Tak dla skóry ważne jest odpowiednie nawilżenie ,więc zadbaj również o odpowiednie nawodnienie organizmu :)
Nawilżac zawsze warto:) To nie zaszkodzi na pewno
Moim zdaniem zawsze warto nawilżać skórę, staje się bardziej jędrna i sprężysta co na pewno ograniczy chodź w najmniejszych stopniu rozstępy i różne zmiany na skórze :)
na pewno nawilżenie nie zaszkodzi
Oczywiście, że nawilżenie nie zaszkodzi i to nie ma znaczenia czy się jest w ciąży czy nie :) Nawilżona skóra zawsze będzie wyglądać lepiej :)
Dokładnie. Więc warto gdzieś tam chwile na to balsamowanie czy oliwkowanie znaleźć. Najważniejsza w pielęgnacji skóry jest regularność.
pewnie bez nawilżania to dopiero by były rozstępy :d ale znam dziewczyny, które gdzieś szczególnej wagi do tego nie przykładały i czasem się kremowały , a rozstępy nie wyszły, a te które od początku robiły to regularnie rozstępy mimo wszystko miało. Często to loteria jednak
olejek migdalowy smaruj 2 razy dziennie minimum :)
Ja mam kosmetyki dla ciężarnych, z familie dostałam, ale powiem Wam, że smaruje tylko wtedy, gdy czuje mocną suchą skórę. Brzuch wydaje mi się większy niż w poprzednich ale póki co rozstępów nie mam.
Pamiętaj najważniejsze jest dobre nawilżenie! Mi ginekolog zalecił jaką kolwiek oliwkę, nie trzeba kupować drogich preparatów
Mi tez się robiły tak szybko można smarować oliwka
natalak i co zniknęły Tobie ? bo ja jak mi wyszły zaczęłam stosować drogi preparat , który mi tutaj polecno na forum , ale nie pomogło :d zostały niestety
No rozstępy całkiem nie znikną. Można je jedynie rozjaśnić ,że będą mniej widoczne.
A z czasem przestaniemy je zauważać same;D
Pewnie , zawsze można zapobiegać, aby nie było jeszcze gorzej :)
Ja smarowałam brzuch zarówno balsamem jak i olejkiem ze słodkich migdałów i niestety pod koniec ciąży i tak rozstępy mi wyszły. Teraz po ciąży używam retinolu na brzuch, żeby je rozjaśnić. Mam nadzieję, że to pomoże.
I jak retinol ? Nie uczula, nie schodzi Ci skóra? Mam złe doświadczenia z nim
Też słyszałam, że wystarczy zwykła oliwka ale mnie zawsze denerwowała ta tłustą skóra po niej i wolę krem
Skóra owszem schodzi i jest podrażnioną, ale to w sumie na tym polega. Na brzuchu mi to nie przeszkadza. Gdybym miała twarz w takim stanie, to byłoby gorzej.
można go stosować karmiąc na brzuch ? bo ja będę musiała znowu coś stosować bo okolice pępka standardowo w rozstępach
Tal czytam o tym retinolu I chyba muszę się bardziej zagłębić w temat. Brzucha i tak nie pokazuje to taka schodząca przez jakoś czas skora nie będzie przeszkadzać.