Ręcznik dla malucha

Ja mam pieluch kilka rodzai. Najczęściej korzystam z tych pieluch z pepco. Jakoś tak najbardziej podchodzą. Pozostałe to tak jakoś mi nie pasują. Takie są sztywne. Nawet po praniu.

My kupowalismy recznik z kapturkiem akurat fajne byly w pepco takie delikatne dla niemowlat.

Mama muslinowych nie mam, przy kapieli korzystalam tylko z tycj flanelowych ale mysle ze mozesz sprobowac :slight_smile: nawet zwykla tetra dobrze wchlania tylko jest mniej przyjemna dla skory dlatego my uzyamy flanelek :slight_smile:

Muślinowe wydają mi się takie mięciutkie i przyjemne. Doszukałam się też kocyków muślinowych na lato.

W kocyki na pewno zaopatrze sie na lato :slight_smile:

Muślinowych nie mam. Super sprawdzają mi się flanelowe. Bardzo miłe i przyjemne w dotyku.

Ja bardzo lubię te z kapturkiem, do dziś a córa ma 2 latka dobrze się sprawdzają, gdy myjemy włoski. Przy kąpieli flanelki fajnie się sprawdzają. Natomiast muślinowy kocyk mam dla przyszłego malucha na lato, milutki w dotyku :slight_smile:

magros dla dwulatki masz pewnie większy rozmiar?
Pieluszki flanelowe niestety na lato nie sprawdzą się, są za ciepłe. Natomiast muślinowe jak najbardziej.

Ja kupiłam takie z kapturem dla wygody. Myślę że x powodzeniem można używać takich domowych :wink:

Evelin to prawda, najważniejsze żeby materiał dobrze wchłaniał wodę.

po kąpieli najpierw rącznik z kapturkiem a potem przekładamy małego na pieluche Flanelowa i tam robie dalszą pielęgnacje :slight_smile: niunio zadowolony ja też.
Nie kupowałam pieluch muslinowych, czy warto??? I do czego je używacie??
Ja uwielbiam flanelowe i wykorzystuje je praktycznie do wszystkiego oprócz wycierania buzi.

Masz na przewijaku masz pieluszkę flanelową? Widziałam u koleżanki, że im się to nie sprawdza, zwija się, przez co jest niewygodnie.

Tak jest on nieco większy niż te dla najmniejszych maluszków. Ale ja od początku kupiłam jeden większy, jeden mniejszy i dla drugiego malucha mam ten sam zestaw. A gdy nie myjemy główki to używamy normalnych ręczników :slight_smile: Fajne są też te ręczniki z decathlonu, cienkie, świetnie chłoną wodę. Rewelacja na wyjazdy.
A flanelowa pieluszka na przewijaku mi się sprawdzała:) Może to kwestia rozmiaru pieluszki, bo przewijaki chyba są identyczne.

Też na przewijaku dobrze sprawdza się u mnie pieluszka flanelowa, miła w dotyku, także wiem że maluszek że maluszek leży na przyjemnym materiale.

Zamiast pieluszki flanelowej warto rozłożyć na przewijak zwykły podkład. Łatwo jest utrzymać czystość i dodatkowo podkład się nie ślizga tak jak pieluszka.

Tez na przewijaku mam pieluche Flanelowa :slight_smile:

Ja na przewijak kładę zwykły nie przemakalny podkład. Jak się pobrudzi to wyrzucam i daję nowy.

Ja na przewijaku mam pokrowiec frotte i na to dopiero podklad jednorazowy, nie lubie jak widac ta cerate z przewijaka.

Ja na pewno też będę miała pokrowiec frotte ale to dlatego że przewijak dostałam od koleżanki i w jednym rogu ceratka jest trochę uszkodzona

Evelin przydaje sie taki pokrowiec. Moja coreczka jest tak ruchliwa ze w pol sekundy caly podklad jest zrolowany, takze dzieki temu nie kladzie stopek na nieprzyjemnej ceracie :slight_smile: