Puste jajo płodowe

Po 35rż wiele badań w ciszy jest darmowych żeby mieć pewność braku wad u dziecka. Ważne żeby rodzice poradzili sobie z takim maluchem w domu ;) dla mnie czasami ciężko jest z 2 małych dzieci w.domu ;)

To też prawda. Prenatalne są napewno darmowe po 35. 

Masz rację. Teraz jest dużo rodziców po 40tce. Nawet wśród gwiazd celebrytow to widać. Późne macierzyństwo jest dość popularne no ale właśnie może wynikać z lat bezskutecznych starań aż w końcu stał się cud ;) 

niby sa darmowe ale ja chodzą cprywatnie wykonywałam już je u swojego lekarza, już wolałam wsyztskie badania u jednego lekarza robić

Aniss ale 40 to nie jest źle :d ja tam tylko parę lat młodsza :D 

Ja Wam powiem, że mój wujek nie miał późno dziecka bo może w weku 36-37 lat tzn t drugie, ale juz był tak siwy w tym wieku, że naprawdę z tyłu wyglądal jakby szedł z dzieckiem dziadek , a nie tata :D 

mój mąż też juz ma dużo siwych , więc pewnie za parę lat będę się z niego śmiała :D 

Mowia, że dziecko odmładza więc nie będzie tak źle :) mojemu od 30 zaczely pojawiać się siwki. Jego taka też dość  szybko stał się siwy więc może genetyka 

Człowiek czym starszy tym ma mniej może Energi i cierpliwości do małego dziecka . Ale nie ma zasady co do późnego macierzyństwa.  Znam przypadki takie jak : pierwsze dziecko grubo po 40 i urodzone całkowicie zdrowe . Inny przypadek 3 dziecko , kobieta przed 30 i zespół Down stwierdzimy . Wszystko zależy od genów i losu . Grunt do dobre nastawiene :)

Cierpliwości przy dzieciach to trzeba mieć dużo;) 

Elagg tak.. jest i tak jak piszesz. To loteria i nie mamy na to wpływu 

Mazią no ja siwieje z każdym dniem przy młodszej córce;D hahaha 

U mnie w pracy już kilka ciąż po 40 się zdarzyło a pracuje u nas 20 osób 😁 Teraz to już nie jest nic dziwnego. Czasem życie tak się układa. 

Dokładnie. I to żaden wstyd ;) nie bardzo podoba mi się nazwa takiej ciąży- geriatryczna

Nie wiem kto tak mówi, bardzo słabe określenie. Może 100 lat temu 40 letnie kobiety były już zmęczonymi życiem babciami, ale świat się trochę zmienił od tego czasu i teraz 40 to nowe 30 ;)

Ciąża geriatryczna to chyba po 35 roku życia. Ale to takie raczej nie miłe określenie 

Ja słyszałam tylko o starej pierwiastce i to uwaga już kobieta po 30 roku życia! 

Bardzo nieładne określenie ciąża geriatryczna... Jeżeli kobieta może, to czemu nie, chyba liczy się z konsekwencjami wieku

kargaw po 28 roku juz ciąża geriatryczna :D mieszkałam ze studentami ratownictwa medycznego i ich uczuno , że najlepiej zajść w ciążę do 28 roku życia :D mają te 20+ mega nas to śmieszyło, wiedząc że nasze studia będą trwać do 25 rok życia by najmniej u mnie bo ja miałam tryb 6 letni 

dziś 38 to kiedys 28 :D

Mając 50lat i bedac w ciąży to jeszcze niech jest to określenie ale nie u takiej młodej. Kiedyś to rodziły 20latki ale czasy się zmieniły 

50 lat no tak ale kto wie co będzie za 10 lat bo ten wiek na późne macierzyństwo się przesuwa;)

Dokładnie. Chociaż mowia, że teraz dziewczynki szybciej dojrzewają i szybciej mają okres więc to też jakoś może wpływać