Różne mleka modyfikowane

Moje pierwsze mleko to było bebico, mała nie chciała jeść piersi ani odciąganego pokarmu przy chorobie i mąż kupił w aptece bebico bo tylko takie mieli i nie jest zbyt fajne, a zapychało mi smoczek za każdym razem 

Myślę, że jak się mocno wstrząśnie, to każde mleko się rozpuści, tylko inne szybciej, a drugie wolniej. My testowaliśmy hippa i bebilon i oba się całkiem dobrze rozpuszczały

Ja miałam nań i nadal mam i się rozpuszcza bardzo dobrze jednak od samego początku nie wstrząsami butelka z mlekiem a mieszam plastikowa łyżeczka. Jest to ważne wszczegolnisci u małych dzieci by nie wprowadzać zbędnego powietrza do układu pokarmowego.

Moniczka a mieszała okrężnymi ruchami czy "szejkowala"?

U nas nie zawsze uda się rozmieszać okrężnymi ruchami i muszę że 2 razy wstrząsnąć. Inaczej latają grudki z proszku 

Ja mam nan i zawsze szejkuje ale nie długo i nie mocno ,ale mała juz ma prawie 8 mscy i nigdy nie miała kłopotów z brzuszkiem czy kolkami.

Aneczka, mieszała okrężnymi ruchami.

Nigdy z Bebiko nie miała problemów, zawsze dobrze wypływało.Wileczek może to wina smoczka?

Myślę, że nawet jak mleko się trochę spieni, to raczej szybko wraca do prawidłowej formy.

Nie wiem, czy sposób jego rozrabiania ma aż taki wpływ na pojawienie się kolek. 

Moniczka mam kilka butelek różnych firm i co za tym idzie inne smoczki i w każdym się tak działo.Bebiko to było awaryjne mleko ,choć przy Nanie tego problemu w ogóle nie było i nie ma do tej pory.

Butelki przecież mają odpowietrzniki zreszta przy przechyleniu butelki i tak babelki nie sa w korku tylko uciekają  ku gorze. Nikt nie szejkuje mleka kilka minut tylko wstrzasa max kilka razy 

MamaMalejMajki dokładnie mleko bardzj szybko się rozpuszcza wiec zbędne jest nawet długie szejkowanie

Mój siostra kupowała synkowi Bebiko około 2lat i nigdy nie było problemów z rozpuszczeniem.

U nas przy Nutramigenie ze 2 razy muszę wstrząsnąć jak pomieszam 

Ja podaje little steps i dobrze się rozpuszcza ?

My też bebiko i nie mamy problemów z rozpuszczaniem 

Pati 1990 a jakie polecasz mleko modyfikowane? Nie dla alergików tylko zdrowych dzieci. 

Ja z czystym sumieniem poleciałbym NAN Optipro Plus

Ja karmiłam kp ale w kryzysie laktacyjnym my też NAN dawaliśmy .... W 6 miesiącu piła bebiko naprzemian z kp bo chciałam przejść na mm ale po kilku miesiącach odrzuciła takie mleko ... ale jak piła to Wszystko było ok...

NAN też nadal mam jeszcze paczkę i jedna jeszcze bebiko i myślę że jak to wypijemy to koniec z mm

moja juz odrzuciła dwa mleka,i nadal testujemy po woli następne.Ciężko tak dobrać mleko by spasowało diecku.Starsza córka była na bebiko ale ta nie chce.