Racja nie da się pracować zdalnie gdzie dziecko jest obok , przez chwilę tak próbowałam zawsze jak tylko odpalałam laptopa dziecko było przy mnie nie dało się nic zrobić
No właśnie, trzeba mieć oczy dookoła głowy. Dziecko potrzebuje dużo uwagi, więc trudno się wtedy skupić na pracy
No właśnie, gdyby to było takie proste, że wystarczy klikać w linki i już płacą, to przecież każdy by to robił i nikt nie chodziłby do normalnej pracy. To niestety tylko wygląda jak łatwy zarobek, a tak naprawdę często to oszustwo albo sposób na wyciągnięcie danych ![]()
![]()
Też często wyświetlają mi się zarobki przez klikanie w linki czy wypełnianie ankiet no raczej na takich rzeczach się domu nie utrzyma ;p
To wszystko to pewnie jedno wielkie oszustwo, nikt nic nie da za darmo lub tak łatwo .
Dokładnie, masz rację ![]()
Ja zawsze uważam na takie linki. Jak już widzę że mam w coś kliknąć to wychodzę
Ale szkoda. Ja chetnie moglabym przepisywac jakies testy, wypelniac formularze czy edytować. Zawsze jakis dodatkowy grosz. A dla Mam bedacych w domu z dziecmi to super opcja bez wychodzenia z domu. Niby sa tez takie uczciwe ogloszenia ale gdzie je znalezc to nie wiem😓
Też kiedyś szukałam , ale nigdy nie miałam pewności czy to legalne i czy nie oszustwo jak by mi ktoś osobiście polecił to tak fajnie
Też bym chętnie tak dorabiała, ale ciężko trafić na coś uczciwego. Większość to ściema, a prawdziwe oferty gdzieś się chowają. Szkoda, bo to super zajęcie dla mam
Niestety w taki sposób się nie dorobi tylko można jeszcze dużo stracić
To prawda nigdy bym nie weszła w cos takiego bez polecenia przez kogoś kogo znam i mu ufam
Dokładnie, ja tak samo . za dużo oszustw wkoło
Mnie tez trudno by bylo oszukac ale jest duzo osob, ktore niestety sa podatne na tego typu zagrania … a oszusci to wykorzystuja😑
Niestety, to prawda. Oszuści zawsze szukają słabych punktów i niestety wiele osób pada ich ofiarą, zwłaszcza gdy sytuacja jest stresująca albo nieznana. Trzeba być bardzo czujnym i ostrożnym.
Na pewno też w takich rzeczach jeśli istnieją nie da się zarobić nie wiadomo ile tak jak zwykle obiecują
Nieraz mają już takie sposoby że osoby czujne mogą wpaść
@DDoominika jest na to przepis, bo ja się nad tym zastanawiałam
Ponadto, ustawodawca przewidział preferencyjne zasady ubiegania się o pracę zdalną dla pracowników mających małe dzieci (i nie tylko, jednak niniejszy artykuł dotyczy pracowników będących rodzicami małych dzieci). Pierwsza taka możliwość dotyczy pracownika wychowującego dziecko do ukończenia 4 roku życia (art. 6719 § 6 Kodeksu pracy). Druga sytuacja to wniosek o elastyczną organizację czasu pracy (w tym pracę zdalną), co przysługuje pracownikowi wychowującemu dziecko do ukończenia przez nie 8 roku życia (art. 1881 Kodeksu pracy)
Tak, masz rację są konkretne przepisy w Kodeksie pracy, które wspierają rodziców małych dzieci w zakresie pracy zdalnej i elastycznej organizacji czasu pracY
Owszem jest przepis, dzięki któremu pracodawca nie może odmówić ci pracy zdalnej jeśli nie ma odpowiednich powodów, aczkolwiek w praktyce nikt tego nie sprawdzi. PIP nie ma kompetencji, żeby stwierdzić, czy ta konkretna prace możesz w 100% wykonywać w domu, więc niestety jest to po prostu martwy przepis