Przygotowania do porodu

Gdy dostaniesz maleństwo wszystko przechodzi. Cudowna chwila warta wszystkiego

A jak tam , coś zaczęło się dziać u Ciebie , czy nadal cisza ?

Ja też nic nie przytyłam i miałam tylko piłkę z przodu …… ale w mojej rodzinie już inaczej miały mamy ….!83 ma się co patrzeć na innych ….

Również polecam tą aplikacje sprawdziła mi się bardzo

Cisza, uparta nie chce wychodzić XD

To czekamy dalej w takim razie :smiling_face:

1 polubienie

Czy miałyście taki moment w okresie ciąży, że chciałyście np. udusić swoją drugą połówkę za to ,że on nie jest w ciąży tylko ja i nie rozumie bólu w którym musimy przejść?

I mam takie wrażenie, że dzisiaj będę rodzić. Nie wiem skąd, ale takie mam odczucia.

I jeszcze jedno pytanie, czy wielkość piersi wpływa na ilość wyprodukowania pokarmu i ile czasu karmiliscie piersią?

To pisz co i jak :slight_smile: trzymam kciuki za szybkie i bezpieczne rozwiązanie :face_holding_back_tears::heart_eyes:

Ja jako posiadaczka małych piersi mogę Ci powiedzieć że wielkość ich nie wpływa na ilość pokarmu. Karmie synka już ponad 14 miesięcy i nigdy nie był sytuacji żeby młody po nakarmieniu był nie najedzony.

Piersi i w ogóle organizm kobiety to taki cudowny biologicznie mechanizm ze wiedzą ile dziecko potrzebuje mleczka i produkują tyle i w takiej jakości by dziecko się najadało. Po jakimś czasie jak ustabilizuje Ci się laktacja to piersi będą produkowały pokarm na „bieżąco” jak dziecko będzie jadło więc nie będą już tak „magazynować” jak na początku. Oczywiście też trzeba będzie co jakiś czas opróżniać ale te interwały czasowe będą znacznie dłuższe.

Jakoś i skład mleka też się zmienia z biegiem czasu tak by dostosować się do dziecka. Jak złapiesz infekcję to automatyczne w mleku pojawiają się przeciwciała by chronić maluszka przed infekcja albo żeby łagodnie ja przechodził

Zdecydowanie wielkość piersi na to nie wpływa :blush: ja mam mały biust, karmię rok! :star_struck:

Ilość pokarmu będzie zależała od częstego opróżniania piersi, częstych przystawien malucha bądź pracy laktatorem, ale też odpowiedniego nawodnienia i dostarczenia odpowiedniej ilości kalorii :blush:

Trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, jeśli rzeczywiście będzie to dziś! :heart_eyes::baby:t2:

Miałam tak milion razy w ciąży mimo , że miałam duże wsparcie męża to jednak hormony robiły swoje .
Oj jak tak czujesz to pewnie tak będzie , będziemy czekać na informację .
Też kiedyś myślałam , że wielkość biustu ma wpływ na laktację ale zupełnie nie . Ja akurat mam mały biust i u mnie z laktacją ciężko ale no tak jak dziewczyny pisały wyżej , to nie ma w ogóle znaczenia .

1 polubienie

Trzymajcie kciuki

2 polubienia

Czyli to już ? Mały człowiek za niedługo pojawi się na świecie :face_holding_back_tears::heart_eyes:

Jakie już? 42tydzień i dzisiaj mam mieć wywołanie lub cesarkę czekam na decyzję.

Ale emocje :face_holding_back_tears:
Ciekawe czy któraś z forum urodzi w moje urodziny 8 sierpnia :sweat_smile:

Nie miałam takiego momentu, ale hormony w tym okresie szaleją więc to zupełnie normalne :wink:

Wielkość piersi nie wpływa na ilość mleka :grinning: ja aktualnie karmię piąty miesiąc, chcę pociągnąć do roku, zobaczymy czy się uda :grinning:

Powodzenia :crossed_fingers:t2:

A jednak cesarka będzie, trzymajcie kciuki:)

1 polubienie

To trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie . Trzymaj się , powodzenia :crossed_fingers: :heart_eyes:

1 polubienie