Parownica to super sprawa wedlug mnie bo dodatkowo właśnie zabija bakterie:)
Też mam i polecam generator pary do prasowania bo to dużo ułatwia i jest szybsze w prasowaniu i rozprasowywaniu zagnieceń
Ja to dziecka raczej 60 stopni, szczególnie pierwsze prania. Teraz to już raczej 40, tak jak i dla siebie.
Ja sobie kupię ta z Lidla na początek i będziemy testować bo cena jest w porządku a opinie z tego co widzę na internecie opinie ma w porządku
W pralce mam program dzieciecy 90st ale nie odważyłam się prac ubrań w takiej wysokiej temperaturze.
Parownice kupiłam i nie używałam he może przetestuję i akurat sprawdzi się;)
U mnie w pralce program do prania ubranek dziecięcych trwa 3,5 godziny. Tylko raz w nim prałam, teraz w normalnym programie w 40 st. Ja mam generator pary i jestem zadowolona.
Ja też mam w pralce program ubranka dziecięce ale nie mam pojęcia ile trwa takie pranie i jaka jest temperatura prania bo nigdy nie korzystałam z takiego programu
Ja piorę ubranka w 40 stopniach z funkcją pary. Program trwa 1 godzinę 20 minut
Pranie z funkcją pary? A na czym to polega? Że jakoś dodatkowo się sterylizują?
U nas też jest ta opcja ale powiem wam szczerze że nie korzystałam z niej ale wydaje mi się właśnie że to bardziej taka opcja sterylizacji
Ja raz prałam w 90 stopniach i nic się ubrankom nie stało. Ale to pranie trwało prawie 4 godziny. Zazwyczaj piorę w 40 stopniach i trwa niby na pralce pisze 1 godz 30 min ale trwa prawie 2 godziny.
paula jakbym miała prac jedno pranie 4h to nie wiem ile byłabym w stanie uprac w ciagu tygodnia. ciekawe czy tez pobór wody wiekszy? u mnie tez to tak wyglada przy ytych 40stopniach. takie 2h pranie sie pierze
Ja się staram prac na funkcji codzienne i wtedy się pierze 1,45 co mi sie i tak wstaje bardzo długo ;/ ale grunt żeby się dopralo bo czasami się okazuje że dla niektórych plam jest to za mało a wrzucę drugi raz z kolejnym praniem do pralki i się spierze
Ja teraz piorę na bawełnie, 60 stopni plus jak są ciuszki pobrudzone to Odplamiacz i jest okej :)
wieksze stopnie, dłuższe pranie, ale jak trzeba to co zrobić :) wtedy lepiej zapełnić całą pralkę żeby nie marnować
Steam Power Pro - tak się nazywa ta funkcja pary, podczas prania jest generowana para, która usuwa wirusy i bakterie, a poza tym redukuje zagniecenia i ułatwia późniejsze prasowanie.
Paula ja też początkowo prałam dla dziecka w programie antyalergicznym bo córka miała problemy skórne i pranie trwało właśnie ok 3,5h ale na 90 stopni nigdy nie dawałam 60 tylko. Teraz już piorę normalnie w programie bawełna lub mieszane i na 40 stopni bo jednak niektóre ciuszki przy 60 stopniach się kurczą
Mi się nie zdarzyło żeby coś się zbiegło w praniu na szczęście ale robię wszystko w miarę możliwości jako pranie codziennie na tym trybie nie na innych
Ja piorę wszystko w 60 stopniach i nie zauważyłam szkód w ubrankach. Przez pierwsze miesiace jeszcze wszystko prasowałam, ale jak tylko zauważyłam że nic się dziecku nie dzieje od niewyprasowanych ubranek, to już sobie odpuściłam tę wątpliwą przyjemność.
Ja to bym miała obawę że jednak coś się skurczy w temp 60. Ja mam taki tryb ubranka dziecięce i temp 60st. To może jednak kiedyś go przetestuje