Przygotowania do porodu

Dziękuję:)

I jak twoje samopoczucie? Dochodzisz do siebie? I jak pierwsze dni wspólne? Jak sobie dajesz radę?

Aaa to faktycznie pewnie ma znaczenie :slight_smile:

Narazie ledwo chodzę po domu, ale jakoś daję radę.

1 polubienie

A chyba że tak :wink: byłam zdziwiona bo u mnie nie słyszałam żeby ktoś tyle miał . :wink: Fajnie , niech rośnie bobasek :heart:

A jak Ci mija połóg ? W porządku czy masz jakieś cięższe dni ?

1 polubienie

Najgorzej było w drugim i trzecim dniu,ból brzucha był okropny. ( leki przeciwbólowe przestały działać).Teraz jest trochę lepiej. Dam znać za kilka dni co i jak. A u ciebie co tam słychać?

Tak, początki sa ciężkie po cc ale zobaczysz ze z każdym dniem będzie lepiej

1 polubienie

Zaufam ci :wink:

1 polubienie

A tu jak się czujesz?

@Karolinnna ty już za niedługo poród :heart_eyes: właśnie jak się czujesz ? I jak będziesz rodzic CC czy naturalnie ? Bo nie wiem czy pisałaś gdzieś lub nie pamiętam :slightly_smiling_face:??

Też miałam cc i z dnia na dzień będzie coraz lepiej, mniejszy ból i dyskomfort. Na początku jest ciężko i wstawać i się schylać ale im więcej się ruszałam tym bardziej czułam się „sprawna”. Mi położna mówiła , że jak boli to brać przeciwbólowe i się ich nie bać .

1 polubienie

Udało się naturalnie, ale pod koniec błagałam zeby mi cesarkę zrobili :sob: akcja się tak rozwinęła bo o 16 były 2 cm , a mały urodził się o 18;50 i było zapóźno na znieczulenie :face_with_peeking_eye:
Ale ! To prawda że cały ból odchodzi po porodzie :face_holding_back_tears:
@Karolcia25 ja jak na razie psychicznie znoszę to świetnie , fizycznie po 2 dobach już było super , strasznie się bałam toalety po porodzie ale poszło dobrze :laughing:
Także mój synek jest cały i zdrowy , na USG miał być długi według lekarza prowadzącego a to ledwo 53 cm :face_holding_back_tears:

3 polubienia

Jak na pierwsze dziecko to mega szybko urodziłaś. Super. Ja rodziłam przez cc, a jak ten ból ? Jest faktycznie. Je do zniesienia? Ja wiem że zniosłam …. Da się go jakoś porównać? Juz jesteście w domku ?

1 polubienie

Lekarz taki stary mówi mi że nie prędko urodzę , oksytocynę dali mi o 14 , a on mówi że jak przed północą urodzę to będzie cud, jak już było pełne rozwarcie przyszedł i był w szoku że jakim cudem pierworódka :laughing: myślę że pod prysznicem się przyspieszyło bo tam z 30 min się obelwalam woda :laughing:
Nie wiem , nie umiem wgl tego bólu do czegoś porównać , w dolnej parti brzucha jakieś skręcania nie wiem :face_with_peeking_eye:
Czekamy na wypis :frowning: liczę że już będę dziś w domu

Ale wiesz z przyszycia to jednak często dziewczyny korzystają i tak szybko nie rodzą. Super, tylko się cieszyć że tak szybko poszło. Najważniejsze że już po i jesteście zdrowi i zadowoleni

1 polubienie

Ale cieszę się że to było szybkie , mąż w ostatniej chwili przybył więc miałam wsparcie :face_holding_back_tears:

No to elegancko. Jeszcze raz gratulacje i dużo szczęścia i radości :grin: no i sił bo będą potrzebne na początku

1 polubienie

Super! ,:star_struck: gratulacje :partying_face::partying_face: dużo zdrówka dla Was :heart:
Pięknie Ci poszło! :grin::star_struck: Dzielna kobietka!! :smiling_face_with_three_hearts:

Trzymam kciuki żeby udało się dziś wyjść do domku :kissing_heart:

1 polubienie

Gratulacje :partying_face:

1 polubienie