Ruchy dziecka w drugiej ciazy

Ja to się zastanawiam jak to będzie już nie czuć tych ruchów dziecka w brzuchu. Człowiek się jednak przyzwyczai a po porodzie tego nie będzie. 

ABC na którego masz grudnia? Mój syn urodził się 19 grudnia. ;) 

Kverve miałam to samo dopiero około 20tc poczułam pierwsze ruchy teraz już wiem czego się spodziewać dlatego szybciej ogarnęłam :D 

Magdalena wiesz co ja miałam tak że jak syn się urodził to byłam w takich emocjach że nawet o tym nie myślałam jak już jest to dziecko to o takich sprawach się nie myśli. 

Na 14 ;) ale jak będzie cięcie to parę dni wcześniej 

Ja poczułam, że to na pewno ruchy dziecka w 16 tygodniu, aczkolwiek mogło to być wcześniej, ale nie ogarnęłam, że to jest to :)

Kaero dokladnie bo te pierwsze ruchy mogą byc mylone z "bulgotaniem" czy przelewaniem się w brzuszku :D

Magda i lena wiesz co nie zwraca się po poridzie na to uwagi już haha 

Abc a czemu jak cięcie to parę dni wcześniej?.

Bo w tym szpitalu jak cięcie planowe to na zimno, bez skurczy.

Oo, moja ciocia miała w konkretny dzień wstawić się do szpitala i na drugi dzień miała cesarkę..  

A to będzie początek grudnia, mój miał być ze stycznia teraz trochę przepaść między dziećmi ze stycznia a tymi z grudnia w przedszkolu najbardziej będzie widać ale później się zatrze :) teraz listopad to też koniec roku hehe 

Ja tam w pierwszej ciąży nie ogarniałam że to są ruchy dziecka dopiero jak zrobiły się konkretne. 

Abc mi ustalili CC na dzień po terminie i skurczy nie miałam jeszcze 

Pati zobaczysz, że nasze maluchy to szybko wyrównują )

Ja w pierwszej ciąży tez tak do końca nie wiedziałam czy to ruchy czy przelewanie 

U nas w szpitalu tez tak robią ze na dany dzień trzeba się zgłosić na cc ale to z tego względu że jest dużo porodów i dużo dzoeci sie rodzi u nas w szpitalu 

Ja tez nie bylam pewna. Lekarz kazal mi wyczekiwac ruxhow i zapisac kiedy pojawi sie pierwszy i ja sie tylko demerwowalan bo ciagle sobie wkrecalam i zastanawialam czy to ruch czy tylko przelewabie? Bez sensu to bylo 

Pati syn jest z konca pazdziernika i wcale nie odstaje od dzieci urodzonych poczatkiem roku... to wszystko od dziecka zalezy.....  Ja w pierwszej ciazy pózno czułam bo tez wczesniej nie przypuszczałam ze to ruchy,ale w kolejnych juz inaczej ok 18 tyg

Wernisia dzieci moje i Pati z końca grudnia, ale myślę że spokojnie to maluszki nadrobią 🙂

Kiedyś  czytałam, że dziewczyny po porodzie budziły się przerażone, bo nie czuły ruchów dziecka:) Ja nigdy ruchów maleństwa bardzo nie kontrolowałam, więc nie miałam z tym problemu i zawsze po porodzie wiedziałam, że już mi się nic w brzuchu nie będzie ruszać :)

takie dzieci z końca roku to widać różnice na początkach jego życia jak jeszcze wszystko liczy sie w miesiącach , potem sie to wyrównuje, pamietam ze bałam sie gdy córka szła do przedszkola że moze nie dać sobie rady;( zwłaszcza ze trafiła od razu grupy zerówkowej;) 

ale na szczęście problemu nie było, mimo że grudniowa i częste choroby powodowały wiele opuszczonych dni w przedszkolu, świetnie sobie dawała rade ;) w szkole podobnie mimo iż jest z grudnia to świetnie daje sobie rade i jest w czołówce;) 

To super, koleżanki syn tez z końca grudnia i świetnie sobie sobie radzi ;))

Moja siostra tez z grudnia brat z listopada i nigdy nie było widać różnicy z dziećmi urodzonymi na początku roku