Rozszerzanie diety - pomocne urzadzenia

Czesc dziewczyny, nie moge odswiezyc starego postu wiec od nowa :)

Czy korzystalyscie z tzw. baby cook? Urzadzenia ktore gotuje na parze i blenduje jednoczesnie. Czy sprawdzilo sie u was ?

Na polskim rynku straszna bieda (redakcjo lovi :D moze czas cos pomyslec ?? :) i zastanawiam sie czy warto wydac kaske na taki sprzet.

jakie sprzęty uwazacie za pomocne przy RD?

Ja niestety nie mialaam takiego sprzętu natomiast wydaje sie byc bardzo przydatny wiadomo że i bez tego mozna sobie poradzić ale jeśli mamy w domu jakies sprzety ktore moga nam udogodnic zycie to czemu nie 

Anabanama, thermomix xD

Twistshake tez ma i polecaja osoby :)

U nas rozszerzanie diety przed nami ale będę posiłkowała się Lidlomixem. Znalazłam dość sporo przepisów w internecie+na platformie cookido z termomixa i będę działała na tańszym sprzęcie. Moim zdaniem Lidlomix się opłaca, bo gotuje w nim obiady dla nas i będę dla synka. Takie sprzęty jak z Twistshake są dość kosztowne, jednak opinie maja pozytwna-więc wszystko zależy od wyboru i preferencji rodzica. 

Nas ratował zwykły blender i żaden inny sprzęt nie był juz potrzebny ale kto co lubi. ;) 

Klaudia, no to to wiesz marzenie :p 

Lidlomixa nie chce, nie lubię podróbek:D a dla mnie to totalna kopia TM.

Blender wiadomo :)

Anabanana co kto lubi, nikt nikomu nic nie narzuca :) ja akurat Lidlomix dostałam w prezencie jak zaszłam w ciążę i nie ukrywam dużo mi pomógł. Dostałam, więc nie wybrzydzam :) 

Oleksandrax3 też mam lidlomixa a czy są tam przepisy na jedzenie dla niemowlaka? Szczerze nie sprawdzałam 

Ja od początku wszystko gotuje na parze w normalnym garnku Ambition + dodatkowo dostawka na pare. 

Ewelina, na cookido jest cała książka takich.. 

Powiem Ci ze ja myślałam że rozszerzenia diety to czarna magia. Przekonałam się że żadne urządzenie nie jest do tego wogole potrzebne 

Liwia u nas tez zwykly blender wystarczal ale wiadomo ze jak ma sie jeszcze inny sprzęt i miejsce na niego to tez warto korzystać ja kuchnie mam mala wiec ograniczam sie do minimum 

Podobno fajnie jak dziecku sie daje bawić jedzeniem, potem większą szansa że nie będzie niejadkiem :)

klaudia, na pewno dzieciak ma z tego bardzo dużo frajdy. Mój to cały zadowolony zawsze siedzi, jak może sobie robić z jedzeniem co chce :)

Ewelkar jest kilka, ale założyłam konto na cookido, a tam jest cała masa tych przepisów.

My tez jako dorośli mamy zabawe z probowania czegoś nowego 

monia i feel ya. 

dla mnie to jak misja na marsa :P a z czasem pojdzie gladko :D

Team garnek i gotowanko :D

Ja niczego specjalnego nie mam. Używałam tylko blender i pewnie teraz tez tak będzie. 

Choc ostatnio kupiłyście lidlomixem i się znowu nad nim zastanawiam ale bardziej pod kątem szybkich obiadów gdy mąż będzie na budowie. No jeszcze rozważam i się nie mogę zdecydować :P