Różne mleka modyfikowane

Wczoraj alergolog pozwolił mi spróbować podać dziecku raz na jakiś czas zwykłe sklepowe mleko modyfikowane. W dalszym ciagu zaleca podawac Nutramigen Lgg dla alergików (na bmk). Czy ktos spotkał sie z czymś takim? Podobno nie zaleca się mieszania różnych mleko, w dodatku od różnych producentow (lekarz wskazał np. Bebiko...) Ja głupia ze zdziwienia nie dopytałam 

MamaMalejMajki u mnie synek był alergikiem ale alergolog powiedział że mam nie podawać synkowi już mleko Bebilon pepti które synek bral wcześniej ok. 3mc , tylko zeby zacząć podawać synkowi już normalne, ale kazał zrobić to stopniowo żeby synka nie bolał brzuszek, czyli np. w pierwszy dzień przy np..150ml mleka dałam 4miarki Bebilon pepti a jedna (ja miałam)- Bebiko..na drugi dzień 3bebilon pepti ,2bebiko, 3dz. 2bebilon pepti-3bebiko, 4dzien:1bebilon pepti i 4bebiko i 5dzien już samo Bebiko i tak już skończyło się na podawaniu Bebilon pepti i synkowi nic się wiele nie działo , czasem coś z skóra itd...ale jak to alergolog mówiła że z czasem to minie a lepiej przyzwyczajac organizm do jedzenia wszystkiego, a skoro pediatra mówiła ze mozesz dać raz takie mleko raaz normalne to pewnie można i musisz obserwować czy nic się dziecku nie dzieje, jeśli nie to bym tak zrobiła jak ja i już przeszła na normalne mleko , chyba że będą jakieś zmiany skórne od alergi lub jakieś bóle brzucha, biegunki itd. daj znać co zrobiłaś;)

O widzisz. Co lekarz to inne informacje. Zacznę podawać przetworzone produkty mleczne już teraz,  z krowim mlekiem poczekam jeszcze tak z miesiąc i o ile po tamtych będzie ok. Niedawno przeszliśmy na dwójkę po 6 miesiacu. Zostanę przy tym mleku ale nie do roku bo urodziny ma w sierpniu. Być moze wyjedziemy na wakacje w tch okolicach o chalabym uniknac zmia w tym czasie. Chyba kolo 9-10miesiaca sprobuje podac inne modyfikowane. 

Mamamalejmajki też mi się wydaje że częsta zmiana mleka nie jest wskazana , bo mogą być problemy brzuszkowe ja bym to jeszcze raz skonsultowała . Poza tym mleko Bebiko to najgorsze z najgorszych mlek . Jest jednym z tańszych mlek dodatkowo skład nie jest ciekawy choćby nawet to że zawiera olej palmowy . Ja np świadomie takiego mleka bym nie podała a że lekarz takie zaleca to już w ogóle dla mnie szok :/ 

Moim zdaniem dziwne podejscie poniewaz zmiana mleka jest nie dobra na brzuszek malenstwa. Co innego by bylo jak by chcial byś przeszła juz na jakieś mleko sklepowe bez recepty i je wyprobowala. W sklepach mozna dostac rowniez rozne mleka na rozne rodzaje problemow naszych dzieci. Zanim bym to zrobila skontaktowala bym sie wpierw z lekarzem najlepiej tym ktory to zalecil by dopytac co to ma na celu. Jesli jednak nie mozesz z jakis powodow to nawet bym rodzinnego podbytala przed podaniem innego mleka.

Raczej miał na myśli mieszanie w jednej butelce kilku miarek tego mleka, którego używacie do tej pory i stopniowo dosypywanie po miarce innej mieszanki. Tak jakby przemycanie małej ilości alergizującego mleka, żeby oswoić organizm z jego obecnością, zobaczysz wtedy czy będzie jakaś reakcja czy uda się przejść całkowicie na zwykle 

Też słyszałam ,że nie można zmienić mlek jak się podoba bo potem cierpi brzuszek dziecka .Jak dziecko ma zaparcia lub ulewa ,ma refluks to wtedy jak najbardziej jest wskazane.Ja używam NAN optipro plus i jestem bardzo zadowolona ,małej smakuje.Jeśli chodzi o bebiko to nie polecam .Osadza się na smoczku  co powoduje zapychanie przepływu,ma ubogi skład oraz zawiera szkodliwy olej palmowy .Wszystko tylko nie bebiko,ale to już decyzjqa każdej mamy.

Ja spróbowałabym tak jak napisały dziewczyny, dosypywać stopniowo po kilka miarek zwykłego mleka.Obserwowac małą. Ja z tych tańszych poleciła bym zwykły Nan. 

Ja robiłam tak jak pauli89nek stopniowo i zmieniała sama mleka .mleko to mleko ważne żeby dziecko je jadło i żeby brzuszka nie Bolal

O Bebiko też slyszałam niepochlebne opinie, tak hak pisały dziewczyny niżej ma olej palmowy, którego powinno się unikać 

MamaMałejMajki mieszać można jak się przechodzi z jednego na drugie. Ale nie w porzypadku podawania że tak powiem zamiennie. 

No tak wlasnie myslalm. A lekarz mi powiedział inaczej 

Pati nasz pediatra stwierdził że wszystkie te mleka są jednakowe więc też zaproponował żebym podała małej bebiko na co ja stanowczo powiedziałam że nie ma takiej możliwości. Kupiłam Nan wydaje mi się ze skład ma spoko 

Patrycja Nan jest bardzo fajny,może akurat Wam przypasuje .Fajnie się rozpuszcza,nie pieni się ,ma fajny skład.

Patrycja, tak - skład nan jest dobry. Dobry jest też hipp. U nas sprawdził się nan. Jestem bardzo zadowolona. Dokarmiasz mm, czy już całkiem przeszłyście?

MamaMalejMajki szkoda że nie rozwinelas z pediatra tego tematu czy to rzeczywiście dla dziecka bezpieczna opcja

Patrycja, moim zdaniem nam jest o wiele lepszy.Dziewczyny ,a w jaki sposób mieszacie mleko z wodą w butelce? Wiem,że nie powinno się potrząsać butelką jak szejkiem.Własciwie to dopiero niedawno się o tym dowiedziałam.Przy córce niestety tak mm przygotowywałam :/

My karmimy się piersią,ale z 2 razy dziennie młoda dokarmiam Nanem .Jeśli chodzi o przygotowywanie mleka to ja mam taki sposób,że zawsze zostawiam przegotowaną zimną wode w kubku termicznym a w czajniku zawsze jest woda przegotowana więc troche ja podgrzewam a jak zdarzy się mieć za gorącą to dolewam tej ostudzonej .Do butelki wlewam ilość potrzebnej wody przy Nanie jest 30 ml na miarkę mleka ,wsypuje mleko,potrzasam chwilę i już :)

Ja prawidłowo przygotowywałam mm wordzialam że nie można potrząsać jakby się szejkowalo

Z resztą na opakowaniu mleka pisze,żeby potrząsać butelką aż do całkowitego rozpuszczenia proszku.