Oj tak znam to , ja tak samo myłam laktator w biegu i wkładałam do wyparzania masakra ,ale szczerze powiem wolałam się trochę pomęczyć żeby dziecko chociaż trochę było na moim mleku.
@Sylwiaa @Michaska powiem wam że jak byłam w szpitalu na dwa dni córce mąż dał sztuczne mleko w tym czasie to wymiotowała…masakra ile stresu się wtedy na jadłam bo nie chciała jeść tych mieszanek miała z 3 tygodnie, mąż pisał że ciągle śpi prawie a była poprostu wymęczona bo przecież co tam w brzuszku jej zostało jak zwracała to mleko co wypiła…za każdym razem tak było gdy musieliśmy podać mleko modyfikowane. Później jak była starsza dopiero po bebilonie pepti przestała zwracać bo okazało się że ma alergię na białko mleka krowiego.
Ja na początku też dokarmiałam raz czy dwa razy dziennie dziecko mm i miał kolki za każdym razem a jak przestałam dokarmiać to się wszystko uspokoiła i przeszło
Jak ja się cieszę że mi starczą jednak tego mleka nie muszę dokarmiać mm. A mała rośnie i przybiera na wadze , nawet bardzo sporo
A ile Twoja juz ma ?
A.moja Mala zaczęla wiecej ulewać i przybiera ale… Mniej niz powinna. Byla dzisiaj polożna i przez 2 tygodnie tylko 200g.
Ma piatek jestesmy umówieni do pediatry. Na poczatku ulewala troche co któreś karmienie. Teraz prawie po każdym. Czasem i między karmieniami. Synek nie ukewal wcale wiec to dla mnie zupelna nowosc
U mnie też synek ulewał ale prawidłowa przybierał na wadze. Wynikało to z tego że miał niedojrzały zwieracz przełyku. Niemowlaki tak mają
Tak maja, wiem.
Ale jak nie ma prawodlowego przyrostu wagi to jednak cos trzebaa zrobic z tym ![]()
No jasne ![]()
4,5 miesiąca . 2 kwietna ma szczepienie to będę znała wagę , ale wydaje mi się że sporo przybrała . Nie wiem na wet czy za dużo nie przybiera ![]()
Dla mnie właśnie też jest zupełna nowość , syn mi nie ulał nawet wcale . Dla mbirbto jest dziwnie nie znałam pojęcia ulewanie , a znowu teraz córka to co karmienie , zawsze coś uleje , tyle że ona mi przybiera bardzo dobrze, aż mam wrażanie że za dużo , pulchniutka jest
A widzisz może poprostu była już przejedzone i brzuszek poprostu bolał bo malugki żoładeczek nie pomiesci za wiele.
@kalusia161 przypomnij ile Teoja mała już ma
mój dzis kończy miesiąc
wczoraj był ważony i przybrał 1150 g, też mu się zdarzy ulewać ale nie przy każdym karmieniu ![]()
U Nas Mala urodzona z waga 3510g. Ze szpitala 8 lutego wyszla z waga 3320g pierwszy tydzien wolno przybierala. Potem bylo ok. Teraz od 1.5 tygodnia zaczela duzo mocnoej ulewac. Widze jak sie jej cofa mleko i polyka
Wczoraj nawet podczas kapiel ulala. Ponad 2h po karmieniu. Przybrala przez 2 tygodnie tylko 200g. Polozna mowi że powinna kolo 400g. Talze mamy tendencje spadkowa.
@mamamalwi1 dzisiaj dokladnie 5 tygodni ![]()
@kalusia161 o to mamy równo tydzień różnicy
a ile teraz waży ? Mój mały urodził się 3170 g, ze szpitala wyszedł z waga 2900 g
teraz waży 4050 g
U nas znowu synek szybko zaczął przybierać na wadze, mąż ciągle z stresie ze będzie gruby
a super wyglada wg mnie
Mala wczoraj miala 4020g.
Takze nie przhbiera jakos dużo.
Liczę że w piątek pediatra cos nam poradzi. Bo szkoda mi malej jak widze ze sie to mleko jej cofa i polyka.
Nasz też po miesiącu tyle przytył.Urodzil się 3450g, jak wyszliśmy było 32ok 3200. Przez pierwsze parę dni za mało go karmiłam i zaczął spadać z wagi i dopiero położna środowiskowa powiedział ile powinien jeść i potem już szybko nadrabiał nawet za szybko bo ok 350g tygodniowo i to mojego męża martwiło bo on ma hopla na punkcie tycia …. A wszyscy do około i pedriatra i środowiskowa ze wszytko jest w normie. Z reszta idzie zgodnie ze swoim centylem caly czas
Aż sama jestem ciekawa ile już moja córka waży , niedługo szczepienie to się okaże ![]()
@Mama.urwisa a z jaką wagą malutka się urodziła ? ![]()
3690☺️