Ruchy dziecka w drugiej ciazy

Mazia nie denerwuj się.

Mazia a to Ty bedziesz miała syna ? Mi się cały czas wydawało że córkę :D a to chłopaki są uparte hehe. 

Mój też miała wiecznie czkawki, teraz czekam aż pojawia się solidniejsze kopniaki :D dzisiaj dopadła mnie zgaga drugi raz w życiu mam nadzieję że nie będzie mnie męczyć 

Pati synka oni ponoć.lubia sobie posiedzieć w brzuchu hahah

Tylko, że ja już mam dosyć bo nie daj oksy bo dużo kobiet rodzi nie mają miejsc. Mój mały zaraz będzie miał 4kg i będzie cc której cholernie nie chce więc takie odwlekanie mnie już irytuje 

Dziewczyny nawet mnie nie strasznie, bo ja też synka oczekuje 😁 

a ja z kolei słyszałam, że to częściej dziewczynki rodzą się w terminie a chłopcy wcześniej

W pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy ok. 18 tc - lekarz mi nie chciał uwierzyć. W drugiej ciąży było podobnie. Teraz w trzeciej około 18 tc poczułam pierwsze ruchy, ale tak delikatne, że sama się zastanawiałam czy przypadkiem w brzuchu mi nie burczy :) Obecnie jestem w 22 tc, te ruchy są nieregularne i póki co rzadkie. Od czasu do czasu czuję jak się wierci, a raz dziennie czuję kopnięcie. Póki co trochę tęsknię za częstymi kopnięciami :D 

Marta K oj doczekasz się ☺ moje tez na początku nie były regularne bo małe dziecko teraz mały wazy ponad 1,5 kg to co chwile go czuje jak się wierci ☺

Mama_coreczki w sumie różnie bywa. Córka urodziła się dzień przed terminem, teraz jestem 5 dni przed i też nic się nie dzieje 

Mój był uparty pod tym względem, że przed terminem nie chciał wyjść, nic nie działało.

U mnie dwie ciąże zakończone CC w 40 tygodniu

Mazia właśnie nie wiem czemu zwlekaja u Ciebie zwłaszcza że masz cukrzycę już dawno powinnaś mieć indukcję zrobiona. W razie czego dasz radę po cesarce. Będzie dobrze. Mojego to wyciągnęli przed czasem z powodu spadków tętna które zaczęły sie od 33tc zobaczymy jak będzie z drugim bo tez bedzie  syn :D 

Da rade tez w nią wierzę silna babka z niej;) ale samo to przebywanie w szpitalu i niepewność kiedy  w koncu zobaczy malucha wróci do domu to jest męczące 

No czekanie jest najgorsze na swiecie w takiej sprawie, tez się dziwię ze nie masz jescze indukcji. Ale mam nadzieje ze szybko sprawa się zakonczy i vedziesz juz się coeszyc maluszkiem 

Ja też mam tendencje do przeterminowanych porodów i zastanawiam się jak będzie teraz bo termin ns koniec grudnie więc wolałabym przeciągnąć, ale po 2 cc mogą mnie już wcześniej wziąć odrazu na stół.. 

A czy któraś z was miała cc rok po rok ?

Jestem w 14 tygodniu w kolejnej ciąży i już nie mogę się doczekać tych małych motylkow w brzuchy 😍

O to juz nie jestem ostatnia w kolejce do porodu;) 14 tydzień to jeszcze jakies 2-4 tygodnie i będziesz coś niecoś czuć;)

ABC ja już w 17tc czułam ruchy, te motylki :D

Anita oj tak my byłyśmy ostatnie a chyba nawet ja bo Ty przede mną masz termin :p 

Właśnie to co z ciąży wspominam najbardziej to taka magia jak czuje się w ciele nowe życie ;) moje będzie grudniowe ;)

A ja strasznie długo nie mogłam sobie uzmysłowić ze to mogą być ruchy i dopiero te pierwsze kopnięcia delikatne poczułam koło 20 tygodnja bodajże. 

Ja pamietam, że jak poczułąm pierwsze ruchy córki i byłam na mieście to z tych emocji, aż zaczęłam płakać ze szczęścia z synem też płakałam ,ale byłam w domu :D