Profilaktyka raka szyjki macicy - nowe badania

No niestety bywa i tak, mam znajomego który ma problemy hormonalne i czego by nie stosował to i tak nie pomaga

Niby tak ale czytałam artykuł na temat raka piersi i wykrywali w badaniach że ten skladnik właśnie magazynował się w chorej piersi kobiety, i powodował wlasnie raka piersi. Niby niewiele a jednak .
Ja wolałabym się już pocić niż stosować dezedoranty i usuwać pierś z powodu nowotworu.
@Michaska o ja , współczucie ja nie mogę jak przejdę w sklepie koło osoby mocno potem dającą to mnie aż odrzuca.

2 polubienia

kwas glikolowy w toniku od 6do 7% najlepszy zabija bakterie które odpowiadają za nie przyjemny zapach, wiadomo (2razy w tygodniu okej, skuteczny i jest dobry na ciemne paszki :grinning:
na wacik i chwile przetrzymujemy i przecieramy
nie zalecam w ciąży i podczas karmienia piersią
dezodorant w ciąży okej ale on tylko maskuje nieprzyjemny zapach

1 polubienie

Ja starałam się nie używać w ciąży :smiling_face:

O mega ciekawe masz jakiś link do artykułu chętnie bym poczytała

No dokładnie ja mimo używania roznych dezodorantów i tak się pociłam ale no chociaż zapach dezodorantu się utrzymywał i tak nie waliło odemnie :laughing: więc teraz jak stosuję ten bez aluminium to mimo że się dalej pocę to podoba mi się zapach tego spreyu :laughing: ale stosowałam kiedyś etiaxil teraz inaczej się nazywa ale jest naprawdę skuteczny uzyjesz raz i przez prawie tydzień masz spokój ale nie używałam go często bo nie wiem czy to nie jest jakieś szkodliwe takie coś , ale to jedyny antyperspirant co zatrzymywał pocenie się.
@Mom_of_3 poszukam i jak znajdę to ci wyślę . Mnie samą zaciekawiło odrazu .

1 polubienie

akurat etiaxil ma bardzo bardzo dużo tego aluminium, więc za bezpieczny nie jest …
warto stosować ten kwas glikolowy, zabija bakterie które są odpowiedzialne za smrodek i złuszcza naskórek, usuwa pozostałości dezodorantów i antyperspirantów

A jaki dezodorant stosujesz bez aluminium?

Ja taki etiaxil używam raz na 2-3 tygodnie bardzo dobrze pomaga mi w sytuacjach stresowych :sweat_smile::relieved::relieved:

A to jest w stylu blokera?

Powinno. W szkole w której pracowałam tylko 10 osób było zapisanych na szczepienie.

1 polubienie

mało, najgorszej jak te choroby wrócą i tylko dzieci nieszczepione umrą lub będą bardzo ciężko chore

Używam tego już kilka lat bo ma nawet fajny zapach i mi się podoba :blush: jest jeszcze taki niebieski ale ma zapach tak jak te dezedoranty typowe dav

2 polubienia

Tak

Do tej pory po prostu badanie HPV wykonywało się tylko w grupach ryzyka lub jeśli w cytologii wychodziło coś niepokojącego. Ale uważam, że super, że to się zmieniło i więcej kobiet będzie miało do tego dostęp!

Super dziękuję :star_struck: będę bardzo wdzięczna

Ja też używam tych, są rewelacyjne u czasami fajna próbka się na nie trafi w Rossmannie

Dokładnie a zobacz sobie na allegro jeszcze tańsze są niż na promocji w Rossmanie :blush: można kupić więcej sztuk jaka się smarta to się opłaca bo kupisz 5 szt i masz przesyłkę za darmo , na allegro za 10 zł można kupić w Rossmanie najniższa cena to ponad 11 zł , zawsze to kilka zł taniej​:smile:

Ja muszę się przejsc do rosmanna i sprawdzić zapach, bo to jest tak ze nie każdy pasuje. One są tylko w sprayu czy są też w kulce?

Zastanawia mnie to czy to dobrze czy źle ? Czy lepsze będą badania i zapobieganie będzie skuteczniejsze