Prezent za urodzenie dziecka

tak, ja dostalam prezent za urodzenie wymarzonego synka;) dostalam piekny zegarek z apartu z serii ELIXA i bukiet kwiatow:) jednak najcenniejsze dla mnie bylo jego wsparcie podczas i po porodzie:)

Ja dostalam bukiet pięknych roz i powiedz szczerze ze niczego się nie spodziewalam nawet o tym nie pomyslalam ale przyznał ze sprawiło mi to na prawdę mega przyjemności :slight_smile:
A jeśli chodzi o rodzinę to od każdego dostalismy cos dla córeczki typu zabawki ubranka kosmetyki pampersy

ja od męża dostałam wielkie wsparcie i to było i jest dla mnie bardzo ważne, że mogę zawsze na niego liczyć…córki dostają jak tylko do nas ktoś przychodzi to zawsze przychodzi z czymś dla nich

Ja również dostałam wielkie wsparcie, zapewniania, że będę super mamą, że jestem dzielna, to bardzo motywuje i jest miłe dla ucha! :slight_smile: I duuże podziękowanie za urodzenie córeczki Tatusiowi :stuck_out_tongue:

Uważam, że narodziny dziecka to najważniejszy i często jeden z najcięższych dni w życiu kobiety i jakiś drobiazg z tej okazji nie zaszkodzi. To miłe gdy partner doceni trudno młodej mamy jaki włożyła w donoszenie ciąży i urodzenie dziecka.

Mi do tej pory się robi ciepło na serduchu, jak sobie przypomnę chwile po porodzie, jak Partner mnie pocałował, powiedział: dziękuję, jestem dumny! dałaś radę… Łezka w oku się kręci :slight_smile:

U nas sie przyjelo, ze za urodzenie dziecka mezczyzna obdarowuje kobiete zlota bizuteria. Ja dostalam od meza piekna bransoletke i wielki bukiet kwiatow. Ale tak naprawdę najważniejsze jest wsparcie i dobre slowo, ktorego nic nie jest w stanie zastapic. A najpiekniejszym prezentem oczywiscie dziecko :slight_smile:

Doris fajny prezent za urodzenie dziecka u mnie nie ma takich prezentów a nawet o takim czymś nie słyszałam, ja dostałam duże wsparcie od męża a co najważniejsze jego obecność przy porodzie. A prezenty jedynie dla dziecka gdy ktoś przychodzi zobaczyć dzidziusia zawsze coś przyniesie.

ja dostałam bukiet kwiatów :slight_smile: taki w koszyku - cuuudny był :slight_smile:
No i wysprzątane na błysk mieszkanie oraz ustronoje w balony i choragiewki :slight_smile:
Biżuterii nie noszę więc odpada, ale jeszcze zamierzam upomniec sie o spa XD teraz po pologu juz moge :stuck_out_tongue:

Maleńka - takie słowa są cudowne :slight_smile:

taki drobiazg jest bardzo miły:-)

Typowo nic nie dostałam “za urodzenie”. Rodziłam w dzień urodzin , więc mąż podarował mi kolczyki i zawieszkę wykonaną ze srebra.
Miałam kiedyś klientkę, która się chwaliła ,że jak tylko urodziła dziecko mąż kupował jej złoty pierścionek. Gdy po latach pokazywała mi biżuterie na ręce to dokładnie opowiadała mi o swoich dzieciach.

W sumie u nas też nie ma tradycji prezentu z takiej okazji. Jedynie ucieszyłam się, że miałam posprzątany dom, do tego teściowa przyniosła obiad. Dla mnie ważniejsze były słowa:)

jajeczko taka pamiątka też jest fajna pokazuje jak dużo znaczy się dla tej drugiej osoby i jakie ważne sa dzieci w naszym zyciu

Nic nie dostałam od męża. Powidziałam jak byłam w ciąży, że powinien mi kwiaty kupić, jak na filmach to bywa. Ale ze stresu zapomniał. Ale dostałam od teścia hehe

oh ci nasi faceci:-) ja podejrzewam że tez bym nic nie dostała poniewaz mój mąż nawet o tym nie pomyslał jak on to mówi nie był w stanie wtedy mysleć tylko jego siostra mu powiedziała żeby tylko nie zapomniał o jakimś drobiazgu dla mnie z okazji urodzenia dzidziusia:-)

magicznypazur, Ci teściowie to chyba myślą za swoich synów! hahahaha :smiley:

Widzę, że link do fotek z prezentem jaki zrobiliśmy młodej mamie w naszej rodzinie zniknął :frowning: Ale jestem na kompie to mogę wrzucić fotki :slight_smile: Dla dzieciątka były ciuszki, a dla mamy srebrna zawieszka z pierwszą litera imienia synka i łańcuszek. A co do panów… mają kilka mies, żeby zastanowić się nad jakimś drobiazgiem :slight_smile:

Szukam czegoś eleganckiego dla siostry. Co doradzicie?

Siostra nosi srebro czy złoto?
Ile masz pieniędzy na prezent?
I czy lubi klasyke czy jakieś szalone dodatki?
Napisz to bedzie Ci o wiele łatwiej cos konkretnego doradzić.
Ze swojej strony proponuję rozejrzeć się w sklepie z biżuterią robioną na wymiar: https://www.artemiro.pl - dzięki temu będziesz mogła wybrać coś nieszablonowego. Piękna jest na przykład biżuteria sutasz.

Coś z biżuterii. Żeby było na lata, a nie na chwilę, moja córeczka na chrzciny dostała od chrzestnej złotą bransoletkę z blaszką z imieniem i datą chrztu i aniołkiem, piękna rzecz. Może być też dla mamy.
Wracając do tematu wątku ja dostałam od męża wisiorek z perłą i cyrkonią a po urodzeniu córki pierścionek z perłą, mąż doskonale wiedział, że chciałabym mieć coś z perłą.