Justyna,daję czasami małej jogurciki z Nestle,małej bardzo smakują i nic jej po nich nie jest,nie boli ją brzuszek i nie ma zatwardzenia.
A co do słoiczków z Babydream to jest właśnie wielkim plusem,że są Bio.
Witaj na forum #teamLOVI!
Justyna,daję czasami małej jogurciki z Nestle,małej bardzo smakują i nic jej po nich nie jest,nie boli ją brzuszek i nie ma zatwardzenia.
A co do słoiczków z Babydream to jest właśnie wielkim plusem,że są Bio.
Justyna mój mały na początku też jadł te jogurciki Nestle. Potem jak już był starszy to przeszliśmy na zwykłe jogurty.
Ja również daję małemu takie jogurciki i nie ma problemów brzuszkowych. Ja zaczęłam dawać troszkę później, bo ja dość powoli rozszerzałam dietę małemu.
Dziękuję Wam drogie mamy za wasze opinie. W taki razie skoro nie ma po nich problemu to i ja spróbuję dać taki jogurcik małemu.
Justyna spróbuj i potem napisz jak mały na niego zareagował ![]()
Dziewczyny a w tych jogurcikach to jest jakieś mleko? Bo one z tego co mi wiadomo nie stoją w lodówkach. Czy któraś zerknęła na skład?
Martyna jogurcik nie musi być przechowywany w lodówce ponieważ jest pasteryzowany. Poziom białka w jogurcie jest obniżony, aby nie obciążać nerek dziecka. Co najważniejsze jogurciki te to produkty naturalne. bez barwników i konserwantów.
Też kiedyś zastanawiałam się nad tymi jogurcikami. O dziwo te z Rossmana bardzo zasmakowały mojej córce ![]()
Justyna daj znać jak wychodzą u Was próby podawania jogurcików:)
Dzięki za info. Kupiłam na próbę i bardzo smakują mojej córeczce.
Jogurcików tych nie trzeba trzymać w lodówce,nawet w sklepach nie są trzymane w chłodniach tylko stoją na zwykłych półkach.
Dajcie dziewczyny znać czy maluszkom nic po nich nie dolega.
Mojej córeczce nic nie było po tym jogurcie i bardzo jej smakował.
Na pierwszy ogień poszedł jogurt jagodowy i do niego nie mam zastrzeżeń. Wczoraj dałam córeczce z tej serii deserek czekoladowy i raz, że nie smakował, aż tak córeczce, to dwa, że kupka po tym była o nieco innej konsystencji niż na codzień ;p Na razie odpuszczę ten smak.
My na pierwszy ogień dawaliśmy jogurt waniliowy,a z firmy Babydream jogurcik z herbatnikami chyba albo biszkopcikami już nie pamiętam dokładnie ![]()
A mój synuś bardzo lubi słoiki babydream. ale np. musli z owocami uwielbia a okazało się, że coś tam go uczula. Patrze na skład a tam jogurt… i duuuszaaa ![]()
Ostatnio dostawał słoiki typu coś tam babuni rosołek obiadek - chyba z bobovity super jadł i mi smakowało. A babydream spoko słoiki tylko od tej sytuacji uważniej czytam składy, poza tym ceny super.
Co do cen to super bo nie są wygórowane, a jakosciowo jest ok. Ja właśnie zazwyczaj kupuję owoce z musli na bazie jogurtu. Synek bardzo dobrze toleruje te deserki. Plus za to, że składniki tych słoiczków pochodzą z rolnictwa ekologicznego.
Jogurcika jeszcze nie podałam, bo ostatnio zalatana jestem, ale niebawem go podam i podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami. Dziękuję Wam za zainteresowanie :*
Mnie ta firma nie przekonuje. w obiadku jest ekologiczna ryba panga, ciastka orkiszowe są tak twarde, że zęby można połamać, a Müsli dla dzieci niejadalne. Póki co każdy produkt który tam kupuję jest nietrafiony.
Ryba panga to śmieciojad, zjada same odchody i śmieci, sama jej dla siebie nie kupuję, dziecku też bym jej nie podała.
rikitiki a mój maluch jadł te ciasteczka i o dziwo żyje
ani razu się nimi nie zakrztusił i dawał sobie radę mając tylko 2 zęby. lepiej takie niż cos z cukrem
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.