Praca zdalna, praca online

Zbyt dużo się słucha, ile oszustw jest przez linki :see_no_evil:

Oj tak jest tego pełno :frowning:

Dlatego trzeba uważać w co się klika

Ja w nic nie klikałam i tak mi się wkradli na konto Facebooka

Masakra , to nie miałaś logowania dwuskładnikowego? Zawsze mnie to zastanawia jak oni to robią… nie znając naszych haseł, loginów… no nic

No myślałam że mam , a nie było

Tym razem lepiej dobrze sprawdź

1 polubienie

Sama się nad tym zastanawiam po co to robią, dla jakich korzyści… coraz to nowe sposoby na oszustwa

Ehhh namkazdym kroku trzeba się mieć na baczności

Chwila nie uwagi i potem człowiek pluje sobie w brodę

Wszędzie tylko oszukują albo kradną…

Eeee nie wszędzie :grinning: nie można tak demonizować ale
trzeba się mieć na baczności i być uważnym

Ale przeważnie tak jest jak ktoś wysyla linki

Linki można otwierać jak się się od kogo i skąd pochodzą :grinning: mi często mąż podsyła linki :smiling_face:

Nie o takie linki chodzi, bardziej o te fejk ze ktos nie żyje czy ze wypadek, albo zgarnij cos za darmo, tam zazwyczaj jest ukryte zło :slightly_smiling_face:

Wiem o jakie chodzi…. Ale nie można generalizować że wszystkie bo nie wszystkie. Tylko te które są podejrzane lub są wysyłane z podejrzanych maili

No przecież wiadomo że nie wszystkie . I da się już mając świadomość jaki link jest podejrzany :unamused:

Dokładnie właśnie o takich pisze :slight_smile: albo wypełnij ankietę i dostaniesz coś , albo zarabianie przez klikanie , albo ktoś ci coś wyślę a to się okazuje że to już oszustwo i cię okradają . @Mama.urwisa No wiadomo , Chodzi tylko o te podejrzane

Z tym otwieraniem linków od męża to też trzeba uważać bo oszuści przejmują konto messengera i rozsyłają linki lub prośby o blika do pierwszych osób z listy. Po prostu trzeba znać systemy i sposoby na jakich działają.
Mi się nigdy nic złego w internecie nie przytrafiło.

No tak ale to wtedy wiadomo że ktoś obcy … ja generalnie jestem ostrożna i zawsze dzwonię do niego jak coś się dzieje. :upside_down_face: