Ręcznik dla malucha

Póki co mam jeden taki pokrowiec i planuje jeszcze jeden dokupic biały

Ja mam dwa i w zupełności wystarczają :slight_smile:

ja póki co zaopatrzyłam się w ręcznik z kapturkiem :wink: ale nad takim pokrowcem na przewijak też się zastanawiam :slight_smile:

Ja mam pokrowiec materiałowy na przewijaku i na to podkład. Wiadomo, że pokrowiec się piętrze ale tak jest mi łatwiej utrzymać czystość. Ręczniki z kapturkiem mam dwa na zmianę.

Ja zawsze uzywalam tylko recznikow z kapturkiem polecam z canpol babies sa chlonne. Material bardzo delikatny i mięciutki, co najwazniejsze dla mnie ma kapturek, gdzie zawsze ochroni głowke przed oziebieniem.

Ręcznik Canpol z kapturkiem najlepszy. Miły, przyjemny i dobrze wchłania wodę po kąpieli. Do tego jest dość duży, więc będzie dobry nawet jak dziecko podrośnie. Od razu po kąpieli zawijamy maluszka w ręcznik i na główkę nakładamy kapturek, żeby nie wychłodził się.

Ja też zakupiłam ręcznik z kapturkiem :slight_smile: Dosyć sporych rozmiarów on jest, więc na spokojnie będzie można całe dziecko owinąć :slight_smile:

Pcheła ręcznik z kapturkiem występuje w różnych rozmiarach więc jak maluszek wyrośnie to możesz kupić większy :slight_smile:

osobiście polecam od razu większy kupić bo będzie na dłużej :slight_smile:

Ja właśnie niepotrzebnie pospieszyłam się z zakupem ręcznika z kapturem i kupiłam w Pepco ten mniejszy . Nie byłam wtedy świadoma, że dla maluchów ręczniki są w różnych rozmiarach

Lepiej od razu większy. Ręcznik nie zużywa się aż tak szybko, także będzie na dłużej, a ważne żeby maluszka dobrze okryć po kąpieli.

Ja kupiłam specjalny z kapturkiem. Jest wygodny zarówno dzięki kapturkowi ale i dlatego że jest bardziej kwadratowy co ułatwia zawinięcie maluszka.

Evelin, nie żałowałabym na Twoim miejscu bo początkowo maluszek będzie drobny i mogłoby być Ci niewygodnie z plątającym się wielkim ręcznikiem :slight_smile:

Używać będę:) najwyżej szybciej kupię nowy. Ręczników nigdy nie za wiele;)

Jest to moja pierwsza ciąża i już dostałam w prezencie dwa ręczniki z kapturem dla niemowląt:-) mam wiele znajomych z dziećmi i każda poleca takie ręczniki więc muszą być super.

Ja kupiłam ten mały i na dlugo mi się nie przydał raptem 3 miesiące pzt nie był chłonny teraz kupiłam za 50 zł w smykolandzie niby Polski i jest super ale pierwsze użycie okazało się że ma kłaczki i musiałam drugi raz go prac teraz jest super

Evelin ja mam 4 reczniczki w roznych rozmiarach i od poczatku najbardziej lubie ten najmniejszy. Te duze sa niewygodne przy maluszku. Teraz coreczka ma 4 miesiace i juz uzywamy wiekszego rozmiaru, ale na poczatek najwygodniej bylo otulac tym malym :slight_smile:

Należy ręcznik wyprać przed pierwszym użyciem, nie tylko ze względu na higienę, ale też na to, że wyprany ręcznik lepiej wchłania wodę.

Lina dobrze wiedzieć:)
Muszę się właśnie niedługo zabrać za pranie :wink: co myślicie o płynie Persil sensitive? Nada się do prania rzeczy dla niemowlaka? Mam w domu także lovele ale ostatnio na promocji kupiłam jeszcze Persil

Evelin - ja wszystko prałam w Loveli. Nawet Nasze ubrania zaczęłam w niej prać. No i po praniu wszystko prasuję, wtedy te rzezy robią się bardziej miękkie.

Takie przygotowania zaczęłam w 8 miesiącu i powiem szczerze, że uważam, ze to za późno. Za dużo tych rzeczy miałam do prania i prasowania i nie mogłam sobie dać potem z tym rady. Lepiej zrobić to wczesniej, jeśli ma się wcześniej rzeczy :slight_smile: