Przewidywana waga dziecka a rzeczywistość

To dokladnie jak u mnie :blush: ta pediatra ma już swoje lata nie wiem czy na emeryturę nie idzie ale naprawdę jak ktoś ma podejscie do pacjenta to każdy do takiej osoby chce iść.

Dokładnie , u nas też nie dość że swoje lata i sama mówi że już tyle ludzi nie jest w stanie przyjąć to jeszcze każdy chce tylko do niej . Niektórzy nie wiedzą gdzie pójdą o poradę jak jej kiedyś zabraknie . Tacy lekarze to skarb .

Wiesz ludzie zawsze uważają że starszy lekarz to ma już duże doswiadczenie a młodzi często jeszcze popełniają błędy… vonajmniej ja tak słyszę od starszego pokolenia, i tak omijają młodych lekarzy

Ja też tak mam , i lubię te ich porady które się sprawdzają od lat a nie jakieś nowości co są dopiero testowane nie dawna

To ciekawe bo pediatra mojego dziecko jest mega oblegana wszyscy ja wybierają bo jest właśnie miła, dość młoda ale jak byłam u niej właśnie z taką ala wysypką wokół ust to nie powiedziała mi jednoznacznie czy to od ząbków czy uczulenie na BMK tylko dała steryd w maści do zrobienia, po którym jak 3 dni zastosowaliśmy nie pomogło. Ale to była jedyna kwestia chorobowa z jaką do niej poszłam…. Może akurat to trudno rozpoznać ale wydaje mi się że akurat takie wysypki wokół ust są dość typowe dla maluchów

Oni też są tylko ludźmi nie widzą na codzień i też odrazu nie są wstanie trafna diagnozę nieraz dać

1 polubienie

Moja lekarka rodzinna niekoniecznie jest zawsze wesoła na wizytach moich, ale jak przychodzę z dzieckiem, to zawsze jest uśmiech :sweat_smile:

u nas Pani doktor zawsze skrupulatnie robiła pomiary. dzień przed porodem wykazała 2700. mała na drugi dzień urodziła się z waga 2730 :heart:

1 polubienie

To moja mała miała mieć 4 kg a ur się 3690 :smiling_face::smile:

U nas w 36+3 szacowana byla 2600, 5 dni później rodzilam i bylo 3100 :sweat_smile:

I tak to jest z tymi pomiarami :face_with_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye:

U nas na USG 4200 byłam przerażona lekko i dostałam skierowanie odrazu do szpitala ale po porodzie okazało się że 3600

To dość spora rozbieżność, ale tak to już jest z tymi wagami :grinning:

To spora różnica , ale u nas podobnie przestrzelili z tą wagą :face_with_peeking_eye: