Rodzina wielodzietna

Ale gorzej się chyba pakuje

Właśnie muszę to zobaczyć w jakimś sklepie czy coś , jak to w środku i wgl

Ja widzę że coraz więcej ludzi to ma

Dokładnie , ludzie czesto oceniają duże rodziny jako patologia , a przecież wiele rodzin wielodzietnych to normalne rodziny gdzie nie ma alkoholu poprostu jest wiecej dzieci bo tak chcieli .

1 polubienie

Tak bardzo krzywdzące jest taka ocena z góry

A czasem miała być 2 a wyszły bliźniaki po drodze. Wszystkiego się nie przewidzi. Najważniejsze jest dobro dzieci. Są rodziny wielodzietne, gdzie każde dziecko jest zaopiekowane (można w internecie nawet zobaczyć Monikę od cudaków, czy Maję z Arki Noego) a są rodziny, gdzie jest jedno dziecko i jest zaniedbane.

Dokładnie, w takich rodzinach wielodzietnych naprawdę jest wesoło , i myślę że każdy świetnie się wspiera . Moja ciocia ma 6 dzieci i tam wszyscy są za sobą i sobie wzajemnie pomagają. Widać że wszyscy są zżyci i to żadna patolgia .

Będąc dzieckiem miałam marzenie- mieć 7 dzieci i jeździć takim busem 9 osobowym :face_with_hand_over_mouth: trochę za późno się za to zabrałam bo mam już 30 lat i pierwszego synka. Ale myślę że trójka będzie :face_with_hand_over_mouth: chociaż dwójka, nie wyobrażam sobie żeby syn nie miał rodzeństwa, sama mam siostrę i dwóch braci

1 polubienie

Ja tak samo nie wyobrażałam sobie żeby moje dziecko było same dlatego mam trójkę dzieciaków :grinning: sama mam dwoje rodzeństwa jeszcze i wiem że nie wyobrażam sobie żeby ich nie było , wszyscy się razem wspieramy​:grinning:

Rodzeństwo to chyba najlepsze co można w życiu mieć :heart:

Ja pochodze z wielodzietnej rodziny i moj chlopak tez… jak zaszlam w 3 ciaze to kazdy sie pytal po co mi 3 dziecko :see_no_evil: ze to juz patologia :see_no_evil:
Nas jest 3 kazdy siebie wspiera. Ja nie mowie ze jak jest 2 tk sie nie wspieraja bo tez tak jest ale ja znam zycie jak jestesmy w 3 i chlopak tez jak jest w 3 :slight_smile:

To ja mam 2 siostry ale nie jesteśmy tak mega super zżyte ze sobą :upside_down_face::rofl:

1 polubienie

Zgadzam się z tobą :heart:

Ja bym mogla miec trojke dzieci ale na razie jeden maluch na pokladzie, zobaczymy jak to wyjdzie :blush: