Póki co mam jeden taki pokrowiec i planuje jeszcze jeden dokupic biały
Ja mam dwa i w zupełności wystarczają
ja póki co zaopatrzyłam się w ręcznik z kapturkiem ale nad takim pokrowcem na przewijak też się zastanawiam
Ja mam pokrowiec materiałowy na przewijaku i na to podkład. Wiadomo, że pokrowiec się piętrze ale tak jest mi łatwiej utrzymać czystość. Ręczniki z kapturkiem mam dwa na zmianę.
Ja zawsze uzywalam tylko recznikow z kapturkiem polecam z canpol babies sa chlonne. Material bardzo delikatny i mięciutki, co najwazniejsze dla mnie ma kapturek, gdzie zawsze ochroni głowke przed oziebieniem.
Ręcznik Canpol z kapturkiem najlepszy. Miły, przyjemny i dobrze wchłania wodę po kąpieli. Do tego jest dość duży, więc będzie dobry nawet jak dziecko podrośnie. Od razu po kąpieli zawijamy maluszka w ręcznik i na główkę nakładamy kapturek, żeby nie wychłodził się.
Ja też zakupiłam ręcznik z kapturkiem Dosyć sporych rozmiarów on jest, więc na spokojnie będzie można całe dziecko owinąć
Pcheła ręcznik z kapturkiem występuje w różnych rozmiarach więc jak maluszek wyrośnie to możesz kupić większy
osobiście polecam od razu większy kupić bo będzie na dłużej
Ja właśnie niepotrzebnie pospieszyłam się z zakupem ręcznika z kapturem i kupiłam w Pepco ten mniejszy . Nie byłam wtedy świadoma, że dla maluchów ręczniki są w różnych rozmiarach
Lepiej od razu większy. Ręcznik nie zużywa się aż tak szybko, także będzie na dłużej, a ważne żeby maluszka dobrze okryć po kąpieli.
Ja kupiłam specjalny z kapturkiem. Jest wygodny zarówno dzięki kapturkowi ale i dlatego że jest bardziej kwadratowy co ułatwia zawinięcie maluszka.
Evelin, nie żałowałabym na Twoim miejscu bo początkowo maluszek będzie drobny i mogłoby być Ci niewygodnie z plątającym się wielkim ręcznikiem
Używać będę:) najwyżej szybciej kupię nowy. Ręczników nigdy nie za wiele;)
Jest to moja pierwsza ciąża i już dostałam w prezencie dwa ręczniki z kapturem dla niemowląt:-) mam wiele znajomych z dziećmi i każda poleca takie ręczniki więc muszą być super.
Ja kupiłam ten mały i na dlugo mi się nie przydał raptem 3 miesiące pzt nie był chłonny teraz kupiłam za 50 zł w smykolandzie niby Polski i jest super ale pierwsze użycie okazało się że ma kłaczki i musiałam drugi raz go prac teraz jest super
Evelin ja mam 4 reczniczki w roznych rozmiarach i od poczatku najbardziej lubie ten najmniejszy. Te duze sa niewygodne przy maluszku. Teraz coreczka ma 4 miesiace i juz uzywamy wiekszego rozmiaru, ale na poczatek najwygodniej bylo otulac tym malym
Należy ręcznik wyprać przed pierwszym użyciem, nie tylko ze względu na higienę, ale też na to, że wyprany ręcznik lepiej wchłania wodę.
Lina dobrze wiedzieć:)
Muszę się właśnie niedługo zabrać za pranie co myślicie o płynie Persil sensitive? Nada się do prania rzeczy dla niemowlaka? Mam w domu także lovele ale ostatnio na promocji kupiłam jeszcze Persil
Evelin - ja wszystko prałam w Loveli. Nawet Nasze ubrania zaczęłam w niej prać. No i po praniu wszystko prasuję, wtedy te rzezy robią się bardziej miękkie.
Takie przygotowania zaczęłam w 8 miesiącu i powiem szczerze, że uważam, ze to za późno. Za dużo tych rzeczy miałam do prania i prasowania i nie mogłam sobie dać potem z tym rady. Lepiej zrobić to wczesniej, jeśli ma się wcześniej rzeczy