A ile godzin dziennie pracujesz ?
W poprzedniej pracy 8h, teoretycznie, bo każdy kierowca i tak po 16 dzwoni z pierdołami. Jak pracujesz tylko z biura, to odpowiadasz, że nie wiesz i już, a jak wszystko w domu masz pod ręką, to i tak pomożesz i finalnie wychodzi ci kilka godzin więcej.
W następnej pracy też mam mieć 8 godzin dziennie
Ja o 16/17 wył telefon, tak jak kończyłam pracę tak też nie odbierałam już SMS polaczen itd.
Wiesz co w moim Zawodzie to się dość mocno przekładało też na moje zarobki. Mogłam nie odebrać i powiedzieć, że zajmę się tym jutro, ale jeśli nie było to załatwione i przez to auto czekało na załadunek/rozkadunek czy jakiekolwiek instrukcje, to leciała mi wydajność, a tym samym spadała premia.
Druga sprawa jest taka, że szkoda mi było kierowców. Po czasie twierdziłam, że mam do nich za miękkie serce, ale rozumiałam ich sytuacje, niektórzy dzwonili nawet po prostu pogadać. Zamknięci w kabinach, w krajach, które nie są ich domem, czasami nie widzieli rodziny przez kilka miesięcy, nie mieli do kogo się odezwać. Mieliśmy ponad 600 kierowców, z każdym rozmawiałam chociaż raz i jako jedyny spedytor miałam z nimi taką relację, że przywozili mi wina, słodkości, wiedzieli, że pomogę na ile mogę zawsze. Ja też nie miałam przez to z nimi problemów, bo gdziekolwiek kierowcy nie wysłałam, to nie marudził, że to nie, tamto nie itp ![]()
Rozumiem, jeśli praca jest taka że się nie da albo to będzie na twoją niekorzyść to jasne
żeby nie było ja czasem mialam tak w pracy że niby już miałam iść pisałam już pa na teamsie a tutaj nagle ktoś dzwonił bo coś jeszcze potrzebował więc odbierałam nie byłam taka że nie pomogę bo nie być tak że ja kiedyś będę potrzebowała pomocy i jej nie dostane.
A co do relacji z kierowcami to fajnie masz jak go tak przywożą różne rzeczy
ja to lubiłam moja poprzednia pracę bo też zawsze coś w podzięce się dostawało
A macie jakieś pewne , sprawdzone opcje ? Coraz częściej myślę o tym żeby coś robić innego . Nie ma narazie opcji iść na etat do pracy ale nie wiem jak szukać takiej z domu żeby nie było żadnych ściem tylko normalna praca
No wlasnie duzo jest ofert jakjes wnioski itp ale to wiaze sie z jakimis spotkaniami online bog wie czym ![]()
Niestety e Internecie to większość oszustw jest, wiec uważaj
Ja nie chce jakiś bóg wie jakich pieniędzy itd ja poprostu porobiłabym coś innego w ciągu dnia
No ale ciężko coś uczciwego znaleść
ja też szukałam długo i nic nie znalazłam ![]()
Jako spedytor mogłabyś pracować zdalnie, aczkolwiek nie dość że to praca na pełny etat, to też często ponad etat, bo tel służbowy masz przy tyłku niestety, a dzwoni i we dnie i w nocy ![]()
![]()
No i niestety jest to też dość ciężka branża, zdarza się mnóstwo kradzieży, fałszywe domeny mailowe, oszustwa, znajomości prawa przewozu międzynarodowego, czy chociażby konwencji CMR. Do jakiejkolwiek pracy nie chciałoby się iść zdalnie, to i tak trzeba przejść onboarding, który czasami trwa kilka miesięcy
ja właśnie zaczynam od grudnia w trybie pracy stacjonarnej, po wdrożeniu przechodzę na tryb hybrydowy i możliwe, że na takim zostanę, a jeśli nie, to jeśli się sprawdzę w trybie hybrydowym, to mogę zostać zdalnie
Ja generalnie pracuje na etacie. Ale mam aktywne konto na Linkedin- kiedyś odezwała się do mnie babeczka z propozycją pracy dodatkowej - poszukiwali osób do zespołu, gdzie szukałoby się odbiorców chemii przemysłowej i gospodarczej - tak w wielkim skrócie. Niby wszystko ok, ale potem rzuciła mi hasło, że mogłabym później założyć działalność gospodarczą na siebie i w tym działać, a ja kompletnie nie jestem czymś takim zainteresowana i nie zamierzam się w to bawić, więc zrezygnowałam.
Co mogę podpowiedzieć, to właśnie ogłosić się na Linkedin - napisać kilka słów o sobie, czego się szuka i oczekuje. Dla mnie to rzetelny portal i naprawdę ma zasięg ![]()
Ooo, o tym to ja nigdy nie słyszałam
Na LinkedIn też trzeba niestety uważać. Dużo tam ogłoszeń MLM. LinkedIn jest fajny, jeśli masz wykształcenie wyższe, specjalistyczne i szukasz posady managera, dyrektora, czy inżyniera
Ja jednak bym się bała , bo na pewno trzeba tam podać swoje dane i wgl, a nigdy nie wiadomo czy to nie oszustwo
Pewnie wszędzie trzeba uważać. Ale wydaje mi się że tam już jest jakiś poziom jeżeli chodzi o osoby szukające pracownika czy po prostu pracy. Na pomoc biurowa też są ogłoszenia, ale fakt najwięcej ogłoszeń jest dla specjalistów.
W sumie podajesz podstawowe typu imię nazwisko, jakieś wykształcenie i doświadczenie zawodowe. Aplikacja taka typowo „biznesowa” ale właśnie zdarzają się i tam oszustwa
Aaa, to okej, to chyba w wolnym czasie sobie na to spojrzę i poczytam o tym ![]()
Jezus teraz to normalnie wszędzie już trzeba uważać , bo roi się od tych oszustów
Niestety takie są czasy. Dużo możliwości mają teraz oszuści