zazwyczaj kupowałam przez allegro , jednak czasami apteki maja promocje i też sie opłaca, kilka razy utrafiłam na fajne promocje w rossmanie, obecnie bepanthen nie jest nam juz tak potrzebny więc mamy tylko pól tubki w zapasie
Angie: To prawda, gdzieniegdzie są drogie, ale w aptece internetowej doz.pl często są promocje na bephanten.
Kupiłam w rossmannie też w promocji chyba za około 32 zł za setkę
Bepanthen w ziko aptece jest po 27 zł za 100g, ale te apteki sa chyba tylko w Krakowie i Wrocławiu. W sumie można tez zamówić przez internet, ale dochodza koszty przesyłki…
Sijle w lidlu 8,49 za paczke ??
Beatrice, a czy w aptece stacjonarnej też jest taka cena?
Angie ja tez kupowałam w Cosmetice w saszetce za 32 zł za 100 i 30 w gratisie:)
Mraczek a dawno?
Monia zarknij w gazetke na stronie, bo juz nie pamietam.
Dziewczyny polecam maść robiona na receptę na odparzenia która można smarować pupe dziecka rutynowo. My stosowaliśmy bepanthan ale drogo wychodziło, potem alantan aż w końcu znajoma mi podpowiedziała o maści robionej na receptę. O receptę proszę np. podczas wizyty szczepiennej i lekarz daje zazwyczaj na dwa opakowania. Cena pudełka to 8,40 ale maśc jest duża i starcza spokojnie na 3 tygodnie, skład maści to miedzy innym lanolina i alantolina. Maść super koleżanka wyleczyła nim pieluszkowe zapalenie skóry.
Marta a bez cynku jest ta maść?
Ja polecam jak któraś mama daje jogurciki czy twarożki ze słoiczka biedrę wczoraj kupiłam dwa duże słoiczki za 5,99 i mleko bebiko 600 g za 24 zł
W tesco od 08.05
chusteczki huggies 8 op za 28,39 jeśli któraś używa
Angie maść jest bez cynku zawiera tylko lanolinę anantoline wazelinę i jeszcze jakaś wodę bo pisze na recepcie aqua a dalej po łacinie wiec nie wiec co to za woda nie lubię maści z cynkiem typu sudocrem bo robią się kluseczki i ciężko go wymyć. Maść super nawilża dużo lepiej niż anantan.
Dzięki Marta, dziś idę z młodą do kontroli to podpytam o tę maść i poproszę o receptę ;), bo bepanthen się nam kończy
Teraz z czerwcowej gazecie Dziecko jest 56 kuponów promocyjnych. Pozdrawiam
nic nie słychac o promocji na DADA w biedronce ?
Dziś w tesco były pampersy w kartonach z kartą clubcart za 69,99.
Marta odebrałam dziś tę maść z apteki. Konsystencja jak bepanthenu 75g za 8 pln. Jeszcze nie używałam, ale wizualnie jest ok. W składzie mojej była woda destylowana, alantolina, euceryna i kwas borny. No i oprócz ceny nie ma olejów mineralnych
a w ciągu jakiego czasu trzeba kremić zużyć?
Kubek Lovi Hot & Cold 17,90 zł w sklepie askot we Wrocławiu.
Angie wydaje mi się że nie ma ważności tej maści ale przy regularnym stosowaniu starcza na ok 3 tygodnie. No właśnie dokładnie nie pamiętałam co jest w składzie maści wiedziałam ze na pewno alantolina i lanolina i woda destylowana a co jeszcze to ciężko rozszyfrować po łacinie:) Maści nie musisz trzymać w lodówce tylko w temp pokojowej do 25 st. C no i zawsze miej czyste ręce bo to w pudełeczku nie w tubce żeby nie przenieść jakichś zarazków do pudełeczka:) zdaj relacje jak się będzie sprawdzała maść w Waszym przypadku. Cieszę się ze pomogłam i mam nadzieje ze maść dla Twojego dziecka będzie ok:)
Beatrice jesteś z Wro???
Marta ostatki wyciskam z bepanthenu więc lada moment zacznę używać. Dam Ci znać, jakie moje wrażenia.