Praca zdalna, praca online

No pół etatu to wgl jest super i dla mamy i dla dziecka.
Dziecko też uczy się nowych osob, ale bez stresu i mama ma coś dla siebie

1 polubienie

W sumie to nie pomyślałam żeby wrócić do pracy i zredukowane etat, muszę to przemyśleć :slight_smile:
Całkiem niegłupie rozwiązanie

1 polubienie

Ja też się zastanawiam tylko nie wiem czy wtedy nie trzeba karmić piersią, a ja nie karmie :frowning:

A Ty pracujesz w przedszkolu?

Teraz jest tak że można wziąć 7/8 etatu w sensie taki wniosek złożyć do pracodawcy i masz gwarancję że przez rok cię nie zwolni i wtedy pracujesz na przykład 7h w tygodniu a nie 8

Jak się karmi piersią to masz dodatkową przerwę na to z tego co wiem ….
Ja karmie i będę z tego korzystać

A to nie chroni tylko jeśli pracuje się w firmie która zatrudnia poniżej 20 pracowników ?

Właśnie słyszałam o tym przepisie. Ja nie karmie i raczej nie bd z tego korzystać. Nawet zastanawiałam się czy to sprawdzają i czasami podobno pracodawcy chcą zaświadczenie od lekarza

A tego nie wiem ale ja mam spoko pracodawcę a i i nie jestem z tych osób co oszukują w takich tematach

Nie słyszałam nic o takim warunku.

Niestety nie wiem czy trzeba
Ja akurat karmie. Wiem że można skorzystać z wyjścia godzinę wcześniej dla matek karmiących.

@Michaska kompletnie nie wiem jakie są teraz regulacje odnośnie systemu pracy. Bliżej powrotu będę musiała coś pomyśleć.

No ja teraz będę się z tym zapoznawać bo ja wracam już niedługo

Oh te powroty mnie zawsze przerażały

Aż z ciekawości sprawdziłam - to dotyczy nie tylko firm zatrudniających do 20 pracowników, tylko w tych mniejszych firmach ta ochrona jest większa

Tak mi się wydawało że nie ma takiego warunku. Warunkiem jest tylko czas w którym można wziąć wychowawczą czyli do 6 roku życia dziecka można złożyć wniosek o zmniejszenie etatu ale ochrona jest tylko na 12 miesięcy. Można kilkaset taki wniosek składać

1 polubienie

Też mi się tak wydawało

U mnie było by słabo z organizacją jak ja bym miała z domu pracować :sweat_smile:

U mnie by było ciężko z dzieckiem w drugim pokoju. Bo jednak mały wszystko słyszy i by chciał do mnie włazić

@Ironiczniepateyczna według mnie pół etatu to jest też świetne rozwiązanie :smiling_face_with_three_hearts: wraca się do pracy ale z takim komfortem psychicznym że jest się jednak dużo wcześniej w domu i ma się czas na rzeczy ważniejsze od pracy :crazy_face:

U nas synem próbowaliśmy z domu jak miał dwa latka , to tylko laptopa odpaliłam to oczy mu się świeciły aby mi tylko przeszkadzać :sweat_smile: