A my właśnie zamiast soku wolimy owoc albo warzywko zjeść nie pijemy soków nie dlatego, ze niby w nich konserwantów za dużo czy bóg wie czego, ale dlatego że za nimi nie przepadamy.
partycja w razie co wyedytuj ten drugi komentarz i postaw tam kropkę
Kocham obzerac się słodyczami i nigdy nie zamienię tego na owoce…: D
Piszecie o przemianie materii… Kurcze - ja nigdy nie tyłam- zawsze miałam problem z zaniska wagą. W ciąży się z tego wyleczylam, bi przytyłam dużo i kilka kilogramów mi zostało - bardzo się z tego cieszyłam.
Wracając do tematu - ja w ogóle w pierwszej ciąży tez slyszalam o tych orzechach… Wczoraj miałam ochotę na pistacje i stwierdziłam, że zjem z głową… skończyło się na całej dużej paczce, bo po kilku się nie mogłam oderwać. .: D
Kasik, ok sprobuje tak zrobic, ale z tego co widzialam to redakcja sama mi usunela powdojny wpis;-)
Wiesz ja nie kupuje sokow ze sklepu ani nawet tych jednodniowych, ktore sa drozsze bo taniej wychodzi mi jak zrobie sobie sama i to dlatego;-)
Kazda z nas jest inna, ma inne upodobania i zdanie na ten temat i ma do tego prawo;-)
Samantka ja mam podobnie zawsze bylam szczupla, drobniutka i chcialam przytyc choc z 5 kg, a w ciazy troche przybralam na wadze i nabralam kobiecych ksztaltow z czego bardzo sie ciesze;-) i mam nadzieje ze mi po ciazy kilka kg zostanie;-)
Ty lubisz obżerac sie slodyczami a ja owocami hehe;-)
Pistacje to i ja uwielbiam! Mam wrazenie ze to jest wciągające i może je jeść i jeść godzinami;-)