Dziewczyny jestem ciekawe kiedy zczełyście czuć ruchy w drugiej ciazy. W pierwszej wiadomo ze później. Wedlug aplikacji kobiety które wcześniej rodziły w 16tc można czuć delikatne smyranie itd. A w 20tc już powinno się czuć, że względu na wczensieja moja historię, chciałabym już czuć i czuć się bezpieczniej. Albo rozważyć zakup detektora. Co myślicie? Dobry pomysł czy lepiej czekać i nie stresować się nie potrzebnie jak detektor nie wyłapie dziecka
Coś mnie się kojarzy,że to było około 18-20 tygodnia, ale wiadomo ,że każda kobieta inna...Pati, może jeszcze poczekaj, nie stresuj się. Już wiele przeszłaś, chyba nie ma sensu kupować detektora i dodatkowo za każdym razem przeżywać gdyby właśnie nie wychwycił dziecka. Co ma być to będzie, myśl pozytywnie ;) To Twój czas , nie marnuj go na stres.
Ostatnio tez sie nad tym zastanawiałam, ja w 15 tygodniu zdazalo sie ze cos czułam, ale czy to był maluch to się zastanawiam sama ;) w 16 tygodniu byly dni ze o tej samej porze cos w tym brzuchu było czuć jakies delikatne puknięcie potem kilka dni spokoju i sie tez obawiałam czy wszystko jest ok,wczoraj jak się położyłam to również czułam ze sie kręci;)
Staram się nie denerwować i tłumaczę sobie ze do 20 tygodnia jeszcze mamy czas;) widocznie jest za malutka abym jeszcze tak dobrze wyczuwała ruchy.
Przy pierwszej córce pamietam ze w ciągu dnia nie ruszała się prawie wcale, za to w nocy potrafila mnie wybudzić ze snu;)
Pati jeśli masz się stresować niepotrzebnie to kup detektor.
W drugiej ciąży te ruchy powinny być nieco szybciej, ale to nie jest reguła, po prostu człowiek wie czego się spodziewać więc pwneie dlatego wcześniej zaczyna je dostrzegać.
Ja już dokładnie nie pamiętam tych tygodni, ale chyba gdzieś tu na forum już pisałam.
Pamiętam, że w pierwszej ciąży to był jakoś koniec lutego a termin miałam na środek lipca. Teraz bodajże w 18 tygodniu. Najpierw wlasnie takie bąbelki/pływanie ale dość szybko się zamieniły w konkretne kopniaki.
Jeśli byś się czuła pewniej z detektorem to kup tylko właśnie czy nie będzie dodatkowego stresu jak coś zaszwankuje? Nie znam się na tych urządzeniach... czy to się może często zdarzać. Znów gdyby tak było to też możesz szybciej zareagować.
Myśl Pozytywnie. Ale jeśli ten dekoder ma cie uspokoić to kup go.. Nie potrzebny stres tez wpływa na dziecko nie potrzebnie... Przy drugiej i trzeciej ciazy to ok 15tyg już coś czułam.
na początku to takie mi zianie, bulgotanie że nie masz pewności czy to na pewno dzidziuś
Myślę, że na spokojnie czekać i nic nie kupować. Nie nakręcaj się. Na pewno będzie dobrze. Owszem zazwyczaj szybciej się czuje te ruchy, ale na pewno nie jest to reguła.
Nie stresuj sie. Ja bym zaczekala
Myśl pozytywnie nie stresuj się na wszystko przyjdzie czas napewno niebawem poczujesz ruchy
Pati, jeśli z dotychczasowych kontroli wynika,że wszystko jest ok ,to ten detektor będzie zbędnym wydatkiem ;) Zajmuj sobie czas czymś co sprawia Ci przyjemność i ciesz się tym magicznym czasem. Trzymam kciuki i będzie dobrze, zobaczysz :)
Pati jeśli Cie to niepokoi to lepiej sobie zkaupić detektor z czego co sie keidys orientowałam to nie jest duży wydatek, a jak kupisz używany to juz w ogóle. Niby ja czułam w 16 tygodniu teraz ruchy, ale róznie to może być. Raz kobiety czuja szybciej raz póżniej nawet jak to kolejna ciąża
Patii nie jest powiedziane ze w pierwszej ciąży czuć później ja przy pierwszej ciąży czułam w pierwszym dniu 17 tygodnia ciąży synka . Zależy jakiej jesteś budowy
Pati myślę że detektor to nie nie dobra sprawa. Ja bym nie kupwala bo można popasc.w paranoję i ciągle sprawdzać
Nati,no dokładnie, dlatego tak naprawdę to wiele szczegółów na to wpływa ;) Każda z nas jest inna.
Już sama nie wiem zdania są podzielone, za tydzień mam wizytę chyba poczekam i zobacze co i jak, zapytam też lekarza co o tym sądzi . Dzisiaj wymiotowałam więc wszystko musi być w porządku :D
Ja tez myslalam swego czasu o detektorze bo mnie lekarz nastraszyl zeprzy cukrzycy nigdy nic nie wiadomo i trzeba sprawdzac czesto tetno. Koniec koncow doszlam do wniosku ze chce mi wcisnac platny detektor konkretnej firmy bo sam bedzie mial z tego zysk
Aneczka ma rację po co się stresowac całą ciążę nie możesz się tak zamartwiac i myśleć o tym non stop żyj normalnie nie popadają w jakąś pętle złych myśli
ja w poprzedniej ciąży o nim myślałam, ale stwierdziłam, że za bardzo chce wszystko kontrolować, Czuję ruchy to jest znak, że jest okej
Pati, no widzisz, wszystko jest ok. Ja tak, jak Aneczka, uważam, że bez potrzeby lepiej nie kupować, bo można w paranoję popaść. Jak będziesz miała urządzenie to będziesz w każdym momencie bez czucia ruchów prewencyjnie sprawdzać.