Profilaktyka raka szyjki macicy - nowe badania

Niestety nie. Ja mam elmex zielona na wrażliwe zęby a czasem zamiennie używam lacalut ta zielona a czasem aquafresh ale nie wynielajaca tylko fresh

Ja też , nawet czasami zauważyłam że po takiej paście wybielającej to nawet gorsze były dziąsła

A nie chce używać plukanek do ust ? Wtedy dość mocny mietowy zapach jest :smiley:
@Michaska moi rodzice ich używają, my z mężem co na promce to bierzemy :smile: nie zwracamy zbytnio uwagi na pasty.

A stosowaliscie pasty z aktywnym węglem?

No ja też kupuje na pomocjach, bo te pasty tanie nie są a ciągle tylko zmniejszają ilość pasty w tubce.

Co do past z aktywnym węglan to kiedyś używałam bo moja mama kupowała ale też nie widziałam większej różnicy

Kiedyś kupiłam to nie używal. Więc teraz mąż ma swoją pastę do zębów a ja swoją :smiley:

Na moje to nic nie daje

To prawda … coraz mniej i mniej a cena wyzsza

Ja też raz jedną miałam i jakoś mnie nie przekonała : używam ta z pink na krwawiące dziąsła i elmex

I używasz je na zmianę ?

@magdallenka08971 @Michaska też nic nie zauważyłam , kiedyś oglądałam filmik celebrytek jak szczotkują sobie zęby samym węglem na instagramie i miały mieć boale po tym a ja też wyszczotkowałam węglem leczniczym i nic🤣

Bo w Internecie to wszystko ładnie wygląda :smiley:

A różnie , ale częściej używam elmex bo z tego pink ciężko się wyciska

Jejku , czasami nie mam do tej pasty cierpliwości, jak już ją otworzyłam i nożem sobie pomagam :sweat_smile:

A propo tematu pasty to właśnie tak sobie myśleć by iść po ciąży u porodzie na przegląd zębów i może na higienizacje

Ja ostatnio byłam, zrobiłam sobie taką wycieczkę po lekarzach jednego dnia korzystając z okazji że mąż został z synkiem. W sobotę rano zobaczyłam że zwolnił się termin na higienizacje zebow po moim dentyście (ale w innej części miasta) a po tym jeszcze zwolnił się termin na wizytę u endokrynologa (też w innej części miasta) także zrobiłam sobie wycieczkę po lekarzach :joy:

Ja się regularnie badam, zeszłe jest to dość łatwe jak się ma pakiety medyczny … ale akurat stomatolog w nim nie mam. Muszę się przejść ale dopiero jak auto mi naprawią :grin:

Ja na szczęście mam pakiet w pracy razem ze stomatologiem :slight_smile: też się regularnie badam, nawet aż za bardzo regularnie :joy:

Ja w ramach pakietu mam tylko darmowy przegląd.

Ja czekam do wakacji jak mąż będzie mieć urlop i muszę usunąć wszytkie usemki masakra te zęby mnie wkurzają , mąż zistanie z dziećmi a ja posiedzę tam trochę no i przez dwa tygodnie powinno się wszystko już zagoić , bo u mnie operacyjnie muszą wyciągać.

No to wyrywanie to jedno ale gojenie to drugie. Mojemu mężowi się szybko goiły ……ale to zależy od zabiegu i osoby. Ja z kolei na ten moment mam wszystkie