To jest coraz więcej mam co piorą w 60 st i ubrankom się nic nie dzieje :D
Ola jak dostałaś jakieś ubranka do znoszenia to wypróbuj, w razie czego nie będzie Ci tak szkoda, a może się przekonasz do tego programu :)
Witaj na forum #teamLOVI!
To jest coraz więcej mam co piorą w 60 st i ubrankom się nic nie dzieje :D
Ola jak dostałaś jakieś ubranka do znoszenia to wypróbuj, w razie czego nie będzie Ci tak szkoda, a może się przekonasz do tego programu :)
A mnie denerwuja metki 40 stopni skoro zalecenie do prania niemowlecych rzeczy jest 60 to czemu 40?
Przy mlodszej wszystko szlo na 50 na wyzszych stopniach jak cos uzywane mialam ;) a teraz na 45 bo zmienilam pralke i taki mam program bo reszta to 60 stopni i prawie 2 godziny prania a ubranka tylko w sumie do przeplukania ;)
Ja piorę w 40st. Bo wtedy mi się pierze coś ponad godzinę. A ten program 60st. To mega długo pierze i pierze a ubranka przecież na bieżąco są prane
Również piorę teraz w 40st bo i tak po praniu suszę w suszarce gdzie ponownie ubrania są wygrzewane.
Właśnie najbezpieczniej bym się czuła piorąc w 50stopniach, ale akurat nasza pralka nie ma takiego programu i nie mozna samemu regulowac temperatury. Dobry pomysl zeby przetestowac na jakichs znoszonych ubrankach, faktycznie nie będzie tak szkoda jak sie zniszczą
Piore w 40 stopniach. W mojej pralce nie ma np 50 stopni tylko odrazu jest 60. Znaczną różnicę czuję od kiedy używany suszarki, ubrania są takie miękkie i zbiera się w niej dużo kłaczków i wtedy widać co było w tych ubraniach. Żelazka nie cierpię, ostatnio tylko parownica.
Samej marzy mi się suszarka, ale na razie miejsca brak i na razie budżet nie przewiduje zakupu suszarki.
W lecie to najlepiej suszy się na świeżym powietrzu, ale w zimie to wygoda, te ciuchy nie muszą wisieć na suszarce i zajmować miejsca, a wbrew pozorom jedno suszenie to nie jest duży koszt.
Suszarka super by była , ale cuz ciężko znalezc w mieszkaniu miejsce 🤷♀️😓
Suszarkę można umieścić na pralce ;) trzeba dokupić podstawkę łącząca oba urządzenia tylko nie wiem czy nie muszą być one tej samej firmy.. My akurat kupowaliśmy cały sprzęt do kuchni, pralkę i do tego suszarka była za połowę ceny więc zdecydowaliśmy się kupić.. Tak to pewnie do dzisiaj nie zdecydowaliśmy się bo cały czas jest w co inwestować przy domu..
Teraz nie wyobrażam sobie żebym jej nie miała bo ubrania, ręczniki itd są miękkie I bez kłaczków które zostają w suszarce dzieki czemu w domu nie kurzy się i nie trzeba czyścić ubrań wałkiem;)
Nie trzeba również prasować ubrań tylko składam wszystko zaraz po wyjęciu dzieki czemu zaoszczedzam sporo czasu;)
Prasuje dopiero jeżeli coś wygniecie się w szafce po wyjęciu ;)
Suszarka fajna sprawa. Też myślę żeby sobie kiedyś kupić. Może w przyszłym roku bo przy 3 dzieci to tego prania i suszenia jest od groma.
Czesc, wznowię wątek. Ile przed porodem prałyście i prasowałyście ubranka? ![]()
Ja nawet nie wiedziałam że w 60stopniach, ja zawsze prałam w 30 lub 40 na pewno nie w 60 i po praniu wyprasowalam i tak do 3mc później prasowalam tylko te ubranka ktire były pomięte i od 3mcnie używałam już proszek z loveli tylko już plyn do prania bo tak doradziła mi pierwszego synka alergolog jak synek miał AZS i bardzo dużo problemów z skóra i jednak płyn do prania się sprawdziła ale tylko Persil lub ariel nie te bardzo zapachowe.
Czyli początkowe prania tylko w delikatnym proszku do prania?
Ja prałam w 40 stopniach i potem prasowałam a potem to wiadomo wyprane poskładane i do szafy
Ja prałam w 40 stopniach w proszku Lovela , teraz tamten mi się skończył i kupiłam bobinii proszek
oo też mam Lovelę, płyn do prania. Czytałam, ze jest super dla Maluszków
Podobno uczula, ja wszystko w niej wyprałam i na razie odpukać jest dobrze ![]()
No co Ty!? O rety, to mam nadzieję, ze nie uczuli mojego Synka, wszystko juz mu wypralam i w sumie cala ciaze tez uzywalam tego plynu
Ale to spokojnie, też w nim wszystko wyprałam i też się stresowałam że go uczuli. Na spokojnie zobaczysz i wtedy najwyżej zmienisz
Ale niektóre ubrania się kurczą i nie każde można suszyć ja tak bluzkę skurczyłam
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.