Było 5gram różnicy między ostatnim usg a dniem porodu (różnica 5dni)
Oj to dużo się pomylili, mi przy córce też słabo oszacowali wagę (pomyłka o 400 g) ![]()
![]()
![]()
@Domama czyli wyliczone praktycznie idealnie ![]()
U mnie też wyliczone praktycznie idealnie, w środę ginekolog prowadzący ocenił na 3300, w czwartek w szpitalu podobnie i w piątek synek urodził się z waga 3310 ![]()
Gratuluję mamo ![]()
wszystko w porządku u Was
?
Gratulacje
zdrówka
Troszkę źle napisałam z niewyspania ;D poród już był 3 miesiące temu, a chodziło mi że lekarze idealnie wyliczyli wagę synka
u nas już w porządku, przetrwałam połóg i 3 skoki rozwojowe
synek ładnie śpi w nocy, mam nadzieję że kolejne skoki rozwojowe nie będą tak ciężkie jak ten pierwszy. Chociaż i tak najbardziej obawiam się regresu snu … Ale może nie będzie tak źle ![]()
Aaaaaa no widzisz hihihi ![]()
na bank o tym wcześniej wspominałaś że juz urodziłaś , ale taaaak często zaglądam że nie załapałam że juz dzidzi nieco starsze ![]()
![]()
![]()
Gratulacje ![]()
![]()
O masz ale gratulacje zawsze są w porę ![]()
![]()
Gratulacje! ![]()
Nie tylko z okazji samych narodzin ale i również z okazji przetrwania połogu i 3 skoków rozwojowych! ![]()
U naa synek 5 miesiecy i wciąż ciężko ze snem w 3i4 spoko spał całą noc teraz jest masakra , budzi się znów co 3 godziny
ja znowu jak zombie:smile:
W dzień nieapodzieanej cc (miala byc tydzien poznie) uskyszlam, ze kolo 3.5kg ![]()
Pare godzin później Mala pezyszla na świat 3510g ![]()
Witamy się z malym opóźnieniem. Od 04.02 jestesmy w powiększonym gronie.
Gratulacje ! ⚘️
Jak sie czujesz ? ![]()
gratulację ![]()
i jak karmisz maluszka? udało się rozkręcić laktację?
Czekamy na kolejne maluszki z forum
powiem wam że ja się cieszę jak kobiety piszą że sa w ciąży że jednak ludzie się decydują na ten cudowny stan , piszą że jest niski przyrost naturalny .ale spotykam ludzi ktorzy mają po troje , czworo dzieci . Coraz więcej osób decyduję się na większą ilość dzieci , pojednym dziecku myślą o kolejnym. Ja w szpitalu teraz jaak rodziłam trzecie moje dziecko byla ze mną mama która urodziła jedno dziecko była dzień po porodzie i mówi że więcej nie chce już a po drugiej dobie rozmawiałyśmy razem i mówię że to moje trzecie ale jednego dziecka jednak nie chcialabym mieć że chociaż dwójkę minimum i powiedziała że jednak też chce jeszcze jedno , jej mąż był tak zakochany w synu że powiedział że jeszcze dziewczynkę chce ![]()
Ja właśnie rzadko spotykam się z rodzinami wielodzietnymi. 1/2 to maks. Dużo moich znajomych też opowiada się tylko za jednym dzieckiem, bądź w ogóle bezdzietnoscia
No właśnie ta swiadoma bezdzietność niestety ostatnio bardzo króluje w naszej Polsce i mnie to bardzo smuci że ludzie zaczynają być samolubami…ja słyszę często od tych osób że nie chcą dzieci bo oni lubią sobie gdzieś pojechać a dzieci są jak kula u nogi…
szczerze? To jest to dla mnie martwiące takie podejście mlodych ludzi.
Czy ja wiem czy to samolubne ?
Mam wielu znajomych bezdzietnych ktorzy narazie nie deklaruja zalozenia rodziny. Maja swoje powody. Jedni maja kiepski start i dlugi, inni wola kariere zawodowa. I niestety ale prawda jest brutalna - matka w Polsce to L4 i pracodawcy wola zatrudniac mezczyzn. Ile razy slyszalam ze na tym samym stanowisku mezczyzna ma duzo wyzsza wyplate…
Poza tym takie mamy społeczeństwo ze dzieci powoli wszedzie przeszkadzaja, tworza hotele bez dzieci, loty samolotem bez dzieci, knajpy bez dzieci, zaraz beda budowac osiedla bez dzieci.
Jak widze ile jest postow ze dzieci biegaja,krzycza i komus to przeszkadza… bo dzieci juz nie moga byc dziecmi.
Ja pamiętam ze za dzieciaka wychodziłam grac w klasy,gume, jezdzic na rolkach i darlam sie na cala ulice spiewajac Ich Troje. Teraz by zadzwonili na straz miejska ![]()
Super, gratulacje! ![]()
@Mama03 ja długo starałam się z mężem o ciążę, kilka lat walczyliśmy z niepłodnością, aż w końcu zaskoczyło i udało się naturalnie, a szanse były naprawdę marne.
Na wizycie po połogowej lekarz zapytał się czy przepisać mi antykoncepcję, to powiedziałam że nie ma potrzeby, bo my z sami siebie mamy problemy a jeżeli nawet by druga ciąża wyskoczyła, to super ![]()
@Mamina Te osiedla bez dzieci mogą być naprawdę wielce prawdopodobne niestety.
U mnie 2 tygodnie przed planowanym cc była waga około 3kg, a mały urodził się z waga 3460g ![]()