No niestety bywa i tak, mam znajomego który ma problemy hormonalne i czego by nie stosował to i tak nie pomaga
Niby tak ale czytałam artykuł na temat raka piersi i wykrywali w badaniach że ten skladnik właśnie magazynował się w chorej piersi kobiety, i powodował wlasnie raka piersi. Niby niewiele a jednak .
Ja wolałabym się już pocić niż stosować dezedoranty i usuwać pierś z powodu nowotworu.
@Michaska o ja , współczucie ja nie mogę jak przejdę w sklepie koło osoby mocno potem dającą to mnie aż odrzuca.
kwas glikolowy w toniku od 6do 7% najlepszy zabija bakterie które odpowiadają za nie przyjemny zapach, wiadomo (2razy w tygodniu okej, skuteczny i jest dobry na ciemne paszki ![]()
na wacik i chwile przetrzymujemy i przecieramy
nie zalecam w ciąży i podczas karmienia piersią
dezodorant w ciąży okej ale on tylko maskuje nieprzyjemny zapach
Ja starałam się nie używać w ciąży ![]()
O mega ciekawe masz jakiś link do artykułu chętnie bym poczytała
No dokładnie ja mimo używania roznych dezodorantów i tak się pociłam ale no chociaż zapach dezodorantu się utrzymywał i tak nie waliło odemnie
więc teraz jak stosuję ten bez aluminium to mimo że się dalej pocę to podoba mi się zapach tego spreyu
ale stosowałam kiedyś etiaxil teraz inaczej się nazywa ale jest naprawdę skuteczny uzyjesz raz i przez prawie tydzień masz spokój ale nie używałam go często bo nie wiem czy to nie jest jakieś szkodliwe takie coś , ale to jedyny antyperspirant co zatrzymywał pocenie się.
@Mom_of_3 poszukam i jak znajdę to ci wyślę . Mnie samą zaciekawiło odrazu .
akurat etiaxil ma bardzo bardzo dużo tego aluminium, więc za bezpieczny nie jest …
warto stosować ten kwas glikolowy, zabija bakterie które są odpowiedzialne za smrodek i złuszcza naskórek, usuwa pozostałości dezodorantów i antyperspirantów
A jaki dezodorant stosujesz bez aluminium?
Ja taki etiaxil używam raz na 2-3 tygodnie bardzo dobrze pomaga mi w sytuacjach stresowych ![]()
![]()
![]()
A to jest w stylu blokera?
Powinno. W szkole w której pracowałam tylko 10 osób było zapisanych na szczepienie.
mało, najgorszej jak te choroby wrócą i tylko dzieci nieszczepione umrą lub będą bardzo ciężko chore
Używam tego już kilka lat bo ma nawet fajny zapach i mi się podoba
Tak
Do tej pory po prostu badanie HPV wykonywało się tylko w grupach ryzyka lub jeśli w cytologii wychodziło coś niepokojącego. Ale uważam, że super, że to się zmieniło i więcej kobiet będzie miało do tego dostęp!
Super dziękuję
będę bardzo wdzięczna
Ja też używam tych, są rewelacyjne u czasami fajna próbka się na nie trafi w Rossmannie
Dokładnie a zobacz sobie na allegro jeszcze tańsze są niż na promocji w Rossmanie
można kupić więcej sztuk jaka się smarta to się opłaca bo kupisz 5 szt i masz przesyłkę za darmo , na allegro za 10 zł można kupić w Rossmanie najniższa cena to ponad 11 zł , zawsze to kilka zł taniej:smile:
Ja muszę się przejsc do rosmanna i sprawdzić zapach, bo to jest tak ze nie każdy pasuje. One są tylko w sprayu czy są też w kulce?
Zastanawia mnie to czy to dobrze czy źle ? Czy lepsze będą badania i zapobieganie będzie skuteczniejsze