Pytanie o tabletki antykoncepcyjne

Nataleczka co ty za bzdury wypisujesz :D

tym tropem idac nie nalezy jesc aspiryny czy witaminy C bo moga zdarzyc sie kompliakcje :)

Anabanana taka prawda, każde leki mają skutki uboczne, 

mi endokrynolog kazał łykać selen cynk i witaminę D i drugi dzień z rzędu jest mi po nich nie dobrze, nie wiem czy to dlatego że zjadłam nutellę razem z nimi, jutro spróbuję zjeść kanapkę z wędliną i zobaczę czy mnie zmuli...

Ja dziś mojego pytałam i doradzał tabletki - minipigułki, czyli te 1składnikowe no a jeśli ma to być już na dłużej to wkładkę hormonalną. Powiedział, że są czasem stany zapalne przy tym i że jeśli mam problem z trądzikiem (a mam) to mógłby się nasilić.

Ewentualnie mogłabym mieć wkładkę miedzianą jeśli nie mam zbyt obfitych miesiączek. Wtedy się zdarzają infekcje intymne.

Na razie wzięłam receptę na tabletki ale nie wiem czy wykupię.

malazolza, milalam wkladke - i praktycznie co chwile infekcje .... 

Idziemka ja mam teraz odwyk od słodyczy a Ty tu o nutelli wspominasz ze az ślinka leci ehhh :D

Mój ginekolog twierdzi że tabletki antykoncepcyjne to jeden z lepszych i bezpieczniejszych wynalazków. Ważne zeby miały dość naturalny skład. Mi poprawiła się cera, włosy rosły jak szalone, nigdy wcześniej nie miałam takich, nie miałam bólów menstruacyjnych a wczesniej zdychałam przez 3 dni w miesiącu no i oczywiście co ważne - seks bez prezerwatywy. 

Idziemka nigdy jie bralam.selenu i cynku biorę za to Wit d i czasami tez nie patrze  na to co zjem i łyknę tabletkę;( i przyznam ze po Wit d nigdy takich objawów nie miałam, 

Zwróć uwagę aby tylko nie popijać sokiem najlepiej popijać wodą żeby nie weszły w jakieś reakcje.

Co do skutków ubocznych to po każdym może cos wystąpić;(

Moze wystąpić a my nawet nie skojarzymy ze to po leku, tylko będziemy szukać gdzie indziej przyczyny 

Ok nie wiem czy tabsy anty mogą wpływać na poronienia..nie wydaje miś IE. Może być problem z zajściem bo tak szybko może się nie udać lecz będzie musiało to chwilę potrwać.

Co do witamin Idziemka to pewnie przypadek bo te witaminy nie powinny takich problemów powodować. Witaminę D biorę latami i nic nigdy się nie działo  Pamiętajcie by brać do posiłku, w którym ejst tłuszcz bo tow itakina rozpuszczalna w tłuszczach więc w tedy się wchłania między posiłkami nie ma sensu,więc do posiłku

Maziulek  ja właśnie w trakcie sniadania je zazwyczaj biorę:p dzisiaj już nuteli nie jadłam i było lepiej, więc myslę, że to to:D

Nataleczka to nie jest tak jak piszesz. Czasami lekarza zalecają branie tabletek żeby np wyregulować miesiączkę i ich odstawienie nie jest równoznaczne z problemami z zajściem w ciążę. Czasami wręcz odwrotnie. 

Idziemka to jednak nutella z tabletkami to nie za dobre połączenie :D

MałaZołza moja ginekolog też mówi że tabletki są najlepsza formą antykoncepcji. O wkładce kiedyś myślałam ale ja mam właśnie problemy z częstymi infekcjami i obawiam się że to tylko nasili problem. 

Magda i lena teraz przez to , że wymiotowałam i mi było nie dobrze, to pewnie nie ruszę jej przez kolejny rok:D

dziewczyny, a jak szybko po ciazy wrocilycie do tabletek ? podczas KP ?

Magda masz racje popieram tez to slyszalam 

Nie stosowałam takich jeszcze - ja mam straszne bóle głowy po tabletkach 

Idziemka no co Ty. Pewnie się szybciej skusisz :D 

Pplatyna boli Cię głowa? Powiem Ci że nie wiedziałam że mogą być takie skutki uboczne. 

Anabanana no właśnie ja jeszcze nie brałam recepty. Mam kolejną wizytę po nowym roku żeby zrobić cytologię to wtedy zapytam jak z tymi tabletkami. 

A mnie mdliło po tabletkach 

Magda i lena zobaczymy:D 

Pplatyna widocznie są to jakieś skutki uboczne tabletek, ale pewnie są jakieś inne które możesz stosować?

wlasnie , dobry dobor tabletek to podstawa

Chyba jakieś badania powinny być zalecone przed dobraniem?

Mi nic gin nie kazał zrobić od razu podał jakie przepisuje i tyle.

Niby tak ale jak sie zerknie na opis tabletek i objawy jakie moga sie pojawić, to czasami sie z nich rezygnuje przed samym przyjeciem leku;)