Przewidywania a rzeczywistość

Domowe kompoty to luksusowy napój! Jakie są smaczne, jak ktoś umie zrobić dobrze :smiling_face_with_three_hearts:

Smak dzieciństwa i zero chemii. Taki kompot z wiśni albo rabarbaru to coś pysznego , nie do podrobienia :smiling_face_with_three_hearts:

Oj tak, taki domowy kompot to smak lata u babci

To przykre, bo dziecko szybko przyzwyczaja się do smaku cukru i potem ciężko wrócić do zdrowych nawyków. A przecież woda to najlepszy wybór. Dobrze, że próbowałaś pomóc

1 polubienie

Mój syn coli też nie piję , gazowane napoje zaczyna dopiero teraz pić a ma 6 lat . Piję bo widzi jak jego koledzy piją i nie robię z tego żadnego problemu bo na codzień nie pijemy takich napoi ale raz na jakis czas sobie wypije to nic złego

1 polubienie

Oj tak, już w tym roku rabarbarowy piliśmy, z wiśni z resztą też i z truskawek :heart:

Tak też jestem tego zdania że im później tym lepiej przyjdzie czas że będą pili tyle ile będą chcieli ale na początek póki można można ograniczyć

1 polubienie

Tak to jest najlepsze wgl zimą smak wiosny/lata :yum:

1 polubienie

Nooo dokładnie :wink:

1 polubienie

Tak, moja babcia zawsze robi w słoiki i praktycznie co niedzielę jest kompocik do obiadu :smiling_face:

Nic tak nie smakuje jak domowy kompot od babci

2 polubienia

Z perspektywy czasu żałuję pewnych decyzji i zachowań ale czasu nie cofnę i wielu błędów przy drugim dziecku już nie popełnię :grin:

Czasem tak bywa, każdy uczy się na swoich błędach. Ważne, że ma się doświadczenie i wie, co robić inaczej :wink:

A co tu robić. Wrzucasz co masz, zagotujesz i gotowe :sweat_smile::sweat_smile: ja mam papierówki takie stare i wojska na podwórku do tego czarna i czerwoną porzeczka, trochę malin i kompot jest

O właśnie jabłko rabarbar uwielbiam. :blush::blush:

Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. Nie można dziecku dawać tylko wody o nic innego bo niezdrowe. Trzeba nauczyć dziecko że można to pić ale w małych ilościach.

1 polubienie

Nieraz ludzie mimo wszystko nie docenią bo musi być tak jak oni chcą mimo że to jest niezdrowe dla dziecka

1 polubienie

I dobrze im później to zawsze lepiej

1 polubienie

Zgadzam się w 100%. Zakazy często przynoszą odwrotny skutek dziecko tym bardziej będzie chciało to, czego nie może. Lepiej uczyć rozsądku i umiaru od małego.

3 polubienia

Lepiej tłumaczyć i pokazywać granice z miłością, wtedy dziecko łatwiej zrozumie, o co chodzi.