Ruchy dziecka w drugiej ciazy

Nowlansie, nie maco popadac w psranoje 

No ja bym pewnie tak robiła:/

Ja się wcale nie dzieie Pati  jest po przejściach i się martwi, zwłaszcza za na takim etapie te ruchy to dopiero zaczynają się pojawiać tzn nie są tak mocno wyczuwalne jak w późniejszym czasie;)

Sama się kiedyś zastanawialam nad kupieniem  słuchawek;) ale potem mi przeszlo, teraz tez bym sobie takie kupila ale zeby corce pokazać ze tam w środku słychać  serduszko, ale tak jak piszecie  pewnie bym wpadła w paranoje i  co chwilę w słuchawkach siedziala;)

Anita wiesz wszystko z umiarem właśnie trzeba być rozsądnym i cierpliwie czekać 

Jak sie ma lepiej poczuć to lepiej to mieć to pod ręką :) nie zawsze będzie to non stop sprawdzanie pzrecież 

Nie ma co się denerwować i nakręcać:) cierpliwości 

To wiadomo, zawsze każda kobieta się stresuje a jak np poroni w 18 czy 20 tyg to w kolejnej do tego momentu jest jeszcze bardziej zestresowana i pewnie odchodzi od zmysłów. 

Ja kupując detektor pewnie też bym ciągle chciala sprawdzać i popadła w paranoję. Ciezki temat... łatwo się mowi, żeby się nie stresować ale no jakoś trzeba nad tym zapanować i spróbować się wyciszyć dla maluszka. 

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Teraz są takie aplikacje na telefon nawet z detektorem, tylko coś tam się dokupuje do tego. 

Ja uważam że po coś ktoś wymyślił te detektory więc jak ktoś ma potrzebę niehf sobie kupi, bez przesady żeby od razu miała w paranoje popadać myślę że Pati jest rozsądna a poza tym ma co robić przy drugim dziecku :) 

Moim zdaniem nie trudno popadac e paranoje. Jak ktos sie martwi to rozne rzeczy do glowy przychodzą. Sama pamietam jak lezalam np na patologii o codzienniw kilka razy mialam ktg. Kazde jakies "piknięcie" urządzwnia przyprawiało mnie o zawał i już w myslach miałam że matko boska gdzie ta położna niech sprawdzi czemu nagle zwolniło z tym biciem. ALe w sumie są takie detektory ktore mozna wynająć ze jest sie pod opieką specjalisty. Wyniko są przesylane do jakiegos lekarza ktory w razie czego poinformuje co robic 

No dokładnie.. później człowiek sam się nakręca i denerwuje nie potrzebnie 

Ja w drugiej ciąży poczułam takie smyranie już w 15 tygodniu. W 18 tygodniu czułam już normalne, wyrazne kopniaki wiedziałam że to kopnięcia właśnie. 

Ja kupiłam detektor po tym jak miałam dość obfite krwawienie w okolicach 9 tygodnia, ale nie szalałam z używaniem go. Po wizycie u lekarza i ustaleniu że wszystko jest ok uspokoiłam się i nie sprawdzałam tętna płodu codziennie. Raczej co 2 dni, czasem rzadziej w zależności od tego czy miałam na to czas 

Ewę myślę że nie ma wyznacznika jak ktos poronił to będzie się stresował na każdym etapie ciąży :) a jak było tak jeszcze kilka razy to już w ogóle. 

Dziewczyny spokojnie w paranoje bym nie popadła mam co robic przy dziecku jak wspomniała Kverve jest co robić. Chyba bardziej chciałam dla wewnętrznego spokoju. 

Mimo wszystko czuje spokoj nie nastawiam się negatywnie. Niewiem czy to przeczucie ale w ciążach które poronilam czułam że coś jest nie tak. Teraz tego nie ma. 

A wczoraj wieczorem jak leżałam czułam już to wyczekiwane smyranie :) 

Pati ooo to rewelacja ! są ruchy będzie dobrze ! juz też wysoka ciąża :)

Pati no widzisz, doczekałaś się, teraz już tylko będzie przybierać na sile :D

Pati, to super, w końcu nadszedł ten moment.

pati będzie dobrze :0 najgorszy czas już za wami :)

Pati tak tak, to już jest stres do końca ale chodziło mi o to, że pewnie do tego granicznego tygodnia będzie jeszcze większy, a potem takie odliczanie następnych tygodni. Tak mi się wydaje... Nie wiem, sama poroniłam jakoś w 5 tygodniu, więc może to dziwnie zabrzmi ale nie przeżywałam aż tak (w poniedziałek się dowiedziałam a w piątek było po wszystkim). 

Pati super, że to już ruchy :) Będzie dobrze :)

Pati teraz to ruchy będą coraz czestrze;) 

U mnie wczoraj albo czkawki dostala albo jakiejs głupawki w brzuchu na wieczór, wróciłam od dentysty zjadlam i jak się położyłam to co chwila pukanie ;)

No i super ☺ u mnie ruchy takie już są o wiele silniejsze niż na początku wiadomo synek przybiera na wadze to i mocniej i częściej kopie   ☺

Przybiera na wadze i na sile:D