Profilaktyka raka szyjki macicy - nowe badania

U mnie też musieli chirurgicznie wyrywać ósemki. Tragedia z dochodzeniem do siebie, tak teraz myślę że mogłam sobie te ósemki zostawić i wyrwać je po ciąży, szybciej wróciłabym do swojej wagi :joy: po każdej ósemce chudłam chyba z 3 kg bo nie mogłam jeść

1 polubienie

Jej nie mówcie nic o zębach jak ja nie lubię tego tematu :rofl::face_with_hand_over_mouth: ja też się muszę wziąć za moje ósemki , boję się że też trzeba będzie chirurgicznie :sleepy:

Ale nie trzeba usuwać jeśli nic się nie dzieje o jakoś specjalnie nie wpływają na to że inne zęby się krzywią :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Dokładnie, jak nic się nie dzieje to nie trzeba usuwać. Warto zrobić rtg lub tomograf żeby sprawdzić jak wygląda w środku i jak rośnie. U mnie z 8 nic się nie działo, czasami lekko bolała (jeszcze niewyrośnięta) ale rosła krzywo i musiałam mieć szybko usunięta bo gdybym czekała aż wyrośnie to miałabym całe dziąsło rozwalone i bardzo długo by mi się goiło

Już panorama wystarczy raz na dwa lata. Albo też zdjęcie pojedynczego zęba by wiedzieć czy wszystko ok. Tomograf to już takie niepotrzebne naświetlanie… no chyba że jest taka potrzeba

1 polubienie

Tak tak dokładnie - ten tomograf pisałam właśnie w kontekście jak jest potrzeba sprawdzenia/zrobienia coś z ósemką. U mnie nie było widać wszystkiego na rtg

1 polubienie

Mnie ten ząb jak go dotknę mocno palcem to czuję takie dziwne ból do dziąsła to myślę że jednak coś się już tam dzieje . A tak na codzień to go wgl nie czuję

To najlepiej wizyta u dentysty

Ja niedługo będę znów robiła cytologię to może spróbuję tą płynną zrobić z ciekawości

Ja jutro akurat idę na kontrolę

No właśnie tego gojenia się boję że długo będę chodzić napuchnięta🙄
@Sylwiaa właśnie mi jedna zaczyna się psuć bo nie mogę wyczyścić jej urosła mi w połowie w policzku​:flushed: bo nie było miejsca już na nie :see_no_evil:

1 polubienie

Ja też muszę się umówić :smiley:

Ja lubię chodzić regularnie, bo potem za dużo tego do robienia jest jak się nie zauważy