Synek pije tylko mleko bebilon pepti, kleik kukurydziany, warzywa i owoce, żadnych kaszek. A skore znowu ma sucha:-(, a kuzynka mi mówi ze przy takim małym dziecku i tak alergolog nie mógłby zrobic testów na alergie.
testy robia najwcześniej w wieku 6 miesięcy z krwi ale one nie sa wiarygodne , ale mi nie chodzi o testy , ewciu arelgolog jeśli trafisz na dobrego i doświadczonego to nawet jak zobaczy to ci jest w stanie powiedzieć czy to skaza czy nie , a czy twój synek ma liszaje ?? takie suche place ???
moja corka na skaze i na przy zgięciach na nogach i lokciach w fałdkach ma czerwone wygląda jak obtarte , i na nogach ma liszaje takie suche plamy czerwone , jak się smaruje to tylko bledna ale później znow sa , , a u twojego synka jak to wygląda ??
Wiesz ja corke w oliatum myje jej bardziej pomaga niż emolium ,
moja corka po owocach tez ma uczulenie ,
Mój ma na zgięciach,pod pachami, na plecach, na brzuszku, na łokciach,na glowce, ale na glowce czasem ma a czasem nie ma, i to jest takie czerwone i gdzie niegdzie aż skórka odchodzi . jak skończą mi się te mleka to pójdę do doktorki,zapytam o to skierowanie. Emolium mi pomaga po ok.4dniach juz ma zagojone ale za 2dni ma już to samo.
problemy ze skora to cos strasznego co się zagoi to znow się pojawia … z tego co opisujesz to wygląda to jak azs… nam dr powiedziała ze jak dziecko ma wysypke czy alergie krotka jakas to po emolium i maściach przejdzie a jak się już zaczelo atopowe zapalenie skory to trzeba smarować caly czas bez przerwy bo będzie wracac spowrotem
Ewciu tak jak radzi Magda …nie przerywaj kąpieli w emolientach …zawsze odrobinkę wlej .
Pytaj pytaj az w koncu Ci da to skierowanie …ja nie rozumiem tego …co im szkodzi ? Jesli to ma Cię uspokoic to niech da to skierowanie dla swietego spokoju
Kiedy konczy sie mleczko ?
Spytaj o tego Hippa
Ja choruję na AZS. To jest fatalna choroba. Czasami byłam cała opuchnięta i czerwona. Bywały takie dni, że wyglądałam jak pobita. W moim przypadku maści i specjalne kremy nie przynosiły poprawy. Skóra podczas wysypek jest strasznie sucha, piecze po niektórych kremach. Mogę polecić ci krem Bambino, tak właśnie ten zwykły krem dawał mi ulgę.
Boję się, że mój syn też ma AZS bo co jakiś czas ma wysypkę na policzkach.
Chciałabym jeszcze dodać, że byłam chyba u tysiąca specjalistów. Niestety ich pomoc wyglądała tak, że przepisywali mi multum maści sterydowych, które niszczą skórę.
No najgorszego ze te kremy oto pomagają tylko na chwile:-( a dzieciątka jeszcze to swędzi, a zostały mi jeszcze 2op.tych mlek i podejde do niej to zapytam. Okropne są te dolegliwości skórne, jeszcze pryszczyki wokół ust od śliny, na policzkach też mu się czasem pojawiają i jeszcze paznokcie tak szybko rosną ze zdarza mu się nimi zranić bo ma nieraz czółko ,brwi zranione.
beato a ty od kiedy masz azs ?
Pytam bo moja corka tez ma azs … i wiele dzieci moich znajomych miało ale wszystkim do 3 roku zycia minelo , mam nadzieje ze mojej corce tez minie ,ona tez ma tak mocno ze ma chyba ze 3 masci na sterydach i jedna z antybiotykiem , jedna ma tak mocna ze po niej skora jej peka jak droga latem , i krew leci wręcz ciurkiem , jak jej pierwszy raz posmarowałam to… był 1 i ostatni raz , cos strasznego , masz racje beato te masci strasznie skore niszcza …małej mi tak szkoda ale wszyscy mi powtarzają ze przeważnie z wiekiem się z tego wyrasta …
ewciu moja corke myje w oliatum i pomaga jej chyba bardziej niż emolium
Ja ma AZS odkąd skończyłam chyba 25 lat. Zaczęło się od wysypek na rękach, a teraz wysypki pojawiają się na całym ciele.
No właśnie muszę kupić ten oliatum bo widzę ze dużo osób go chwali, też tak słyszałam ze z wiekiem przechodzi.
mam nadzieje ze mojej córce przejdzie ,bo to azs to naprawdę ciężko wyleczyc
No ciężko i dla matek i dla naszych dzieci trzeba być dobrej myśli.
Czasami bywa tak, że w dzieciństwie dziecko ma wysypki, które potem zanikną. Może się ta choroba wrócić gdy człowiek jest już dorosły.
eh szczerze mowiac myslam ze jak już minie to nie wroci ,
Magdalenamsl, widzisz ja mam cały czas AZS. Choroba może nie objawiać się nawet 10-20 lat, a potem powraca. Mam kuzyna, który był chory w dzieciństwie na AZS, a teraz nie ma nawrotów choroby.
Więc bądź dobrej myśli, zawsze trzeba mieć nadzieję, że choroba nie wróci.
HEh Beato dziś nasza pani rehabilitantka uświadomiła mnie że patrząc na moją córkę jak raz nic nie ma z za chwile ja wysypuje z nikąd to ona by się nie spodziewała ze jej minie ,kazałam jej wypluć i odpukać i razem z się śmiałyśmy , już czasami nie ma sił do tych zmian na skórze ,wszystko dobrze a tu po wstaniu z łóżka z nikąd liszaje na całej buzi ehhhhh…teraz człowieku badż mądrym czy to wina prześcieradła w hipo… pranego czy wina marchewki która jadla 2 godz temu … zgaduj zgadula
Ewciu a co tam u Was jak maluszek
Magdalena u nas to roznie:-P łzawienie trochę minęło,ale synek ma maly katarek od dzisiaj, też mieliśmy zamieszanie ze smoczkiem jak pisałam w nowym wątku, bo dziurka od buteleczki albo za mala albo za duza na te kleiki i kaszki. A tez zastanawiam sie, bo zageszczam mleczko kleikem kukurydzianym I kaszka ryzowa bananowa, I chcialam zapytac czym mozna jeszcze zagescic zeby bylo mleczko geste bo Klein kukurydziany jak dodam do mleczka to nie jest takie geste samo to mleko bebilon Pepti jest rzadkie, a nie wiem co moge podac jak synek ma alergie, I co ile tak zageszczac mleczko,bo chyba nie przy kazdym posilku?
ewciu ja zagęszczam mleko albo kleikiem kukurydzianym jak mała ma za rzadką kupke … i daje ten kleik bezmleczny do bebilon pepti dha , albo kaszkę daje jabłkową ale tez ta dla alergików ( żółta paczka , produkt bezmleczny ) myśle ze jak dajesz bebilon pepti dha to musisz dosypywać te produkty bezmleczne …
ewciu ja robie tak… mleko daje w smoczku odpowienim do wieku np. , moja córka ma 7 miesięcy wiec smoczek do mleka mam 6 + a kaszke daje w smoczku 6+ przeznaczony do kaszki z takim krzyżykiem na srodku , a jak lekko tylko zagęszczam to daje w smoczku 6 + zwykłym