Zbyt dużo się słucha, ile oszustw jest przez linki ![]()
Oj tak jest tego pełno ![]()
Dlatego trzeba uważać w co się klika
Ja w nic nie klikałam i tak mi się wkradli na konto Facebooka
Masakra , to nie miałaś logowania dwuskładnikowego? Zawsze mnie to zastanawia jak oni to robią… nie znając naszych haseł, loginów… no nic
No myślałam że mam , a nie było
Tym razem lepiej dobrze sprawdź
Sama się nad tym zastanawiam po co to robią, dla jakich korzyści… coraz to nowe sposoby na oszustwa
Ehhh namkazdym kroku trzeba się mieć na baczności
Chwila nie uwagi i potem człowiek pluje sobie w brodę
Wszędzie tylko oszukują albo kradną…
Eeee nie wszędzie
nie można tak demonizować ale
trzeba się mieć na baczności i być uważnym
Ale przeważnie tak jest jak ktoś wysyla linki
Linki można otwierać jak się się od kogo i skąd pochodzą
mi często mąż podsyła linki ![]()
Nie o takie linki chodzi, bardziej o te fejk ze ktos nie żyje czy ze wypadek, albo zgarnij cos za darmo, tam zazwyczaj jest ukryte zło ![]()
Wiem o jakie chodzi…. Ale nie można generalizować że wszystkie bo nie wszystkie. Tylko te które są podejrzane lub są wysyłane z podejrzanych maili
No przecież wiadomo że nie wszystkie . I da się już mając świadomość jaki link jest podejrzany ![]()
Dokładnie właśnie o takich pisze
albo wypełnij ankietę i dostaniesz coś , albo zarabianie przez klikanie , albo ktoś ci coś wyślę a to się okazuje że to już oszustwo i cię okradają . @Mama.urwisa No wiadomo , Chodzi tylko o te podejrzane
Z tym otwieraniem linków od męża to też trzeba uważać bo oszuści przejmują konto messengera i rozsyłają linki lub prośby o blika do pierwszych osób z listy. Po prostu trzeba znać systemy i sposoby na jakich działają.
Mi się nigdy nic złego w internecie nie przytrafiło.
No tak ale to wtedy wiadomo że ktoś obcy … ja generalnie jestem ostrożna i zawsze dzwonię do niego jak coś się dzieje. ![]()