Praca w domu przy małym dziecku

Chciałabym pracować  z domu. Poszukuję jakiegoś zajęcia, by mieć alternatywe gdy trzeba będzie już podjąć pracę. 

Ja również, sobie nie wyobrażam powrotu do pracy na dwie zmiany.. Od pewnego czasu szukam alternatywy zdalnej ale kiepsko mi idzie. Nie raz widziałam na TikToku czy Insta ale jak się okazuje to jakieś piramidy, afiliacja.. Jedno wielkie oszustwo.

Teraz czytam o pracy jako Twórca Cyfrowy. Może ktoś wie więcej i przybliży temat?

Ja podobnie Inka. Zwłaszcza jak mieszkam na wsi, żłobków nie ma w najbliższym otoczeniu. A chciałabym być jak najdluzej z malutką. Znajoma jest recenzentką książek i upublicznia je na stronach. Taka praca mogłaby być dla mnie. Przyjemne i zarobkowe zadanie. O twórcy cyfrowym nic nie wiem,nie pomogę niestety

Nigdy nie chciałam pracować zdalnie. Praca przy kompie nie jest dla mnie. Zaczęłam od handlu,później jako kelnerka w gastro a skończyłam na kierowniku sali. Lubiłam wychodzić do pracy. Lubiłam widywać się z ludźmi zarówno znajomymi jak i gośćmi. Wtedy żyłam. 

Jedyne co robiłam przy małym dziecku to vinted.  Robiłam ładne zdjęcia, ładne opisy. Zawsze kilka stów miesięcznie wpadało. Dodatkowo zamawiam rzeczy przez lety shop i mam zwrot, tak się mówi że mało tego zwrotu ale tu 1zl za zakupy a np za zakupy na sinsay zawsze mam 10zl zwrotu. Miesięcznie stówka zawsze zwrotu jest.

Mamina , nie wiem dlaczego ale nigdy tego nie robiłam. Rozjasnilas mi te zwroty odrobinę , szczerze mówiąc trochę nie ufałam tym zwrotom.. nie wiem czy dalej są te karty payback ,czy to już na czymś innym polega.

Ja polecam zwroty. Teraz byliśmy na mini wyjeździe i dostaliśmy zniżkę z bookingu. Letyshops, sklepy również dają bony. Smyk, sinsay

Każdy pracę dopasowuje do tego co lubi, a czasami życie wybiera za nas i musimy pracę dostosować do sytuacji a nie upodobań 

Pora się rozejrzeć za tymi zwrotami. U nas jedynie działa cashback, kupujemy evouchery i mamy kilka zł zwrotu w zależności od sklepu. 

Ojej dziewczyny rozjaśnijcie mi teraz o tych zwrotach - zainteresowaliście mnie tym ,dobra i stówka  co miesiąc ,akurat na pampersy dla młodej:)

Sama  powysyłałam cv na pracę dodatkową, cisza... chyba to że dopislam , że jestem na macierzyńskim zniechęca:( 

Mamina, ja też bym wolała iść do pracy, do ludzi, ale niestety aktualnie raczej nie będzie miał mi kto pomóc, a niestety mam pracę zmianową więc nie będę miała co zrobić z dziecmi po poludniu;(.. Jeszcze trochę czasu, może coś się wyklaruje i ułoży po drodze ale póki co muszę myśleć nad planem B ;).. Praca zdalna czy online to byłby dobry sposób na początek..  Ale właśnie nie tak łatwo coś znaleźć.. 

Ja korzystam z cashback robiąc zakupy przez bank millenium. A Wy?

A to powinien właśnie być atut;) pomimo tylu zajęć przy dziecku jeszcze mamy możliwość pracować dodatkowo przy czymś. To jest właśnie zorganizowanie 

Ja się nie mogę doczekać kiedy wrócę do pracy bo siedzenie w domu mnie wykańcza psychicznie 

Kargaw, u nas niedługo mała skończy 5 miesięcy i też już zaczynam tęsknić za pracą, wyjściem do ludzi.. Mała nie jest ani niegrzeczna ani męcząca, ale po prostu te siedzenie w domu wykańcza psychicznie.

inka nie dziwie się Tobie ja akurat miałam pracę w trzech różnych ramach czasowych , więc jak ktoś ma dzieci jest to nie do ogarnięcia bo i do 20 pracowałam . Jeden tydzień i trzy rózne godziny rozpoczynania pracy, więc będąc mamą byłoby to ciężkie gdy jeszcze drugi rodzic pracuje na trzy zmiany. Teraz będę musiała szukać pracy na jedną zmianę i to ranki bo mąż ma trzy i ktoś musi mieć z nas stałe godziny  pracy 

probowalam, nie da sie.

mam prace stricte przy kompie, syn 3 lata teraz juz w miare sie zajmie soba, wczesniej bez szans :)

z 2 strony zawsze mam w glowie słowa ze praca poczeka , a dziecko nie.

Też jest coś w tym co piszesz. Szwagier tak pracował , fakt że zawsze kiedy siostra potrzebowała , przychodził , pomagał. Ale jednak czas pracy w domu wydłużał sie jemu do nocy 

Myślę, ze praca online/zdalna gdy dziecko jest w domu jest mega wyzwanie. Ja myślałam raczej żeby tak pracować ale dziecko zapisać na parę godzin do złobka. Ewentualnie będę musiała poszukać pracę na 1 zmianę.. Sama nie wiem, ale przeraża mnie praca do 20. Wtedy nie dość, że żłobek, to jeszcze jakaś niania. Więcej wydam niż zarobię. Powrót do pracy przy małych dzieciach to jest jakaś logistyczna masakra.

Ja pracuję zdalnie i pracowałam tak 3 miesiące z 1,5 rocznym dzieckiem nie raz było różnie, ale zazwyczaj umie zająć się sobą. Teraz zobaczymy jak to będzie z długim maleństwem, czy dostanie się do żłobka. 

Ja przy trójce i pracy zmianowej męża już sama nie wiem jakie rozwiązanie z moim etatem byłoby najlepsze.

Natrafiłam na ten wątek , i jak dziewczyny ? Udało Was się znaleźć jakąś pracę do wykonywania w domu ? Sama ostatnio myslam o czymś takim żeby „
Coś porobić „ innego niż dom dzieci dom dzieci