Hej dziewczyny. Kupowałyście ręczniki specjalnie przeznaczone dla najmłodszych czy po prostu wyprałyście swoje domowe w płynie dla dzieci i nimi wycierałyście swoje maluchy?
Ja miałam 2 nieużywane wcześniej reczniki i je wypralam w proszku i płynie dla dzieci. Nie kupowałam specjalnych dla dzieci bo mam sporo takich zwykłych.
Kupiłam ręczniki specjalne dla dzieci z kapturkami
Ja też kupiłam specjalne dla maluszka z kapturkiem , ten kapturek bardzo dobrze się sprawdza kiedy przenoszę córcię po kąpieli do drugiego pokoju.
Też tak robię :-).Natama ubieram po kilku minutach już w pokoju więc dobrze jak ma kapturek
Też kupowałam te z kapturkiem i do dzisiaj ich używam i zakładam kapturek po kąpieli (mały 19 miesięcy)
ja kupiłam ale tylko dlatego że nie miałam innych haha
Też kupiłam okrycia kąpielowe z kapturkiem. Są dostępne w różnych rozmiarach, także można kupić dostosowany do rozmiaru dziecka, albo od razu większy, żeby dłużej posłużył. Warto takie okrycie kąpielowe kupić w sklepie stacjonarnym , najlepiej dobrej firmy, żeby po kąpieli dobrze wchłaniał wodę podczas wycierania dziecka. I oczywiście obowiązkowo wyprać przed pierwszym użyciem.
Ja miałam dla małego z kapturkiem i zwykłe ale wszystkie nowe i na początku je prałam w płynie dla dzieci a teraz już w zwykłym płynie bo nic go nie uczula.
Kupiłam z kapturkiem i sprawdza się super. Mam 4 sztuki, 3 typowo z materiału jak ręczniki a 1 bardzo mięciutki 100% bawełna i super chłonie.
U nas też są ręczniki z kapturkiem. Są praktyczne, bo dziecko można okryć w całości łącznie z główką.
Nie polecam tych z Pepco, dostałam jeden w prezencie i nie spasował nam wcale, był szorstki, źle wchłaniał wodę, nie nadawał się do niczego. Te, które kupiłam w Smyku z firmy Smiki są świetne i służą nam do dzisiaj.
Dziewczyny, które nie napisały gdzie kupiły, podzielcie się info.
M.Jacek smyk zapisany do odwiedzenia
kika, ja jeden ręcznik zamówiłam w aptece gemini, dtugi kupiłam chyba w kiku ale już nie pamiętam dokładnie bo tego dnia byliśmy z mężem w wielu sklepach i już mi się miesza
Za tydzień jgeszcze planujemy kupić jeden w pepco
M.Jacek koleżanka ma ze 3 ręczniki z pepco i bardzo je chwali, może te co masz są jakiejś gorszej jakości. Bo ostatnio nawet oglądałam tam kilka i wyglądały solidnie
My rónież używałyśmy tych z kapurkiem, nam się sprawdziły Mothercare, Babyono i Canpol- dobrze wchłaniały wodę a jednocześnie nie był zbyt szorstkie. Miałam również Carter ale on przyda się, gdy dziecko jest ciut większe, bo był dość duży i ciut bardziej szorstki. Jego kształt też jest inny, bo kapturek ma doszyty na dłuższym boku, a nie na rogu.
Kinga może faktycznie teraz są już lepszej jakości. Ten mój był kupowany rok temu, być może od tego czasu poprawili się z jakością ale już bym nie ryzykowała, wolę troszeczkę dołożyć i kupić to co mi się sprawdziło
Polecam okrycie kąpielowe ze Smyka firmy Smiki, albo Babuono lub Canpol. Miłe w dotyku, miękkie i dobrze wchłaniają wodę. Te z Pepco też mi odradzano jak szukałam gdzie warto kupić, także z własnego oświadczenia nie wypowiem się, ale spotkałam się z niezbyt dobrymi opiniami na ich temat.
Dzięki dziewczyny za pomoc, na pewno wybiorę coś porządnego dzięki Waszym propozycjom
Kika ja kupiłam na allegro w sklepie z rzeczami dla niemowlaka i jestem bardzo zadowolona. Kupilam jeden a ze trzy dostalam w prezencie wiec mam dwa małe i dwa duże ale tak naprawdę to wystarczyły by dwa na zmianę.
Gabilabi masz moze jakis link ?
Kika zaraz zrobię przegląd moich zakupów na allegro i jak znajdę to ci tu wkleję link.